Kledingstress

Oké, we kunnen er niet omheen. Het is herfst. Bijna winter zelfs. Koude, maar vooral korte dagen, plassen op de grond, en regen uit de lucht. En net zoals ieder jaar heb ik last van herfst stress.

Want slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. Bovendien staat internet vol met artikelen over hoe gezond de buitenlucht wel niet is, en social media stroomt vol met herfstige foto’s. Ik moest dus ook weer naar buiten. En mijn mountainbike ook.

Maar toen kwam de stress, want wat moest ik aan? Hoeveel lagen? Welk “mid season” jack zou bij deze dag passen? Moest ik al een extra buff mee? Beenstukken of de lange broek? En trouwens waar waren mijn overschoenen eigenlijk?

Eerst dus maar even in de gewone kleding naar buiten. Temperatuur voelen en ondertussen stiekem gekeken naar de kleding van voorbij racende wielrenners. Het was best fris, maar gelukkig bedacht ik me nog wel dat het ook de bedoeling was dat ik een soort van inspanning ging verrichten. Daar schijn je ook warm van te worden.

Uiteindelijk werd de keuze dus gemaakt, de overschoenen werden gevonden en het bed lag al snel vol met een rijtje kledingstukken. Aantrekken maar en snel op pad!

Niks snel op pad, daar waar ik zomers met 3 minuten aangekleed ben, moest ik nu wel even goed nadenken. Beenstukken onder de fietsbroek. Niet alle shirts onder de bretels en vooral nog niet alles aantrekken. Want dan zou ik zwetend en al op zoek moeten naar de banaan voor onderweg, Garmin en tasje voor de telefoon. Jasje dus nog maar even uit.

Alles gevonden, fietsschoenen aan en jasje aan. (Waar de vakjes dan weer nét even anders op de rug zitten, dus ik vier keer misgreep om de spullen erin te doen) En toen kon ik eindelijk gaan.

O’ja, die overschoenen. Die moesten eerst aan, en dan pas de fietsschoenen.

Het kost dus even wat tijd, maar op kou kan je je inderdaad kleden. Mocht je precies willen weten hoe en wat? Rose schreef al eens een blog over warme fietskleding voor in de winter.

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.