Specialized Dolce racefiets

Marieke heeft een nieuwe racefiets! Ze toerde al een poosje rond op haar oude barrel, maar droomde al die tijd al van een spiksplinternieuwe racefiets. Hoog tijd dus om daad bij droom te voegen en op zoek te gaan.

Al een paar maanden wil ik een nieuwe racefiets kopen. Mijn oude doet het best redelijk, maar soms lopen de remblokjes aan. Of slinger ik enorm met schakelen, wat nog met van die handeltjes op je stang gaat. En hij roest, een beetje. Dus ben ik me gaan oriënteren. Eerst tweedehands en dat leek me prima. Maar ja, wat krijg je dan? En toen zag ik een heel mooie voorbij komen via de Sportvrouwen Verkoopgroep op Facebook. Maar die was heel duur, en ik ben nog niet ervaren genoeg voor zo’n racemonster.

>> Lees ook: Wat zijn de beste racefietsbanden voor jouw racefiets?

Een betaalbare nieuwe racefiets

Dus toch maar nieuw. Rose gaf me tips voor betaalbare nieuw racefietsen voor beginners. Online heb je ze natuurlijk zo besteld, maar mis je de service van je fietsenwinkel om de hoek. In die fietsenwinkels is het weer wat minder breed, het aanbod. Meestal hebben ze een paar merken. Soms ook wat tweedehands. Even goed rondkijken dus.

Bij de eerste winkel waar ik kwam, vonden ze dat ik niet meteen voor een racefiets moest gaan. Ze boden me een hybride fiets. Dat is een fiets met dunne banden en een recht stuur. “Als beginnend autorijder koop je toch ook niet meteen een Formule 1 – wagen?” was het argument. Nou was ik ook zeker niet van plan een raceauto te kopen, en ook geen carbon racefiets voor een paar duizend euro. Voor zulke winkels hadden de vrouwen in de Stoere Vrouwen Fietsen Samen Facebookgroep me al gewaarschuwd. Snel wegwezen dus!

>> Lees ook: Hoe heten al die onderdelen van een racefiets?

Op naar fietsenwinkel twee. Een grote-mensen-fietsenwinkel noem ik het. Bij ons in het dorp en in de regio bekend als een goede winkel. Op een doordeweekse dag kwam ik binnen met mijn zoontje, na een rondje op de MTB in de kou. Even warm worden. Dat lukt wel met al die mooie nieuwe fietsen! Ik vertelde dat ik een racefiets onder de €1000,- zocht, maar die hadden ze niet… Misschien ik moest mijn eisen wat bijstellen. Eerst maar eens opmeten. Interessant. Het rapport in de computer van de winkel, de samenvatting mee naar huis en €69,- betaald. Wat ik terug zou krijgen als ik daar een fiets zou kopen.

Proefritjes op Cannondale en Specialized

Deze winkel beviel goed en ik kwam er zodoende gauw weer terug. Dan maar een duurdere fiets. De keuze was tussen de Cannondale Caad en de Specialized Dolce of Synaps. Gewoon aluminium racefietsen met wat comfort, om ook over de losliggende stoeptegels van Zuid-Holland te kunnen fietsen. Bij de Specialized dankzij het mooie Zertz systeem, voor extra demping. Dat is een soort blokje wat in het frame verwerkt zit. Het doet me denken aan die Nike Air schoenen van vroeger. Ik ging testrijden op de Dolce. En hij is inderdaad zoet, lekker en fijn. Jubelend fietste ik door Voorburg!

>> Lees ook: Vrouwenfietsgroepen in Nederland – een totaal overzicht

De week er na nog even de Cannondale Caad 8 geprobeerd. Echt wel een mooie fiets hoor, maar ik jubelde niet. De Synaps hoefde ik al niet meer te proberen. De verkoper zag in een oogopslag wat ik voelde:  keihard verliefd op de Dolce. Die fiets lijkt wel Specialized voor mij! Nu nog even klikpedalen uitzoeken, schoenen, pompje, slot, kilometerteller. Een zadeltasje en twee bidonhouders kreeg ik er zo bij. En €500,- korting omdat hij zilvergrijs is! Who needs an all black bike… als je zoveel korting kunt krijgen. En mijn zilveren ros staat nu bij mij te shinen. Nu snap ik waarom al die racefietser hun fiets binnen hebben staan…

Marieke

 

fietssokken voor op de racefiets

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

2 Comments
  1. Oee naise! toffe kleurtjes!
    enn zoo stom fietsenwinkels die dan een hybride aanraden terwijl je zoekt naar een racefiets

  2. Haha of course. Je bycicle is je joy & pride en die moet echt binnen staan. En na elke keer een poetsbeurt. Geniet van the ride. Grt Carmelita

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.