Wist je dat de kortste dag van het jaar zo ongeveer rond 22 december is en dat de zon nu in januari al een kwartier later onder gaat dan in december? Goed nieuws, het houdt in dat de dag waarop we weer ‘s avonds kunnen fietsen er weer aan komt. Al moeten we door dat kwartiertje extra licht niet gaan doen alsof het al lente is. Meestal begint het echte winterweer half januari pas. Niet erg, vinden Rhodé, Astrid en Rose. Dat winterweer levert de mooiste mountainbike ritten op en in deze tijd van het jaar zijn er elk weekend weer leuke tochten.

Hondsrug MTB Nightride, 9 januari in Gieten

Afstanden: 8, 16, 24, 32 of 40 km

Fietsen in het donker en vooral mountainbiken groeit aan populariteit. Niet zo gek, het is heel spannend en gaaf. In het donker is zelfs een vlak pad nog uitdagend want je hebt net wat minder zicht. Maar ook samen fietsen is een stuk intiemer, ineens zijn de ogen van de persoon voor je echt ook jouw ogen. En de wereld? Die is donker en klein. Wat kan je verwachten bij deze Hondsrug MTB Nightride?  Bomen, wortels, afdalingen, klimmetjes, mul zand.

Mountainbike Veldtoertocht, 17 januari in Schoorl

Afstanden: 30 of 40 km 

Noord Holland is vlak, op één duin na. De duin van Schoorl, en net die duin heeft een leuke en uitdagende mountainbike route. Veel boomwortels, mul zand, kleine up en downs. Maar ook een flinke zeewind en hier en daar een stukje waar je normaal gesproken niet mag rijden. Maar dus wel tijdens deze Veldtoertocht.

Kastelentocht, 24 januari in Vorden

Afstanden: 30 of 45 kilometer

Extra spannend omdat we helemaal niets aan informatie over deze tocht konden vinden. Onze fantasie slaat op hol, even fietsen we in gedachten een Kastelentocht. Maar we kunnen er niet zo heel veel bedenken in ons land. Al ligt er dus wel eentje in Vorden. Wat we wel weten is dat dit gebied in de buurt van Zutphen mooi is en garant staat voor lekker fietsen. Doen dus!

Aggersbostocht, 13 februari in Arnhem

Afstanden: 30 of 45 kilometer

Arnhem is echt on-Nederlands. Het is er niet vlak, mooi groen en je kan er avontuurlijk mountainbiken. Het enige nadeel is dat je als local de beste rondjes niet kent, je niet weet waar je heen moet. Daarom zijn toertochten zo gaaf. Reken bij deze Bostocht in Arnhem op hoogteverschil en mooie uitdagende stukjes, veel bos en prachtige natuur. Dit is precies waarom fietsen in het bos ‘s winters zo fijn is, je verveelt je geen moment.

Winter Fiets Elfstedentocht, 14 februari in Leeuwarden

Afstanden: 90 of 200 kilometer

Voor de echte diehards, de Elfstedentocht maar dan op de mountainbike. Dus geen gedoe met ijs dat er nog niet ligt. Dit is een tocht waar je de nodige conditie al voor moet hebben en een harde kont, want 200 km is lang. Gelukkig is er ook een kortere afstand van 90 km. Mocht er slecht weer zijn of sneeuw liggen, overweeg dan je crosser of mountainbike op de kortere route.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.