Een mountainbiketocht met andere vrouwen, mooie omgeving, uitdagende trails, beginnende lente, en een beetje mooi weer.  Onze Hanneke lijkt het wel wat. Dikke kans dat zij op 12 maart meerijdt met de Strongher ride in Heerde.

Strongher is een wereldwijd platvorm voor en door fietsvrouwen. Met bekende namen zoals Marianne Vos, Marijn de Vries of Loes Gunnewijk als ambassadeurs.  Zij hebben niet alleen een website, maar organiseren ook diverse evenementen. Wereldwijd. Zodat je nóg meer leuke fietsvrouwen kunt leren kennen.

En op zaterdag 12 maart organiseren zij hun eerste MTB evenement.  Een tocht van 30, 50, 80 of 100 kilometer. Voor ieder wat wils?  Nog niet of helemaal niet ervaren op de mountainbike?  Doe dan mee met de beginnersclinic en leer tips en trics van ex-pro’s.

Natuurlijk zijn er elke week toertochten, tochten die allemaal door de mooiste natuurgebieden gaan, met mooie vergezichten en uitdagende trails.  Verschil is echter wel dat de Strongher tocht vooral gericht is op vrouwen.  En soms is dat wel een voordeel.

Zo ben ikzelf, op zijn zachtst gezegd, niet de meest dappere persoon op de mountainbike. Daar wil ik graag verandering in brengen, en dat kan alleen door a. te werken aan mijn techniek, maar vooral b. veel te fietsen. En niet alleen op de bekende routes: tochten rijden dus.

Maar zonder alle MTB heren over één kam te willen scheren: een ochtend lang gedrang, geduw, en vooral geschreeuw op de trails is niet altijd bevorderlijk voor mijn zelfvertrouwen op de fiets. Natuurlijk kun je ook als één van de laatste starten, natuurlijk is het per tocht verschillend, en natuurlijk moet je je er vooral niets van aan trekken, maar toch…

En daarom lijkt zo’n Strongher tocht mij wel wat. Lekker fietsen!

tacx

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.