Marieke gaat mtb'en in de winter

Het is maar goed dat de lente er is. Want wat was het koud hè, de afgelopen tijd? Marieke kon zich er niet toe zetten om te gaan hardlopen. Wat ze wel deed? Samen met zoonlief naar het bos, de kou trotserend en een heerlijk stukje mtb’en in de winter. En dat in de voorjaarsvakantie…

Op maandagmorgen ben ik ontevreden over mijn weekend. Waar ik me had voorgenomen om twee keer te gaan hardlopen en twee keer krachttraining te doen, heb ik alleen op vrijdag kracht gedaan en helemaal niet hardgelopen… Gelukkig werk ik op maandag ver weg, dus doe ik een deel van mijn woon-werk op de fiets.

>>Lees ook: Astrid zat zes uur op een mountainbike

 

Krachttraining en schaatsen kijken

Terug naar dat weekend. Het is koud, er waait een Russische Beer, ik noem hem de Siberische snijder. Hij snijdt dwars door je kleding heen, je gezicht brandt van de kou, je tenen bevriezen en je oren al helemaal. Om van je vingers maar niet te spreken. Je adem stokt er van. Dat hield me tegen om te gaan hardlopen. Al weet ik dat ik meestal in een kwartier wel warm gelopen ben.

Maar ja, soms lopen de zaken anders dan gepland. Mijn kids hadden al een paar dagen voorjaarsvakantie. Nou, volgens mij is het nog hartstikke winter! Vrijdag dus krachttraining, verder veel schaatsen kijken en boodschappen. Zaterdag wou ik echt sporten.

>>Lees ook: Mijn eerste mountainbike toertocht

 

Met zoonlief mtb’en in de winter

Dus een mountainbike track in de buurt gezocht. Bleek er een op een half uur fietsen te liggen, in een park in Rijswijk. Mijn zoontje van zeven wilde wel mee, op de sportfiets van zijn broer. Dus beiden dik aangekleed, met thermokleding, veel laagjes, handschoenen. Hij wilde mijn Camelbak op zijn rug, zodat hij lekker water kon slurpen uit het slangetje. Ik nog twee appels er in geduwd, een bidon op mijn fiets en gaan. (lees verder onder de afbeelding)

warm aangekleed om te mtb'en in de winter

 

En wat was het kkkkoud! Die Siberische Snijder sneed dwars door ons heen. Toch hadden we lol, want de zon scheen en we fietsten lekker langs de Vliet naar Rijswijk. Via de moestuinen naar het Elsenburgerbos. Een mooi park in Rijswijk. Met aan de buitenranden een MTB pad. Niet echt goed aangegeven, maar we gingen er voor. Regelmatig strandden we op honden, wandelaars, etc…

>>Heb je de gave fietsshirts voor vrouwen van Rose al gezien?

 

Keihard naar beneden fietsen

De grond was keihard bevroren en het pad behoorlijk stijl. Soms even met de fiets aan de hand naar boven. Maar kicken zeg! Mijn kleine mannetje had lol, vooral met het keihard naar beneden fietsen. Soms ook best spannend, door een kuil in het pad of over een tak heen. Hij reed op een oud fietsje met weinig vering, dus zijn billen deden pijn. Maar hij klaagde niet.

Na een rondje om het park gingen we terug naar huis. Inmiddels flink afgekoeld stopten we in Voorburg voor wat eten. De hongerklop had toegeslagen. Een appel per persoon was echt te weinig. Bij een döner snackbar aten we een frikadelbroodje en een simit. Heerlijk. Weer opgewarmd stopten we onderweg nog even bij de fietsen speciaalzaak omdat mama toch ook graag een racefiets wil en de kleine man moest plassen.

Koud, moe en voldaan kwamen we na twee uur thuis. Snel warm douchen en nog meer eten, want wat krijg je een honger van fietsen! Ondanks die Siberische snijder toch een sportieve zaterdag, voor groot en klein!

 

stoere vrouwen sporten fietskleding voor vrouwen

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.