Fietsen vindt Astrid fantastisch leuk, maar in de winter… Dan gebeurt er bij haar fietstechnisch niet zoveel. Blubber vindt ze niet erg, maar die kou… Die zit dus gewoon nog de rest van de dag in haar lijf. En slapen doet ze niet hoor, als die kou er nog is. Maar Astrid, dan stap je toch op de Tacx?!

Tja, nou, weet je… ik ga liever hardlopen in de winter. Maar nu zag ik dus iets wat ik eigenlijk wel tof vind. Chinese studenten hebben namelijk een nieuw concept ontwikkeld – de Bike Washing Machine. Een indoorfiets waar het voorwiel vervangen is door een wastrommel. Terwijl je fietst doe je je was. Fantastische uitvinding toch? Niet alleen goed voor jou, maar ook voor je energierekening.

Na het lezen van het bericht kreeg ik meteen visioenen van dweilmachines die al fietsend aangedreven worden. Dat je dan als schoonmaakster van een grote bedrijfskantine op de dweilfiets stapt en zo die hele zaal door kunt. Met een stofzuigerslang op het stuur, zodat je eerste het stof zuigt en daarna de vloer mooi oppoetst. Het liefst natuurlijk dat dit in een formaat komt zodat je het ook in je eigen huis kunt gebruiken. Of dat ze het dan zo doen dat je je eigen schoonmaakrobot hebt, die alleen aan de slag gaat als jij op je indoor-fiets zit – omdat hij anders geen stroom heeft. Een robot die je ook een soort van verontwaardigt aanmoedigt als je zonder reden op de bank gaat zitten. Dat wint het voor mij dan wel van het Tacxen hoor. Dat je huis na afloop schoon is en je jezelf daarna in een blinkend schone douche kunt opfrissen.

Wat denk je trouwens van het volgende? Dat die mooie indrukwekkende zamboni’s die over de schaatsbaan gaan ook aangedreven worden door fietskracht. Dat je dan net als de ballenjongens en –meisjes op de tennisbaan, de zamboni-jongens en –meisjes krijgt. Bij elk groot evenement een andere schaatsvereniging die ze mag leveren. En als ze dan héél hard fietsen, dat de LED-lampjes in het frame een lichtshow geven die perfect aansluit bij het geswing van Kleintje Pils.

Terugkomend op die schoonmaakrobot. Hoe fantastisch zou het zijn als Polar met zo’n robot komt. Dat je mag kiezen of hij kookt, het huishouden doet of iets anders waar je altijd maar tegen op ziet. Dat die robot gekoppeld is aan je activity tracker – en dat wat hij doet dus afhangt van wat hij elke dag uitleest. Ik zou het namelijk wel weten als ik nog 33n uur moet bewegen en m’n huis een troep is; dan ga ik lekker een uur naar buiten en mag die robot in huis bezig. De activity tracker zal dan misschien wel wat geavanceerder moeten worden. Want niet alleen zie ik het dan zo voor me dat je bij het halen van je doel beloond wordt met die schone douche of de heerlijkste gezonde maaltijd die je je maar kunt wensen… Ook zou ik dan graag zien dat ie ‘ingrijpt’ wanneer je doorslaat in het trainen. Dat je er dan een kwaaie aan hebt. Dat ie dan dienst weigert en je het eerst goed moet maken met een goeie film samen op de bank.

Maar misschien draaf ik nu een beetje door…

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.