stalen racefiets detailfoto

Wat zou je willen hebben: een MTB of een gravelbike? Moeilijke keuze, want beide bikes zijn voor heel specifiek terrein. Maar met de Gorrila Monsoon van All City Cycles hoef je de keuze helemaal niet meer te maken. Deze fiets heeft brede MTB-banden, een racestuur en een rigide frame zonder shocks. Voor in Nederland is dit misschien wel de ultieme fiets. Een soort mountainbike met een racestuur.

Met de populariteit van gravelbikes gaat er voor veel fietsers een wereld open. Een racefiets met net wat dikkere banden. Waarmee je ook paden aankunt waar je je op je dunne banden niet aan zou wagen. Om diezelfde reden hadden veel fietsers voorheen een veldfiets naast hun gewone racer. Maar zo’n veldfiets heeft een geometrie die voor langere tochten net iets minder comfortabel is. De uit Amerika afkomstige gravelbikes lijken qua zit meer op een gewone racefiets, maar hebben ruimte voor dikkere banden. En zelfs voor crossbandjes met noppen.

>> Lees ook: Mountainbiken met kinderen doe je zo

voorvork stalen racefiets met mtb banden

Racefiets voor op MTB parcours

Toen ik van de Randstad naar Overijssel verhuisde had ik een weg- en een veldfiets. En met die laatste reed ik de MTB-routes rondom Deventer. Zolang de routes er goed bij lagen, kon dat wel. Was het zand erg mul of was het bos erg modderig, dan was mijn mooie wendbare veldfiets helemaal niet zo ideaal. Die bandjes waren toch wat dun.
Daarom heb ik toch een mountainbike gekocht. Een simpele waar ik ontzettend blij mee ben, maar waarbij ik toch nog bij elke rit mijn racestuur mis. Het liefst heb ik een lichtere fiets met een racestuur. Als het even kan met de mogelijkheid om brede noppenbanden te gebruiken, maar ook gewoon gladde racebandjes voor zomerse ritjes op de weg.

 

 

schijfrem op stalen racefiets met mtb banden

Gorilla Monsoon stalen racefiets met MTB banden

Je begrijpt dat ik met de Gorilla Monsoon een nieuwe droomfiets heb. Een echt kunstwerk van een fiets. Met van diezelfde mooie lugs en kabelgeleiders als mijn eerste fiets: een stalen Gazelle Champion Mondial. En het lakwerk is ook zo mooi. Met glitters en een kleurverloop.

>> Lees ook: 4 tips voor je afdaling op de mountainbike

Deze fiets lijkt een crossover tussen een ouderwetse stalen racefiets en de eerste rigide bikes waarmee mensen als Gary Fischer de weg verruilden voor off road. Voor mij is dit zo’n beetje het beste wat fietsen te bieden heeft. Maar dan wel op een moderne manier, met schijfremmen, een mooie afmontage en lekker licht materiaal. Zelfs met de mogelijkheid om bagage aan je frame te monteren als je wilt bikepacken.

Helaas is deze fiets nog niet bij dealers in Europa te verkrijgen. In de Verenigde Staten wel. Maar misschien dat ik mijn oude Gazelle wel zoveel mogelijk op deze manier kan opbouwen. Als overbrugging tot deze gave fiets ook bij ons te koop is.

Liefs, Rose

 

stalen racefietsframe

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.