Vrouwen op de fiets zijn het helemaal tegenwoordig. Er zijn damesritten, damesfietsen, damesbroeken, roze helmen, meiden trainingsgroepen en wat allemaal nog meer… ik heb zelfs een hele website voor vrouwen. Dat vrouwengedoe vind ik een goede zaak. Helemaal als het op fietsen aan komt. Het is best eng om je in het fietswereldje te begeven. Het kan fijn zijn om dat met andere vrouwen te doen. Wat dat betreft zijn we een beetje anders dan mannen.

En die verschillen vind ik hartstikke leuk.

Op Eurosport was een reclame voor Sidi’s die liet zien welke profs er mee rijden. En er is die reclame van een zadel, die laat zien waar Tom, Dylan en Peter mee fietsen. Zulke reclames zeggen: “Joh, deze gast rijdt ermee, dus jij ook, dan ben jij net zo goed. Het enige wat je hoeft te doen is je portemonnee trekken en jij rijdt zingend die berg op!” Hele volkstammen rijden nu op Sidi’s en het zadel van Peter Sagan want daar ga je beter van fietsen. Ik kan me zo voorstellen dat Leo, na zijn dag op kantoor, zijn spierwitte Sidi’s aantrekt en zich King of the Hill waant. Even het gevoel hebben dat je niet meer Leo van de debiteuren bent. Dat is de kracht van reclame.

 

Fotomodellen in sportkleding

Tenminste,voor de fietsende man. Want op het moment dat ik een meid van een jaar of achttien – met van die super bruine benen, een plat buikje en de perfecte hartvormige billen, in een Assosbroek – zie rond paraderen op de achterpagina van mijn favoriete fietsblad. Nou, op dat moment haak ik af. Ik denk echt niet in een fietsgodin te veranderen als ik die broek aantrek. Sterker nog, ik wil die rotbroek al helemaal niet meer hebben. Zelfs niet als ik het ding cadeau krijg. Want door die advertentie weet ik dat er ergens een vrouw rondloopt waar die broek veel beter bij staat.

En die trut, kan waarschijnlijk nog beter fietsen ook!

Nee, dan ik ga liever in mijn clubkleding, met een beginnende vrouw, die net wat dikker is een stukje fietsen. En terwijl ik doe alsof ze in mijn wiel mee kan, zet ik stiekem een beetje aan. Net zo lang totdat ze zegt dat het wel iets rustiger mag. En als ze me vraagt welke broek te kopen zeg ik direct: “Assos, je weet wel, van die advertentie.” Want zo zijn wij vrouwen.  Ondertussen wordt ze mijn beste fietsvriendin. Naast haar voel ik me namelijk helemaal het wijfie. Kom maar op met die dames-toer-tochten. Ik ben er klaar voor.

Hoodie Veloist – leuke kleding voor fietsvrouwen

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.