vrouw fiets in rapha cargo bibshort

Rose fietst momenteel in een herenbroek. En met haar veel andere fietsvrouwen. Het is de Cargo broek van Rapha, met vakjes op de zijkant van het been. Superhandig vinden ze. En die herenzeem? Die doet het ook bij een vrouw goed. Reden genoeg dus om jou over deze broek te vertellen.

Mijn Snelle Jelle in het middenvakje, sleutels en lippenbalsem aan de linkerkant, mijn telefoon in het rechtervak. Zo deel ik al meer dan tien jaar de zakjes aan de achterkant van mijn fietsshirt in. En het werkt goed voor me. Toch fiets ik tegenwoordig met vijf extra vakjes. Mijn nieuwe fietsbroek heeft op elk been een zak en op de rug ook een paar. Heb ik deze broek aan? Dan draag ik mijn telefoon op mijn rechterbeen.

>> Lees ook: Wel of geen bretels aan je fietsbroek?

 

Een fietsbroek met zakken

Door zakken te plaatsen op de pijpen en rug van een fietsbroek, heeft Rapha een broek gemaakt waarbij je geen fietsshirt meer nodig hebt. Ofwel een fietsbroek waarop je kan dragen wat je wilt. Bijvoorbeeld een t-shirt als je op fietsvakantie bent. Of een fietssingletje waardoor je hele armen mooi bruin worden.
Eigenlijk is het een fietsbroek voor alle omstandigheden. Want draag je wel een fietsshirt? Dan ziet de Cargo Short er uit als een gewone fietsbroek. Je ziet de extra zakjes niet. Tenzij je ze volpropt met dingen natuurlijk.

De zakjes op de pijp van de broek sluiten nauw aan en zijn diep genoeg. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je spullen er uit vallen. Op de rug zitten zakjes die gelijk zijn aan die op een gemiddeld fietsshirt. Je kan er goed bij en je draagt je spullen op een veilige manier mee.

 

Rapha Cargo Bib Short

Zoals we gewend zijn van Rapha, valt het materiaal meteen op. Deze broek is gemaakt van stof die opvallend goed tegen water kan. Maar die met hoge temperaturen ook heel fijn is. Het materiaal is licht, maar niet dun. Er zit een hele mooie stevige rek in de stof. Hierdoor past de broek meteen. Hij flubbert of trekt niet.

De zeem is lekker. Niet te dik, maar wel heel zacht en aangenaam. Het is een herenbroek, dus de zeem is gemaakt voor iets andere vormen dan die van vrouwen. Gek genoeg maakt dat weinig uit. Hij zit echt goed. Omdat deze fietsbroek is gemaakt voor elk soort rit, heeft Rapha gezorgd dat de zeem extra snel droogt. Dus ben je op fietsvakantie en spoel je ’s avonds je broek uit? De volgende ochtend trek je hem zo weer aan.

Mijn favoriete fietsbroek

Ondanks dat het een herenbroek is, zit hij me erg goed. Ik heb geen last van problemen met de zeem en de pasvorm klopt ook. Wat me wel opvalt is dat de pijpen van de broek redelijk lang zijn. Rijd je de hele zomer in deze broek? Dan zitten je tanlines wat lager. Iets om rekening mee te houden als je rokjes koopt. Ik vind deze lengte wel fijn. Temeer omdat de broek echt goed zit en de pijpjes niet omhoog trekken.

>> Lees ook: De meest gemaakte fouten van beginnende fietsers en tips om ze te voorkomen

Wel ontdekte ik een klein nadeel: plassen. Waar ik normaal gesproken kan plassen zonder mijn fietsbroek uit te trekken, lukt dat met deze broek niet. De pijp sluit te nauw aan om hem omhoog te doen. Dus zit ik weer ouderwets gehurkt in de bosjes.

 

rapha cargo bibshort met zakken

Is de kleding van Rapha duur?

Ik ben superblij met mijn nieuwe broek en vertel andere fietsers wanneer ik kan over de extra vakjes. De reacties verschillen. Sommige vrienden van me willen die broek meteen passen en bestellen hem daarna direct online. Maar op Facebook krijg ik vooral reacties dat het een marketing stunt is. Of dat die vakjes onnodig zijn. Mensen die schrikken van de prijs en het onnodig duur noemen.

Ik begrijp dat wel. Toen ik het merk Rapha een paar jaar geleden leerde kennen, reed ik nog in kleding van mijn club. Boordevol sponsornamen en lekker goedkoop in de aanschaf. Ik had meerdere setjes omdat ik veel uren op de fiets maakte. Hoewel ik het Engelse merk mooi en indrukwekkend vond, schrok ik ook wel van de prijs. De pakjes die ik droeg gingen een jaar mee en daarna was er een nieuwe kit, met nieuwe sponsornamen en een nieuw design. Zou ik van een merk als Rapha net zoveel broeken moeten kopen, dan had ik erg veel geld nodig. Tenminste, dat was mijn idee. Totdat ik een keer een Rapha shirt en broek in handen had. Ik voelde het materiaal en zag de afwerking. Deze kleding was niet voor een jaar. Het was gemaakt om een paar jaar mee te fietsen. En dat niet alleen. Ook de uitvoering bleek niet alleen een lust voor het oog, maar ook echt functioneel.

>> Lees ook: Hallo ik ben Fietsmevrouw Rose en die rol past me goed

Inmiddels heb ik een paar broeken en shirts. Allemaal zitten ze zo goed om mijn lijf en kleden ze zo mooi af, dat ze meteen na het fietsen in de machine gaan. Zo kan ik dezelfde kit de volgende dag weer aan. De kleding van Rapha kost misschien wel veel, maar is het geld meer dan waard.

Daarom heb ik nog wel een paar items op mijn wishlist staan:

 

productfotot rapha bagage voor op de racefiets tasRapha Apidura Tas

Dit is wel een dingetje hoor. Een bagage tas die je zo aan je zadelpen kunt bevestigen. Gemaakt van waterafstotend materiaal zodat je bagage droog blijft. Als ik fiets, rijd ik graag van A naar B en reis ik terug met de trein. Dat vind ik een geweldig avontuur. Tijdens zulke tochten weet je nooit hoe ver het is, hoe lang het duurt en waar je langs komt. Met deze tas kan ik mijn slippers en wat kleren meenemen. Zit ik niet in mijn vieze kloffie in de trein. Overigens denk ik dat het voor woonwerk fietsen ook erg handig is.

 

Souplesse Flyweight Bibshort

Want roze en eigenlijk om geen enkele andere reden. Ik weet dat ik Rapha broeken fijn vind en toen ik deze roze bovenkant zag, was ik om. Deze broek moet ik hebben.

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

T-shirt Wielrenster – in verschillende kleuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment
  1. Van die grote zadeltassen heeft Ortlieb ook, en andere merken vast ook wel. Scheelt misschien wat in de kosten. Bij een vriendin van me ziet dat er best prima uit (blijft goed zitten).
    Ik begin met een kleinere, een 2,5 liter van Decathlon van 20 euro. Om net even een extra truitje en een krant mee te kunnen nemen voor op dat terras onderweg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.