Eindelijk! Ein-de-lijk en dan nog wat meer. Want oh wat ben ik blij. Ik heb mijn eerste setje Rapha fietskleding en ik ben verliefd. Ik kan me haast niet voorstellen dat je het merk Rapha nog niet kent, maar toch vertel ik er even iets meer over.

Toen een paar jaar geleden bijna alle fietsers nog in druk geprinte lycra fietskleding reed, gooiden de ontwerpers van Rapha het over een totaal andere boeg. Geen semi team kleding, geen lelijke lijnen en al helemaal geen lycra. Ze kwamen met wielerkleding geïnspireerd op de klassieke jerseys van het oude wielrennen, gemaakt van moderne materialen en pasvorm.

Mooie zwarte broeken en effen wielertruitjes. De rustige kleuren en prachtige fotografie zorgden ervoor dat de hele fietswereld ineens klassieke kleding wilde. Fietsers wilden rijden in het zwart in plaats van sponsornamen van lokale bedrijfjes die op de shirts van de lokale fietsclub stonden. Rapha veranderde in een klap het uiterlijk van fietsers.

Maar vooral maakte Rapha kleding die gemaakt was om de fietser te dienen. Hoogwaardige zemen, merinowol en een pasvorm die perfect om je lichaam zit.

Helaas had Rapha een klein nadeel: de prijs. Je betaalt voor de mooie kleding en hoge kwaliteit en dat zorgt er voor dat ik niet zomaar even een setje aan kon schaffen. Maar na een beetje sparen is me dat gelukt. Een broek, een shirt en natúúrlijk een koersklak, want zonder petje rijd ik liever niet.

 

Goede broek voor vrouwen die fietsen

Een goede zeem is belangrijk, maar daar mee alleen ben je er niet. Je kan de beste zeem in een broek naaien, maar is de broek niet goed? Dan doet die zeem ook geen drol. Een goede fietsbroek sluit mooi aan, geeft bewegingsvrijheid, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je zeem op zij plek blijft zitten. Voor vrouwen telt er nog iets mee: een goede fietsbroek voor vrouwen kleedt mooi af. Hij is highwaist en zorgt ervoor dat je geen flubjes krijgt.

Mijn Rapha fietsbroek heeft bretels, de broek zelf loopt tot hoog in mijn middel door en zit door het ontwerp prachtig om mijn billen heen. De stof rekt mooi mee, maar is niet te slap en ook niet te dun. Het is een stevige broek waar ik vrij in kan bewegen. De pijpen lopen ver door. Tot net boven de knie. Ik vind dat mooi omdat je dan minder snel zon rollade effect krijgt. Daarbij kleedt die paar cm meer stof erg mooi af. De band die op mijn been loopt is elastisch, maar niet te strak. Ook zit er niet van dat elastiek of siliconen in verwerkt wat zo schuurt. Tot slot de bretels, die zijn van een lekker materiaal wat mooi en zacht om mijn lijf zit. Al met al is mijn Rapha Women’s Core Bibshort de perfecte broek met een hele goede zeem. Ik rijd er graag mee rond en heb tot dusver geen greintje pijn gehad.

Fietsshirt van Merinowol

Het shirt heeft Astrid zich inmiddels toegeëigend. Hoewel ik het jammer vind, moet ik ook wel toegeven dat hij bij haar mooier staat dan bij mij. Dit wielertruitje van Rapha is gemaakt van een mix met merinowol. Hij kleedt mooi af door net iets langere en smalle mouwen en iets meer stof bij de buik. Onderaan zit een touwtje wat je losser en strakker kunt maken. Dit zorgt ervoor dat hij perfect blijft zitten.

Het voordeel van het materiaal is dat de merino zorgt voor temperatuur regulatie. Het houdt je warm als het koud is en koel als het warm is. Door het gemengde materiaal is de stof erg mooi. Niet te wollig en ook niet te synthetisch.

 

En de koersklak… die doe ik nauwelijks meer af 😉

Fietsarmbandje mintgroen met fietsbedel

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.