Altijd al willen meedoen aan een MTB-evenement maar overdag weinig tijd? Ons event-watcher Hanneke spotte twee gave tochten in de avonduren: 24 oktober in Bergen op Zoom en 31 oktober in Hellendoorn. Lekker buitenspelen in de modder, want dat ligt er al meer dan genoeg!

Yes, we gaan weer richting de herfst! De periode waar de natuur weer op haar mooist is. De heide staat al eventjes in bloei, langzaam maar zeker komen er meer herfstkleuren tevoorschijn en wat dacht je van alle modder die er al ligt? Dus pak je fiets en kom mee het bos in! Lekker door de blubber scheuren, conditie opdoen op de brede zandpaden en coördinatie testen op de smallere gedeeltes met meer stuurwerk.  En bij thuiskomst lekker lang onder de douche om alle modder weer uit je poriën te krijgen 😉

Wist je trouwens dat verspreid door Nederland verschillende MTB-(toer)tochten worden gehouden voor uiteenlopende niveaus? Een unieke kans om in prachtige natuurgebieden te fietsen die vaak speciaal voor dat evenement worden opengesteld voor mountainbikers.

Wil je een extra adrenalinekick? Denk dan eens aan een tocht in de avonduren. Heeft als bijkomstig voordeel dat je overdag gewoon tijd houdt van andere dingen. Maar hoe gaaf is het om in het pikke donker te rijden over smalle paadjes, kombochten en singletracks?

De Saturday Night Ride in Bergen op Zoom op 24 oktober is zo’n avondtocht. Starten kan tussen 19:00 en 21:00 uur van de plaatselijke Stay Okay. Na afloop is er een disco. Wil je meedoen? Ga dan even naar de website van de Mellowbikers om je in te schrijven.

De Mountainbikemania is een weekje later, op 31 oktober in Hellendoorn. De organisatie belooft een nachttocht ‘vol fun, angst en beven maar vooral veel plezier’. Klinkt goed toch? Starten kan vanaf 19:00 uur bij ‘de Lantaarn’. Het parcours sluit om 22:00 uur.

Laat wel even weten hè, als je hebt meegedaan! En ook als in jouw buurt nog leuke MTB-avondtochten worden gehouden.

Liefs,
Hanneke

Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.