vrouw op racefiets

Sporten maakt me blij. Ik ga ervan zingen. Soms zelfs hard op en daar schrik wel eens van. “Oh jee, iedereen kan me horen!” Maar wat maakt het uit. Ik kan best aardig zingen. En wie is nou werkelijk iedereen?

Complete nummers zingen lukt me niet. Meestal blijf ik hangen op het refrein of ik zing ineens een heel ander nummer. Ik heb alleen te weinig adem en moet dus af en toe letterlijk op adem komen tussen het zingen door. Mijn repertoire is lekker divers: gouwe ouwe’s, Queen, iets wat ik net op de radio heb gehoord, een nummer dat we oefenen met mijn popkoor of dat wat m’n playlist me op dat moment voorschotelt.

 

Mijn gedachten als ik sport

Precies dit is waarom ik zo van sporten houd. Het maakt dat ik me vrij, creatief en gelukkig voel. Nooit een hele training lang hoor, ik huil en vloek ook wel eens onderweg. Of ik voer hele gesprekken in mijn hoofd met bijvoorbeeld een collega of vriendin. Er speelt zich van alles af in m’n hoofd.

Wat ik vooral merk, is dat ik tijdens het sporten niet in negatieve gedachten blijf hangen. Natuurlijk heb ik wel eens zorgen of negatieve emoties, maar tijdens het sporten benader ik die heel oplossingsgericht. En als het sporten zelf even pijn doet of de vermoeidheid toeslaat, ook dan verzin ik iets om mezelf uit die modus te halen. Tempo verlagen of juist versnellen, even huppelen of knieheffen tijdens het hardlopen. En op de racefiets zijn dat dé momenten om even een mooie foto te maken.

 

Ik en de natuur om me heen

Met muziek op hardlopen of fietsen, dat kan ik niet. Onbewust wil ik dan de maat van de muziek aanhouden, qua tempo, en dat is vreselijk irritant. Liever luister ik naar de vogels en – ook niet onbelangrijk – het verkeer om me heen. Met zo’n koptelefoon sluit ik me teveel af voor mijn omgeving, terwijl ik juist één wil zijn met de natuur. Genieten van modder, weilanden, bossen… Daar passen alleen de muziekjes bij die vanzelf in m’n hoofd opkomen.

 

 

Liedjes helpen me in alle opzichten door de trainingen heen. Mantra’s heb ik ook wel eens, maar dat wordt snel saai dus dan toch liever weer een liedje. Hoe ik dat doe als ik samen met iemand sport? Nou, dan kletsen we gezellig over van alles en nog wat, ter afleiding. Maar ook dan ploppen er gewoon liedjes op.

Ik kan er ook niets aan doen, dit heb ik al mijn hele leven. Als de zon schijnt, mijn kinderen iets liefs doen, het op mijn werk lekker gaat… Altijd als er iets fijns gebeurt, komt er een liedje om de hoek. Het is trouwens niet zo dat ik ermee wakker word. Mijn lichaam én geest moeten echt iets positiefs ervaren, daar slaat mijn innerlijke jukebox op aan.

x Marieke

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar de Body & Fit shopFuturumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.