Start2Bike

Klikpedalen? Singletracks? Zadelpijn? Peloton?  Vanaf komend weekend kun je overladen worden met deze vaktermen. Dan begint namelijk de vier wekelijkse cursus Start2Bike. Een cursus waar Hanneke aan paar jaar geleden heel graag aan mee had gedaan.

Toen ik net begon met wielrennen, keek ik met een jaloerse blik naar vrouwen op de racefiets. Die vrouwen reden mij met zo’n gezellig zoevend geluid voorbij. Gekleed in kekke kleuren op een hippe racefiets.  Met de paardenstaart achteloos door de helm gehaald. Of ik zag ze het bos in gaan op stoere mountainbikes. Om vervolgens af en toe een hoofd door het bos heen te zien. Bochtje, heuveltje, nog meer bochtjes. Hoe gaaf moest dat zijn? Gezellig met vriendinnen op de fiets. Werken aan mijn conditie en daarna bijpraten. O ja en het bijkomende voordeel van gespierde en bruine benen leek me natuurlijk ook wel wat.

Maar ja, ik had alleen een rammelende stadsfiets. En ook nog geen echte fietsvriendinnen. Hoe ging ik dat dan aanpakken? En hoe kwam ik aan al die spullen? Ik mocht dan wel groot fan zijn van winkelen, om nou gelijk een gehele garderobe inclusief fiets aan te schaffen leek me ook wat veel van het goede. Kortom mijn fietsambities gingen niet verder dan een bezoekje aan futurumshop.nl.

Inmiddels behoor ik toch  zo’n beetje tot de groep van fietsmeisjes. Ik ben in ieder geval in het bezit van een racefiets en de stapel fietskleren groeit gestaag. Nu de temperaturen beetje bij beetje richting lente gaan wil ik maar een ding en dat is kilometers maken. Voorbereiden voor het komende fietsseizoen waarbij hopelijk veel zomeravonden gevuld zijn met ritjes op de racefiets. Na afloop een ijsje, en daarna moe en voldaan op huis en bed aan.

Die zomeravonden gun ik iedereen! Daarom vind ik Start2Bike ook zo’n mooi initiatief. Hierbij kun je namelijk op een laagdrempelige manier kennismaken met een racefiets of mountainbike.  In vier lessen leer je basistechnieken als bochten en remmen. Bovendien krijg je informatie over kleding, voeding en het rijden van tochten. Genoeg informatie dus om zelf je kilometers te gaan maken. En genoeg tijd om te beslissen of je dat fietsen inderdaad zo leuk vindt.  Start2Bike wordt op verschillende locaties in Nederland gehouden. Waarbij je op veel locaties een racefiets of mountainbike kunt huren.

Ook enthousiast geworden?  Kijk snel op www.start2bike.nl, en wie weet maak jij deze zomer ook je eerste tochten op de weg of in het bos.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.