Je haar laat je toch ook niet de hele dag zitten zoals het zat toen je wakker werd? Of je kleding? Die draag je ook even net wat leuker? Met een shirt wat het goed op je jeans doet. Precies dat je. Dus waarom doen we dat op de fiets niet? Waarom accepteren we dat hij de kleur is die ie heeft en laten we het daarbij? Onze Ernestine doet dat in iedergeval niet. “Pimp je fiets!” zegt zij.

Als je niet heel snel bent, zie er dan goed uit, want ze zien je langer als je voorbij rijdt. Of eigenlijk: je hoeft niet heel goed te zijn om op de mooiste fiets te rijden. Je moet rijden op de fiets die je blij maakt, want je brengt er heel wat uren op door. Dat is mijn idee. Daarom ga ik zelden voor een standaard ride.

Na een hele saaie periode waar een MTB er functioneel uit moest zien, mag een fiets er al een aantal jaren kleurrijk zijn. Dat is leuk, want als je dan niet die super dure MTB kan betalen, zijn er tal van mogelijkheden om hem toch nog mooi te pimpen. www.superstarcomponents.com is een webwinkel waar ze onder eigen merk alle onderdelen van een fiets in de meest mooie kleurtjes verkopen. En Dartmoor en Reverse zijn ook merken met hele mooie kleurtjes. Je begint met gekleurde bladboutjes (daar word je voortandwiel mee vastgeschroefd). Daarna ruil je je zwarte stuur in voor een ander kleurtje en koop je bijpassende grips, zadelpen en alles waar je je handen op kan leggen. En dan weet je: dit is leuk. Want rijden op een gepimpte fiets is als rijden in je eigen gestylde wereld. Op een fiets die eruit ziet als je wilt is alles mogelijk… voor mij tenminste.

Ik kocht een keer een freeride fietsje. Bouwde het op met oude spulletjes en het zag er best leuk uit. Daarna heb ik alle onderdelen ongeveer vervangen tot ik The Perfect Look had. Ik ging helemaal los en gaf hem paarse wielen, een paars stuur een supergaaf zadel en voerde de kleuren door tot in de kleinste details.

Veel heb ik niet op het fietsje gefietst, maar ik ben er erg gelukkig mee geweest. Helaas is hij nu weg, omdat er iets anders voor hem in de plaats kwam. Ik denk er wel nog met veel liefde aan terug.

Als je dan een perfect gestylde fiets hebt, moet je outfitje natuurlijk ook goed bij je bike passen. En ook daar zie je bij MTB-ers een veel extravertere look dan bij de wegfietsers. MTB-mode is onder invloed van freeriders en snowboard mode kleurrijk en opvallend. Kijk maar eens bij Maloja; strepen, sterren, bloemen alles bij en door elkaar, voor zowel mannen als vrouwen.

Sommige bike merken, zoals Scott spelen met hun collecties in op de behoefte tot styling. Zij bieden kleding aan die perfect matcht met hun fietsen. Hoewel de lol er natuurlijk ook in zit om na verloop van tijd de ideale combi bike berijder zelf bij elkaar te zoeken. Rose en ik zijn fan van Maloja als het om kleding gaat. Dit merk mixed en matched perfect en is zo cool dat het voorbij alle standaard kleding gaat. Ik draag het met veel kleur en Rose kiest altijd voor de zwarte items uit hun colecties. En het gave is dat het shirt van vorig jaar uitstekend past bij de broek van dit jaar.

Mijn voorkeursfiets voor dit moment is een oranje blauwe LaPierre Zesty. Oranje blauw zie je dit jaar op wel meer fietsen terugkomen. Daarbij heb ik het liefst aan mijn een oranje Troy Lee MTB helm, mijn oranje Maloja broek met blauwe sterren en een blauwe bovenkant. Op mijn oranje pedalen sta ik het liefste met mijn grijs met oranje Teva Bike shoes (worden helaas niet meer verkocht) waarin ik blauwe veters heb gedaan. En daar kreeg ik van de mannen van LaPierre oprechte complimenten voor. Als je dan niet enorm snel kan fietsen, kan je er maar beter voor zorgen dat je er goed uit ziet!

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.