Yoga op kantoor

De kinderen naar school, de laatste vakantiewas gedaan en we zitten ook al weer op ons werk. Wat blijkt? Dat uitgeruste vakantie gevoel is al weer verdwenen. En we moeten nog een heel jaar. Geen zorgen met de yoga op kantoor van vandaag breng je je energie weer terug.

En, ben jij alweer uit je zomervakantieslaap ontwaakt? De meeste scholen zijn alweer begonnen en dat was te merken ook, vanochtend in de trein! De (groot)ouders met (klein)kinderen hebben weer plaatsgemaakt voor de werkende treinforens. Ik zag het allemaal gebeuren, want mijn vakantie is pas in oktober. Voor mijn doen rijkelijk laat dus gaf ik mijn werkdagen kleur met kleine stadswandelingen door het prachtige Utrecht en zo nu en dan een lunch op een zonnig terras. Dat is ene hele goede manier om even tot mezelf te komen. Deze wandelingen waren voor mij een kleine vakantie.

Niets is zo belangrijk om zelf te zorgen voor je energie huishouding. Ik ben er achter gekomen dat ik dat het beste doe door zo’n moment voor mezelf te nemen, door genoeg te bewegen, maar niet te veel te knallen en natuurlijk door yoga te doen. Veel mensen zien yoga als een manier om te ontspannen, maar je kan het juist ook heel goed gebruiken om energie te krijgen.

Serieus, ik heb een perfect filmpje gevonden van dik 5 minuten waarmee je weer even wat nieuwe energie door je lijf kunt laten stromen. Wees gerust, je hoeft niet ten overstaande van je collega’s in een downdog te staan. Het is namelijk Yoga achter je bureau! De oefeningen zijn simpel, ontspannend en gewoon van achter je computer uit te voeren. Heb je collega’s om je heen? Zet dan even het geluid uit zodat het achtergrondmuziekje niet hoorbaar is. In alle stilte is het filmpje ook prima te doen, want de instructies verschijnen in beeld. Perfect toch?

banner svs shop

 

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

1 Comment
  1. Perfect zeg, dat video’tje. Daar heb ik echt wat aan als iemand die de hele dag achter zijn bureau zit. Helpt het ook tegen nekpijn? Dat krijg ik er namelijk ook van.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.