Nee, we wijken niet af van ons plan om de 30 dagen yoga van online juf Adriene te volbrengen. Onderaan deze yogadummie gewoon weer vijf filmpjes. Heb jij ze allemaal al gedaan? Kirsten loopt een beetje achter, oefent hard op het pijnvrij strikken van haar veters. Eigenlijk houdt ze dus nog steeds rust vanwege een zere kaak. Jullie niet toch?

Probeer maar eens een leuke yogablog te schrijven als je zelf al twee weken niet veel meer doet dan een beetje wandelen. Zelfs over sport praten is pijnlijk, letterlijk dan. Gelukkig slaap ik tegenwoordig wel weer wat beter, dat is eigenlijk toch de heerlijkste vorm van ontspanning. En met een relaxed muziekje op de achtergrond vermaak ik me ook aardig in de keuken. stamppotjes en puree variaties zijn favoriet. Dat eet zo lekker weg met m’n kinderbestek 😉

Praten vindt mijn kaak niet leuk (gapen en lachen trouwens ook niet) en ik heb er ook al een tijdje chronische koppijn van. En dus sluit ik mij het liefste op in m’n huisje. Ik werk een beetje, kijk Netflix of ik chat. Zo ook afgelopen week met een kennisje. Zij deed aan pilates, vertelde ze. We raakten wat verder in gesprek en gaandeweg constateerde ik dat zij eigenlijk aan yoga deed. Dat vond ze maar helemaal niks, yoga was echt niks voor haar.

Ik kon niet echt hard maken waarom ik haar les meer yoga dan pilates vond, en dus raadpleegde ik google. Ik las vooral over de overeenkomsten: lichaam en geest worden in beide gevallen getraind. Bij yoga is vaak meer ruimte voor meditatievormen. Pilates is meer gericht op versterking en beheersing van het lichaam, en dan met name de core. Het is ook wat dynamischer maar wel met dezelfde focus op het rustig en vloeiend bewegen.

Zelf haal ik ook een mentaal aspect uit de yoga: de strijd die je elke les levert om je lichamelijke grenzen te bewaken. Zeker als het fysiek wat minder gaat, is dat heel lastig. En de afwegingen uit de les neem ik ook mee in m’n dagelijks leven. Het zal nog zeker een week duren voordat ik me weer aan een ‘echte’ yogales durf te wagen. Gaan jullie verder met de lessen 11 tot en met 16, dan zoek ik mijn ontspanning nog even in de rust.

X
Kirsten

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.