Goh jongens, die hittegolf in Nederland… Hadden jullie het ook zo zwaar tijdens het sporten? Ik moet eerlijk bekennen dat er bij mij weinig van terechtgekomen is. De challenge in de schaduw ging nog wel, zwemmen was heerlijk verfrissend maar hardlopen en fietsen was echt een no go met die hitte. Waar ik echter helemaal uit m’n dak ging, was tijdens de yoga. De warmte maakte m’n spieren ongekend soepel, een heerlijke ervaring!

Gekscherend zeiden we al tegen elkaar dat het wel een bikram yogales leek. Het zweet gutste bij iedereen van de koppies. De openstaande ramen zorgden amper voor verkoeling. Dat opgewarmde lijf deed het dan wel prima, de omstandigheden waren nog best zwaar. En dan is het best lastig om een balans te vinden tussen het ultiem genieten van mijn soepelheid en het bewaken van de fysieke belastbaarheid van mijn lijf.

Met echte bikram yoga heb ik geen ervaring. Een kleine zoektocht op internet leert mij dat deze yogastijl wordt gegeven in een ruimte van 34 tot 40 graden. Nou, ik denk dat we daar vorige week aardig bij in de buurt zijn gekomen! Zoals ik op verschillende sites lees, zorgt de hoge temperatuur voor een extra uitdaging maar voorkomt het ook blessures. Dat geloof ik meteen, ik was vorige week ook werkelijk tot op het bot opgewarmd.

Bikram yoga is trouwens ook populair onder topsporters. Kennen jullie Maarten Tjallingii? Beroepswielrenner die in 2012 in de derde etappe van de Tour de France zijn heup brak. Hij dook de hitte in om zijn herstel te bespoedigen. Kate Sarisska, turntrainster bij topsportvereniging BATO in Haarlem, adviseert haar turnsters ook al jaren om bij blessures de bikram yogastudio op te zoeken. Zo gek is het dus nog niet, dat yoga in de warmte.

Voor deze week heb ik een ultiem vakantiefilmpje gezocht: yoga on the beach! Als je op strandvakantie gaat, vraag dan eens of er ook yogalessen op het strand worden georganiseerd. Of ga gewoon lekker zelf aan de slag. Een betere plek om de zonnegroeten te doen, is er toch bijna niet. Zelf moet ik het helaas doen met de warmte van m’n woonkamer – inmiddels ook bijna een bikramstudio – of de achtertuin van m’n ouders. En in Amsterdam geeft Afke – een vriendin van Rose – bij mooi weer altijd yogales in de buitenlucht. Dat is een hele gave ervaring, want ze vind midden in die drukke stad de mooiste plekjes voor haar lessen.

Weet je wat mij nou zo leuk lijkt? Dat jullie je mooiste yogafoto op vakantie delen in onze facebookgroep. En mocht je nou – net als ik – niet op vakantie gaan, dan mag het natuurlijk ook eentje zijn uit de achtertuin of zwetend in je eigen woonkamer. Doe je mee?

Liefs,
Kirsten

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.