Een paar dagen geleden werd ik weer even herinnerd aan één van de items op mijn wensenlijstje: een yogavakantie. Belinda schreef in de Stoere Vrouwen Sporten groep dat ze in Griekenland was voor een yogaweek. Ik heb al vaak gezocht naar yogavakanties maar het daadwerkelijke boeken is er nog nooit van gekomen. De reden? Ik vraag me oprecht af of ik gelukkig word van een week lang yoga op vaste tijden. En ook het groepsaspect staat mij een klein beetje tegen.

En waarom zou je een yogavakantie boeken als je eigenlijk altijd en overal yoga kunt doen? Echt veel heb je er niet voor nodig. Je ziet her en der wel leuke aanbiedingen van ‘travel’ yogamatjes maar waarom? Een handdoek volstaat prima. Of gewoon lekker met je blote voeten in het zand met de zon op je lijf. In alle eerlijkheid: op papier klinkt het ideaal maar in de praktijk ben ik geen type dat daadwerkelijk in bikini in een down dog gaat staan.

In mijn zoektocht naar een leuke stedentrip stuitte ik geheel toevallig op een kleinschalige Bed & Breakfast in Valencia. Ik weet nu al dat ik daar volgend voorjaar zeker naartoe ga. Niks geen groepsgedoe maar gewoon individueel te bereizen met elke dag de optie om een yogales te volgen. Valencia is ook nog eens een bruisende stad met een strand op fietsafstand. Dat benadert voor mij toch echt wel de perfecte vakantie.

Waar gaat jouw vakantie dit jaar naartoe en maak jij wel bewust tijd voor je yoga of andere oefeningen? Ter inspiratie heb ik voor deze week een total body holiday workout uitgekozen van Tara Stiles. Vanaf volgende week beperk ik me trouwens even tot het delen van filmpjes. Heb je prangende vragen, kwesties of suggesties voor de dummiereeks vanaf september? Laat het me vooral weten!

Fijne vakantie en liefs,
Kirsten

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.