vrouw in zwembad onderwater

Twee dingen moet je weten als je in het zwembad plast. Het eerste is dat iedereen het doet, al geven we dat niet toe. Je zwemt niet alleen in je eigen urine. Het tweede:  weet dat al die plasjes een chemische reactie veroorzaken die schadelijk voor je gezondheid is. Dus please: niet meer plassen in het zwembad!

In 2012 gaf Olympisch zwemster Carly Geehr toe in het zwembad te plassen. Niet alleen zij deed het, alle Olympische zwemmers. Tijdens de warming-up al en sommigen geven het zelfs met trots toe. Zoals Michael Phelps die hetzelfde in een interview zei.

Zwembadwater is vies

Zwemmen in buitenwater is over het algemeen schoner dan in het zwembad. Al wordt er heel goed voor onze zwembaden gezorgd en zijn er in Nederland normen waar zwembaden zich aan moeten houden. Maar zoals voormalig Olympisch zwemmer Dennis Rijnbeek me ooit lachend vertelde: er is een reden dat er chloor in dat water zit.
Onze Nederlandse zwembaden zitten ook vol urine. In het bad waar jij je baantjes trekt, kan wel 75 liter urine in zitten. Dat zijn meer dan 150 plasjes. Vies hè? Om het in perspectief te plaatsen is het waarschijnlijk maar 0,008 procent. Ofwel 75 liter urine op een bad van 900.000 liter water.

>> Lees ook: Zwemmen met een trainingsschema is onwijs leuk!

 

Rode ogen en irritatie door zwembad

Wel een beetje een vies idee hè? Wen er maar aan. Als zwemmer weet je dat je in urine zwemt. Maar wist je dat dat plasje schadelijk is voor jezelf en anderen? Als urine zich met chloor vermengt, krijg je chloramine. Dit veroorzaakt dikke, rode en prikkende ogen. Ook kan het de oorzaak zijn van een geïrriteerde keel en hoesten. Mensen krijgen er zelfs uitslag van. Sommigen krijgen het echt benauwd.
Dus als je in het zwembad ligt en aan het trainen bent, bedenk je dan als je moet plassen. We weten hoe vervelend dat kleine natte hokje is. We zien er zelf keer op keer weer wc papier op de grond liggen en zijn maar wat blij dat we onze slippers dragen. Maar plassen op de wc is echt beter voor jezelf en andere zwemmers.

En om je na dit vieze verhaal toch nog zin in zwemmen te bezorgen, hebben we een paar van de mooiste zwembaden ter wereld voor je op een rij gezet:

 

 

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.