Realistisch en confronterend, deze psychologische roman

Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beeck

Vele hemels boven de zevende zet je aan het denken over je eigen leven, en is op een rauwe manier soms best confronterend ook. De Vlaamse Griet op de Beeck heeft haar roman zo geschreven, dat wij er eigenlijk niet aan ontsnapten om ook op ons eigen leven te reflecteren.

Toegegeven, het zijn niet altijd de gezelligste thema’s waar de hoofdpersonages zich mee bezighouden. Toch is het alles behalve een zwartgallig of deprimerend boek. Realistisch, dat dekt de lading het beste. Want factoren als perfectionisme, schuldgevoel en onzekerheid herkennen wij in meer of mindere mate ook uit ons dagelijks leven. Dat maakt het ook zo’n fijn boek om te lezen, en niet in de laatste plaats door het fijne Vlaamse taalgebruik.

 

Vele hemels boven de zevende – Griet op de Beeck

Het mooie van dit boek is de balans tussen de strubbelingen enerzijds en het effect van liefde en verbinding anderzijds. Daarom raden we je het aan dit boek te lezen. Het is de eerste hoofdstukken misschien even wennen aan de verschillende verhaallijnen en personages maar uiteindelijk smelt dat heel mooi samen. En dat is ook precies het moment waarop bij ons het reflectiemomentje op ons eigen leven opborrelde.

Sinds afgelopen najaar draait de boekverfilming in de bioscoop. Wij hebben ‘m nog niet gezien maar zijn na het zien van de trailer erg benieuwd!

Vele hemels boven de zevende – Griet op de Beeck | Prometheus | € 12,50 bij Bol.com

 

Kirsten Vogd

Onze interviewer, verhalen verteller, stoomtrein en clown. Kirsten gooide begin 2016 haar leven over een andere boeg en verruilde de sportschool voor de buitenlucht. Ze leerde hardlopen en rekende af met haar (niet meer) chronische aandoening fibromyalgie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.