Stel je voor, je begint sportief aan het nieuwe jaar, je laat je motiveren door ons en alle andere lezeressen van Stoere Vrouwen Sporten én maakt kans op hele, mooie gave prijzen… Hoe cool is dat? Een win win maand waarin je fit bent, samen traint en waar je misschien een sporthorloge van TomTom, een sportbh van Panache of één van de andere mooie prijzen aan overhoudt. En hoe? Nou, simpel, door mee te doen aan ons ’31 Dagen Fit Spektakel’.

Onze site is nu bijna een jaar oud, op 5 januari om precies te zijn. We zijn stoerevrouwensporten.nl begonnen met een missie: wij willen niets liever dan iedereen – elke vrouw in Nederland of België – helpen om wat actiever en fitter te leven. Of je nu keihard sport of dagelijks wat beweegt? Dat maakt ons niet uit. Zolang je maar in beweging komt, een frisse neus haalt, sterker wordt en ontdekt dat je veel meer kan dan je ooit gedacht had. Want dat is waar wij als Stoere Vrouwen Sporten voor staan, dat is waarom wij bijna een jaar geleden met onze site begonnen zijn.
Wij hebben zelf gemerkt hoe goed sport en bewegen voor ons lichaam en geest is. We zien om ons heen dat het niet voor iedereen even makkelijk is om met sport te beginnen of door te zetten. Daarom doen wij hard ons best om sport aantrekkelijk te maken en manieren te bedenken om het leuker en makkelijker te maken. Zoals onze Dertig Dagen uitdagingen bijvoorbeeld, daarmee trainen we elke maand met een groep vrouwen in onze Facebook. In die groep is het ons opgevallen dat als je met zijn allen traint en elkaar vertelt over hoe het gaat, wat je moeilijk vindt of wat juist makkelijk is, dat je dan extra gemotiveerd wordt om door te gaan. Door samen te trainen en elkaar te supporten is sport ineens een stuk makkelijker en de mensen die met je meedoen leer je op een bepaalde manier goed kennen. Sport is dan niet meer iets wat je moet doen, maar iets wat je graag doet, al is het maar omdat de rest het ook doet. En dat – die kleine extra motivatie – is precies wat wij zochten voor de eerste maand van het nieuwe jaar.

 

Goede Voornemens

Wist je dat gezonder leven, meer bewegen, stoppen met roken en natuurlijk wat afvallen elk jaar in januari bovenaan de lijstjes met goede voornemens staan? Ook populair zijn ‘minder stress’ en ‘vaker tijd voor jezelf nemen’. Veel mensen willen wel wat aangenamer leven en weten precies wat ze moeten doen om dat leven aangenamer te krijgen: met een beetje meer bewegen, wat gezondere keuzes en wat minder stress kunnen we de kwaliteit van onze levens al enorm verbeteren.
Toch blijft het moeilijk die verandering werkelijk te maken en sneuvelen de meeste goede voornemens van 1 januari al voor het einde van de maand. Goede voornemens zijn – zo vinden wij – eigenlijk waardeloze dingen. Wij doen liever aan: doelen!

Of je nu een hobby- of wedstrijdsporter bent of gewoon een vrouw die fitter wil worden, sportieve doelen doen het altijd beter dan voornemens. En ze zijn ook nog eens een stuk positiever. Niet alleen balen mensen van zichzelf als hun goede voornemens niet lukken, ook gaan ze daarna op de oude voet weer verder. En wordt er pas weer aan het einde van het jaar aan veranderingen en een gezondere leefstijl gedacht.
Daarom geloven wij dat het handiger is om de goede voornemens te laten voor wat ze zijn en ze te vervangen met doelen. Want in tegenstelling tot goede voornemens, zijn gestelde doelen meestal wél succesvol. En dat komt waarschijnlijk omdat we het stellen van een doel heel anders aanpakken dan het nemen van een goed voornemen. Een doel is iets wat je gaat doen, iets waar je over na gedacht hebt en waarvoor je een aanpak hebt bedacht. Een doel heeft een begin en eindpunt en is daardoor overzichtelijk. Een doel is een hele handige manier om een verandering in je leven werkelijkheid te maken. En door keer op keer een nieuw doel te bedenken kan je jezelf tot het einde der tijden bezig houden.

 

1609606_673870589318090_295446620_nDoe mee met het ’31 Dagen Fit Spektakel’

Rhodé, Maryvonne en Amber keken deze week in hun kerstblogs terug op het afgelopen jaar en nu terwijl we de laatste trainingen en rondjes van 2014 maken, is het tijd om vooruit te kijken. Wat gaan we doen, welke doelen hebben we en hoe pakken we het aan? In onze agenda’s staan de eerste evenementen en wedstrijden al gepland en vanaf 1 januari gaan we lekker van start. Amber gaat zwemmen en fietsen, Rhodé heeft een schema voor een halve marathon en Maryvonne stoomt zichzelf weer klaar voor het triathlon seizoen. Rose pakt de eerste maand van het jaar iets anders aan. Zij heeft geen schema en ook nog geen sportief doel. Rose heeft tijdens deze maanden zoveel last van haar longen dat een sportief doel als een wedstrijd nergens op zou slaan. Daarom heeft ze een bepaald aantal uren in haar hoofd wat ze graag wil trainen.
Wat onze verschillende doelen ook zijn, wij doe alle vier mee met het ’31 Dagen Fit Spektakel’ wat we voor januari bedacht hebben. En we hopen dat jij met ons mee doet en dat je je vriendinnen uitnodigt hetzelfde te doen.

Maar wat is dat ’31 Dagen Fit Spektakel’ dan wel niet? Het antwoord op die vraag is simpel: We gaan op 1 januari ons sportieve doel voor de eerste maand van 2015 online zetten en vragen jullie hetzelfde te doen. Zullen we van elke training die we doen een update in de Facebookgroep plaatsten. Een selfie, een Runkeeper of Strava kaartje of iets anders wat laat zien dat we druk bezig zijn ons doel te halen. En we hopen dat jullie dat ook doen, zodat we jullie kunnen aanmoedigen, maar ook zodat we kunnen zien of jullie je doel halen. En dat is belangrijk, want aan het einde van de maand verloten we onder de deelneemsters die hun doel gehaald hebben een aantal hele mooie prijzen. En natuurlijk is het zo dat de updates met gave foto’s of een persoonlijke bijdrage die vertelt hoe de training ging, het meeste opvallen. Jullie uitdaging is dus niet alleen het behalen van je sportieve doel, maar ook om je weg naar dat doel zo leuk mogelijk aan ons te laten zien.

 

betaalbaar sporthorlogeWin fantastische sportprijzen!

Ons idee voor het ’31 Dagen Fit Spektakel’ komt voor ons natuurlijk niet uit de lucht vallen. Wij zijn al een tijdje in gesprek met een paar mooie sportmerken en hebben hen gevraagd om onze fitte januarimaand te steunen. Een paar bedrijven hebben al toegezegd en met anderen zijn we nog in gesprek. Door mee te doen en je doel te behalen maak je sowieso kans op:

En tijdens de maand januari gaan wij proberen nog meer sponsoren voor ons ’31 Dagen Fit Spektakel’ te zoeken zodat jullie nog meer kans maken op hele gave prijzen. Natuurlijk houden we je daarvan gedurende de maand wel op de hoogte. Tot die tijd moeten jullie natuurlijk weten wat je precies moet doen. En daarom leggen we je het nog even uit:

  1. Word lid van onze Stoere vrouwen Sporten Facebookgroep (let op dit is een andere groep dan die van de dertig dagen trainingen)

  2. Bepaal je sportieve doel (zoveel km sporten, zoveel uur trainen of misschien wel iets anders, zoals beginnen met yoga of misschien wel bootcamp)

  3. Plaats een foto van jezelf in de groep en zet daar bij je naam, leeftijd, sport en natuurlijk je sportieve doel voor de maand januari

  4. Nodig al je vriendinnen die in januari wel wat sportieve actie kunnen gebruiken ook uit

  5. Begin met sporten en houd ons op de hoogte en vergeet niet #31dagenfit te gebruiken bij je updates in onze facebookgroep en andere socialmedia

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.