Kan je met een traithlon mee doen als je een ongezond lijf hebt? En ga je dan voor een mooie tijd of doe je dan gewoon mee om mee te doen? Margriet start op 6 juli aan de start van haar eerset triatlon en dat doet ze met een lichaam wat eigenlijk liever niet sport.

 

“Een triathlon, hoe klein dan ook, is al jaren een onderwerp op mijn bucketlist.” schrijft Margriet op haar blog. Ze heeft zich net opgegeven voor de Vrouwentriathlon in Beesd en is zich eigenlijk rot geschrokken van haar keus. Met een lichte paniek bedenkt ze zich dat er nu geen weg meer terug is. Het staat al op haar blog, op haar facebook én op haar twitter. Daarbij heeft ze zich ingeschreven met een vriendin, dus heeft ze nog maar één optie en dat is: gaan!
“Ik ga dus meedoen, met de triathlon, maar of het me gaat lukken? Dat weet ik eigenlijk niet. De afstanden zijn niet heel ver en conditioneel moet ik het gewoon kunnen. De vraag is hoe mijn lijf zich houdt.”
Doordat Margriet als kind reuma heeft gehad zijn zowel haar rug als haar nek versleten en hierdoor heeft ze elke dag pijn. Daar leeft ze al bijna haar hele leven mee en ze weet niet beter, maar ze weet wel dat zo’n uitdaging als de Vrouwentriathlon voor haar altijd net even spannender is. Margriet sport omdat het haar gelukkig maakt en omdat het haar gezond houdt. Door te trainen blijft haar lichaam sterk en zorgt ze er voor dat het zo fit mogelijk blijft. En door te sporten is ze energiek.Ze traint een paar keer per week en wisselt het zwemmen af met lopen en fietsen, daarnaast doet ze ok nog mee met de 30 dagen uitdagingen van onze site. Vorige week heeft ze haar eerste ‘alles-ineen-training’ gedaan en heeft achter elkaar de afstand van de triatlon gezwommen, gefietst en gelopen.

“Ik weet niet of het de zenuwen waren of iets anders, maar het ging nog best lastig, ik krijg mijn ademhaling niet rustig en heb halverwege even moeten stoppen om goed adem te halen. Ik ga deze week ook nog even zwemmen in buitenwater om te voelen hoe mijn lichaam er op reageert. Zo is het tenminste niet nieuw voor me als ik aan de start sta.”

Omdat haar lichaam nu net wat beter is dan normaal denkt Margriet dat deze vrouwentriathlon misschien wel haar enige kans is om aan zoiets mee te doen. Het kan namelijk maar zo zijn dat ze volgend jaar rond deze tijd veel meer pijn en minder energie heeft. Daarom legt ze er niet te veel druk op. Ze doet mee voor de lol en plezier maken staat voorop. Om diezelfde reden heeft ze haar vriendinnen ook gevraagd om te komen kijken en haar aan te moedigen. “Ik wil vooral een fantastische dag hebben en dat is ook precies wat ik ga doen. Het maakt me niet uit hoe lang ik erover doe, als het maar leuk is en als ik maar meedoe.”

De 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 km hardlopen van de vrouwentriathlon, wij hebben hem al een keer gedaan en vinden Margriet heel stoer! We zijn er trots op dat ze ons vriendinnetje is en willen haar zo goed mogelijk aanmoedigen. En dat is ook precies wat we gaan doen. En niet vanaf de kant…
Rhodé, Maryvonne en Rose hebben zich dit weekend ingeschreven en met de organisatie besproken dat we reglementair bij Margriet in de buurt mogen blijven. Samen met Monique – de vriendin waarmee Margriet zich inschreef – heeft Margriet dus een team van vier zwemmende-fietsende-rennende supporters tijdens haar triathlon. Vier vrouwen die bij haar in de buurt zwemmen, met haar mee fietsen en rennen en die haar door haar eerste triathlon zullen cheerleaden. En daar hebben we onwijs veel zin in!

Omdat wij – op Maryvonne na dan – weer even een triathlon opfris cursus nodig hebben gaan we de komende weken wat meer over deze leuke sport schrijven. En natuurlijk ook over De Vrouwentraithlon, want dat is echt één van de leukste en gaafste initiatieven die er is.

(op de foto zie je Nicole ons andere vriendinnetje)

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op FacebookTwitterInstagramGoogle+ en Youtube

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.