Nog een paar weken voor de boeg en dan is het zover. Het stoerste evenement van Nederland ‘De fitste van’ wat op 19 april gaat plaatsvinden staat allang in de agenda van Fiona gekalkt. Vanuit haar meidenloopgroep ‘De loopzussen is zij naar voren geschoven om mee te doen. En zij is daar met open ogen in getuind en begon met trainen.

 

 

“Ja, jij kan dat best. Echt iets voor jou! Gaaf, doen wij ook mee. Het gaat om plezier toch? Laten we leuke shirts bedrukken en dan gaan we als een speer.” zeiden ze tegen me. Dus met de gedachte aan samen meedoen ben ik gaan trainen en inmiddels ben ik de enige die van onze meidenloopgroep die meedoet aan het evenement in Apeldoorn.

 

De fitste van Nederland is een allround sportwedstrijd voor mannen en vrouwen. Het is geen standaard wedstrijd, want hier gaat het om conditie, kracht en behendigheid. Een strijd tussen de hardloper en de mountainbiker of de triatleet tegen de survivallaar.

En tot dusver doen er iets van meer dan 20 dames en in totaal zekers 100 fanatiekelingen aan mee.

Met nog iets meer dan twee weken te gaan hoop ik ergens dat iemand nog ‘1 april!’ gaat roepen, maar ik denk dat ik maar beter door kan trainen. Ik moet daar in het Apeldoornse bos namelijk 2 km hardlopen, 12 km mountainbiken over een pittig parcours en daarna nog even doorscheuren over een hindernisbaan. En vooral voor het laatste onderdeel heb ik toch enigszins de bibbers. Al helemaal bij het zien van de vele foto’s.
Die paar kilometers crossen door het bos is een peulenschil met mijn achtergrond in de hardloopsport. Voor de mountainbiketocht heb ik wel al bijna een date gepland staan met niemand minder dan Tanjaen zij is toch echt Nederlands kampioen Downhill.
Dus ik hoef enkel de hindernissen nog flink trainen. Al een paar weken lang struin ik alle speeltuinen af voor klimrekken, glijbanen en kruiptunnels. De kids staren me met een rare blik aan, maar als ik vraag of ze met me mee willen doen….staan ze al snel stuiterend om me heen. Slim als ik ben kijk ik natuurlijk hoe vliegensvlug zij dit alles doen. Aankomende week krijg ik weer een lesje van ze. Nu eerst zelf aan de trap hangen thuis om mijn armpjes inclusief kipfiletjes sterker te maken.

 

Weet je, ik heb er zin in!

Ik mag meedoen met een bijzondere uitdaging op een bijzonder evenement. Supporters, vrijwilligers, speakers, koffiezetters, parcoursuitzetters en fotografen zijn nog van harte welkom volgens Sandra die De Fitste organiseert.

En doe je zelf niet mee, kom dan vooral mijn stuntelkunsten bekijken en mogelijk ga ik jullie allemaal flink verbazen. Ik denk dat je een leuke dag zult hebben, want het is niet alleen het fitste, maar ook echt het leukste evenement van Nederland.

meer info: www.defitstevan.nl
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.