Alles wat je moet weten over de 2e dag van de Giro Rosa en natuurlijk vandaag

Winst voor Annemiek van Vleuten en als bonus de paarse trui voor het puntenklassement én de groene klimmerstrui. De roze leiderstrui is voor Anna van der Breggen en Floortje Mackaij pakte de witte trui van het jongerenklassement. Het was een Nederlands feestje gisteren op het podium van de Giro Rosa!

Na de ploegentijdrit van vrijdag, ging de strijd om het roze gisteren verder. Nu een individuele strijd, van vrouw tegen vrouw. Het parcours, met op 25km van de finish een steile klim van 5km lang, leende zich voor een aanval op de roze trui. En die was er. Net voor de top wisten Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en de Italiaanse Elisa Longo Borghini van het peloton weg te rijden én weg te blijven.

Klassement na etappe 2

Bijna 2 minuten pakten de drie op een groep die in de afdaling de achtervolging inzette. Meer dan 2 en een halve minuut pakten ze zelfs op de rest van het peloton. Zo vormden ze niet alleen de top drie van de dag,  maar vormden ze na vandaag ook de top 3 van het klassement. En alle drie mogen morgen van start in een klassementstrui (Elisa Longho Borgini rijdt in het Maglia Blu als hoogst genoteerde Italiaanse).

Het klassement na deze tweede etappe ziet er daarmee als volgt uit:

  1. Anna van der Breggen (Boels – Dolmans Cycling)
  2. Annemiek van Vleuten (Orica Scott)     + 0.18
  3. Elisa Longo Borghini (Wiggle High5)     + 0.26
  4. Megan Guarnier (Boels – Dolmans Cycling)     + 2.00
  5. Amanda Spratt (Orica Scott)     + 2.22
  6. Katarzyna Niewiadoma (WM3 Pro Cycling)     + 2.37
  7. Karol-Ann Canuel (Boels – Dolmans Cycling)     + 2.43
  8. Elizabeth Deignan-Armitstead (Boels – Dolmans Cycling)     + 2.50
  9. Lucinda Brand (Team Sunweb)     + 3.02
  10. Floortje Mackaij (Team Sunweb)      z.t.

Hoogtepunten etappe 2

Wij waren ontzettend nieuwsgierig naar beelden uit Italië en zijn daarom eens gaan neuzen op YouTube. Met succes! De samenvatting van de UCI stond nog niet online, maar wél vonden we een Italiaanse samenvatting van de koers. Niet helemaal te volgen, wel heerlijk om de Italiaanse sfeer te proeven.

We vonden ook mooi beeldmateriaal van de teams Orica Scott (het team van Annemiek van Vleuten) en Wiggle High5 (het team van Borghini, sprintster Bronzini, maar ook de Belgische ‘d Hoore). Een dagje meekijken in het leven van een team – even in gesprek met een soigneur, interviews met de rensters. Erg leuk om te zien.

Al deze beelden staan in onze Giro Rosa afspeellijst, die we gedurende de Giro Rosa bij zullen blijven werken.

Kijk vooral bovenstaande filmpje van Orica Scott, want niks leukers om te kijken dan naar een winnend team! Je komt meteen in onze afspeellijst terecht, en kunt dus meteen door met andere mooie filmpjes.

Naast deze beelden is het minstens zo leuk om de verhalen van Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen te lezen:

Etappe 3  – voer voor sprinters?

De etappe van vandaag is een vlakke rit van 100km, van San Fior naar San Vendemanio. Er wordt gereden in het gebied zijn 60km boven Venetië, tegen de Dolomieten aan. Het parcours loopt tweemaal licht omhoog, maar is overwegend vlak. En daarmee wordt deze etappe zeer vermoedelijk voer voor de sprintsters.

De start van deze derde etappe is om 12:30 uur en de verwachte finish is tussen 15:04 en 15:18 uur.

Lees ook ons artikel De Giro Rosa volgen – hoe doe je dat? . En natuurlijk volgen we ook de Tour de France (voor mannen ;)). 

Foto credit: Giro Rosa race organisatie

Vrouwen fietssokken met dierenprint

Astrid Geerts

"Ik sport om mijn hoofd leeg te maken, maar toch ook echt wel om de uitdaging. Ik vind het gezellig en geniet van het buiten zijn. Mij zul je niet zo snel in een sportschool zien. Liever zit ik op mijn mountainbike onder het dak van bladeren in het bos." Astrid | Nerd | Wiskundige | Mountainbiker | Fietsvrouw |Waaghals

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.