Sporten is op zich zelf al hartstikke lekker. Je weet wel: superstrakke billen en een goed gevoel. Helemaal leuk zijn de sport-dates die we maken. Tijdens leuke evenementen bijvoorbeeld. Uit alle hoeken van het land komen onze vriendinnen samen om samen af te zien. Achteraf doen we een koffie en we zijn weer helemaal bij. Een paar evenementen die we voor de komende tijd op de kalender hebben staan, zijn:

 

9 maart: Veldtoertocht, Eerbeek

30, 50, 70 km
www.lastgear.nl
Voor Rose was dit de eerste tocht die ze in het wiel van Tanja en haar vriendinnen reed. Deze MTB toertocht van mountainbike vereniging Last Gear is misschien wel de grootste van Nederland en toch merk je er als je op de fiets zit niets van. Zo af en toe rijdt er en plukje fietsers voor je of halen ze je van achteren in, maar verder merk je niet dat je met zoveel man aan de start staat. En dat komt waarschijnlijk door de prachtige en soms uitdagende route. De bossen rondom Eerbeek zijn prachtig en afwisselend met hier en daar wat hoogte verschil. En het parcours is zo aangegeven dat je bij de technische stukken altijd de keuze hebt er om heen te fietsen.

 

29 maart: Electric Run, Amsterdam

5 km
www.electricrun.nl
De opvolger van de colorrun. Over een parcours wat is onderverdeeld in vijf werelden waar je doorheen loopt is een combinatie van fun en sport. Deelnemers lopen steeds een andere sfeer binnen en maken door hun kleding in felle kleuren deel uit van de show. Helaas is deze loop al uitverkocht, maar misschien, heel misschien hebben wij voor één gelukkige loper in Nederland wel een verrassing. Misschien hè…

 

19 april: Fitste van Nederland, Apeldoorn

8km + 20 km + 7km
www.defitstevan.nl
Wat denk je? Durf je het aan? De strijd om de eerste titel van de fitste van Nederland? Deze allround sportwedstrijd bestaande uit drie onderdelen wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Voor de wedstrijd moet je over conditie, kracht en behendigheid beschikken. Want de strijd bestaat uit een stuk hardlopen, mountainbiken en een hindernisparcours. Misschien ben jij in één van de onderdelen wel uitmuntend goed, maar wie is de beste allround sporter?

Waar ga jij de komende tijd aan meedoen?

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.