Sleep jij ook regelmatig je fiets mee in de auto naar weer een wedstrijd of toertocht? Dan ben je het vast met ons eens dat dat een hoop gedoe is. Automerk Honda vond dat blijkbaar ook en bracht daarom de Civic Tourer Active Life Concept Car. Een hele mond vol. Onze Astrid wilde er wel wat meer van weten.

Kennen jullie dat, dat als de fiets meegaat in de auto, dit eigenlijk altijd gedoe is? Je moet je fietsendrager er op zetten, overal aan bandjes sjorren, tijdens het rijden uitkijken met hobbels, gaten en hellinkjes, en als het stormt en regent of je wilt even ergens zitten maar kunt je fiets niet veilig stallen (los van dat je daar geen zin in hebt), dan maak je je ongerust om je fiets.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het compleet uit elkaar halen van je fietsen, het professioneel stapelen en inpakken van je auto en het gedoe met oude lakens ter bescherming van wielen, frames en tegen smeervlekken als je fiets niet op een drager, maar in de auto zelf mee moet.

111128-60533-civic-tourer-active-life-concept

De oplossing? Koop de Honda Civic Tourer Active Life Concept Car. De perfecte auto voor fietsers! Achterbank plat, voorwiel er uit en je schuift je fiets er zo in. Alleen dat klinkt al perfect, maar je kunt ook nog een van de steunen uitschuiven en zo, verlicht door de sterke lamp in de kofferbakklep prima klussen en poetsen aan je fiets. Zelfs gereedschapskist, luchtpomp, watertank met bidonhouders, en een houder voor een setje reservewielen zitten in de auto verwerkt! Plus nog een dakkoffer waar je een extra setje kleren, je schoenen en helm kwijt kunt zodat die niet los in de auto liggen.

Oké, misschien een beetje te professioneel voor de toerfietser die ik ben, maar een auto waar je zo makkelijk je fiets in kwijt kunt… dat lijkt me dus echt perfect!

Groetjes,
Astrid
fietsendragers

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak

4 Comments
  1. In mijn Seat Ibiza ST (station) kan ik mijn fiets gewoon liggend in de kofferbak kwijt als ik de achterbank neerklap. Het voorwiel hoeft er niet eens uit. Heb ik helemaal geen dure Honda voor nodig 🙂

    1. ja nee dit is niet een kwestie van nodig, het is een kwestie van willen hebben, wat gaaf. Heb je gezien hoe je helm in het dak past en hoe er een toolbox in zit?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.