“Tante Roosje?” Ik draai me om en achter me staat mijn vijfjarige nichtje. Ik kijk haar aan en wacht op wat ze wil zeggen. Ze haalt haar schattige kleine neusje op. “Tante Roosje, je stinkt!” zegt ze en trekt een vies gezicht. Het is zaterdagochtend, ik heb net de iRun-training gegeven en ben daarna met een omweg naar het huis van mijn broer gelopen. Ik had mijn nichtje beloofd met haar te komen spelen. En die avond gaan we met z’n allen een hapje eten in de stad. Dat vindt mijn nichtje leuk. En voor mijn nichtje doe ik veel.

Een jaar geleden ben ik vanuit Amsterdam naar Deventer verhuisd om dichter bij mijn broer en zijn gezin te wonen. Ik heb mijn mooie stad achtergelaten, omdat ik mijn nichtje zo miste. Ik wilde als een goede tante aanwezig zijn in haar leven. Mijn nichtje is mijn alles. En mijn nichtje zegt dat ik stink. Vorige week zei ze dat ik een snor had. Ze benoemd alles wat ze ziet en benoemt het ook zoals ze het ziet. Dat doen meisjes van vijf nu eenmaal.
“Wat zeg je tegen tante Roosje?” Mijn broer komt lachend de kamer in lopen en gaat bij mijn nichtje zitten. Plagend kijkt hij me aan. “Ja, ik ruik het nu ook wel hoor.” zegt hij gekscherend. Daar sta ik in mijn hardloopkleren. Ik probeer me niet eens meer groot te houden en terwijl ik mijn nichtje en broer met een verward hoofd aankijk, draait mijn hoofd volle toeren: WTF, eerst die snor en nu dit! Ik ben jarenlang model geweest, mensen betaalden me veel geld voor foto’s. Ik was het gezicht van beautycampagnes en liep modeshows. En nu ben ik bijna veertig, heb ik een snor en stink ik?!

Ik recht mijn rug en steek mijn hand uit naar mijn nichtje. “Kom we gaan naar de winkel. Dan mag jij me helpen om een goede deodorant te vinden,” zeg ik tegen haar en samen lopen we naar het dorp om bij de Etos deo te kopen. In de winkel valt haar oog direct op een zilveren deo-bus met groene letters erop. Die vind ze mooi. En hij ruikt vast lekkerder dan mij, legt ze even bijdehand uit. Ik heb liever een roller met een zachte geur. Beide deo’s zijn van 8×4 en die zijn nu bij de Etos 1+1 gratis. Aangezien mijn nichtje en ik het niet eens worden – je wint immers nooit van een vijfjarige – koop ik ze alle twee.

Met beide deo’s in mijn hand neem ik een besluit: ik ga een deotest doen! Samen met Rhodé, want eigenlijk is het vreemd dat de bestaande vrouwenbladen en sites die wel schrijven over sporten en afvallen nooit iets zeggen over hoe we van sporten gaan stinken. Eigenlijk is het bizar dat ik me ongemakkelijk voel als mijn nichtje zegt dat ik stink, terwijl ik eigenlijk trots moet zijn omdat ik op zaterdagochtend al mooi 15 hardloopkilometers in de benen heb.

IMG_20140510_144631

De volgende dag beginnen Rhodé en ik onze dag bij mij thuis. Op tafel de twee deo’s: de 8×4 Unity in een spuitbus en de 8×4 Mild & Soft roller. We kiezen allebei de geur die bij ons past en brengen die op aan één kant. De andere oksel laten we voor wat hij is. Dat is wel zo handig als vergelijkingsmateriaal. 
Ik ga voor de Unity in de bus die mijn nichtje zo mooi vond. Ze heeft gelijk, de stoere en frisse spuitbus kleurt bij mijn hardloopkleding. De geur spreekt me ook aan, die is niet zo deo-achtig en lijkt meer op een zomerparfum. Dat blijkt te komen doordat de geur net als bij een parfum is opgebouwd met verschillende geurtonen. Om het in parfumtermen uit te leggen is de top musk, de kern witte thee en zoet water en de basis heeft de geur van bergamot.
Rhodé voor de Mild & Soft roller, die ruikt volgens haar een beetje crème-achtig en doet haar denken aan schone witte handoeken op een lentedag. 
Beide deo’s hebben het Non-stop Fresh Effect waardoor je de hele dag fris en fruitig ruikt, ook als je zoals wij gaat sporten. Want dat hebben we gedaan.

Rhodé is naar Zeldzaam (haar paard) gegaan en heeft met hem een lange rit in het bos gemaakt. Ik deed hetzelfde, maar dan op mijn crossfiets. We spreken voor de lunch af bij NuNu, een leuke zaak tussen Deventer en Raalte. Daar doen we samen een koffie en fietsen terug naar Deventer. Om onze 8×4 deo-test nog iets extremer te maken, gaan we een rustig rondje hardlopen. Daarna zijn we ergens neergeploft om onder het genot van een cocktail ons oordeel te bespreken. Onze conclusie? Lekkere deo, zelfs na het sporten. En vooral de Unity lijkt ons lekker terwijl we komende zomer op onze fietsen op avontuur gaan.

IMG_20140511_1142508×4 Unity
8×4 Mild & Soft
Beide deo’s zijn nu net als alle andere 8×4 deodorant 1+1 gratis bij Etos

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.