Vrouw en Fiets, een makkelijke onderwerp om grapjes over te maken, want ja vrouwen zijn erg gevoelig voor looks zo nu en dan. Wij kunnen los gaan op matching kleurtjes, mooie truitjes en bijpassende stuurlintjes. Veel rensters lakken hun nagels in speciale kleuren voor wedstrijden en een toefje mascara is ze ook niet vreemd.

Wij zeggen als het op fietsen aankomt: Ga helemaal los, rijd door de modder, tong uit je bek, het mag…. zolang je haar maar goed zit!

En dan hebben we het niet over je uiterlijk hoor, echt niet!

Via fietsmeisje Chantal kwamen we een leuk filmpje tegen over fietsvrouwen en hun staart. In het wielrennen is aerodynamica superbelangrijk. Om deze reden dragen tijdrijders van die speciale pakken en helmen. Hun fietsen zijn ook zo gebouwd dat ze minder wind vangen en de houding van de renner is ook zo dat er minder wind gevangen wordt.

Fietsmerk Specialized maakte kort geleden een filmpje waarin ze testen of het uitmaakt of mannen hun benen scheren. Het antwoord op deze vraag vonden ze door het echt te testen in de windtunnel, waar sommige profploegen ook testen of hun tijdrijders wel de goede houding hebben. Het resultaat? Scheren is beter.

Specialized heeft ook voor de fietsvrouwen een test gedaan. Het bedrijf vroeg zich af welke staart het snelste was: de vlecht, de knot, haren los of de klassieke paardenstaart.

Onze Jeanine rijdt met een knot, Rhodé met een paardenstaart en Rose met een vlecht, theoretisch is Rose dus de snelste… alleen in de praktijk?
Ach, in ieder geval kan je kapsel bijdragen aan je snelheid.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

5 Comments
 1. Super hoor 😉 maar denk dat dit alleen een rol speelt/ van werkelijk belang is tijdens mijn tijdrit…..
  Belangrijker is dat je geen “coupe à la troupe”/helmhaar krijgt!
  Wat dat is?: had je kunnen lezen in het editie 1 van het magazine voor de fietsende vrouw ‘Feminin’.
  Misschien kan jullie blogger Janiene Laudy (redactie Feminin) er voor zorgen dat dit artikel als aanvulling nog (via blog/link oid) nog te lezen is.
  Alvast bedankt 🙂
  Sportseeeeee

  1. Ik begrijp je niet helemaal, maar als je iets van Feminin wilt is het mijn tip om het even aan hen te melden. Jeanine draagt inderdaad ook bij aan dat blad een tweetje naar haar zal al wel helpen @jeaninelaudy

 2. Oopsaaa niet voor mij 😉 immers ik had dit artikel al gelezen maar voor de
  andere fietsende vrouwen.
  In het kort staan er in dit art. tips/trucs over dragen van een helm en hoe je je haar toppie blijft 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.