Pak je agenda maar even, want we hebben een aantal mooie weekenden die we met je willen delen. Weekenden die we het liefst samen met je meemaken. Voor fietsers, voor hardlopers, maar deze keer ook een weekend voor actieve vrouwen die niet fietsen of hardlopen.

Lekker sporten in de natuur, de drukke wereld achter je laten en echt even tijd voor jezelf. Wie houdt daar nou niet van? De combinatie van natuur, beweging en je hoofd leeg maken is zo ontzettend goed voor je welzijn. Alleen in de praktijk ziet het gemiddelde weekend er heel anders uit. Op tijd opstaan, sporten, de boodschappen, dan nog een afspraak of de kinderen naar hun sport brengen. ‘s Avonds koken en pas rond een uur of half negen kom je echt tot rust. En dan is Wie is de Mol op tv en zit je met je smartphone op de bank te facebooken terwijl je tv kijkt. Herkenbaar?

 

Sportieve weekenden voor vrouwen

Om je echt even los te maken van je dagelijkse leven, is een weekend weg heel geschikt. En helemaal een weekend waarin je bezig bent met je sport, verzorgd wordt met lekker eten en je in een totaal andere omgeving bent. En dat is precies wat we gaan doen.

We krijgen al weer zoveel berichtjes binnen met de vraag of we dit jaar nog leuke weekenden gaan organiseren. En natuurlijk gaan we dat doen. Alleen wel net even anders dan de voorgaande jaren. We hebben vier bijzondere sportweekenden in de planning staan. Een hardloopweekend, een fietsweekend wat we samen met Marijn de Vries organiseren. En nieuw dit jaar is het Actieve weekend voor actieve vrouwen die niet aan hardlopen of fietsen doen, maar wel een keer met ons mee de bossen in willen om te genieten van beweging, training en buiten zijn.

 

marijn de vries tijdens fietsweekend voor vrouwen

Fietsen met Marijn de Vries

Wat krijg je als je Stoere Vrouwen Sporten kruist met Marijn de Vries? Nou, dat is niet zo moeilijk: een weekend lang genieten én van alles leren op de fiets. Mooie rondes over ons “thuisterrein” de Veluwe én clinics klimmen en waaier rijden.

Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli hebben we een heerlijk hotel voor je geboekt aan de rand van Apeldoorn. De perfecte uitvalsbasis voor ritjes langs de IJssel, over de Posbank en je rijdt ook zo de polder in, bij Harderwijk.

Dit weekend is geschikt voor alle vrouwen op de fiets. Iedereen komt op haar eigen niveau aan haar trekken. Fiets je niet zoveel, dan neemt Rose je mee op de korte route die we ontworpen hebben. Kun je er geen genoeg van krijgen, dan zorgt Marijn ervoor dat je ‘s avonds op apegapen thuiskomt. En zit je er tussenin, dan kun je met Astrid op avontuur. Natuurlijk mag je tijdens het weekend switchen van groep.

Lees verder over ons fietsweekend met Marijn

 

Tot rust komen in het klooster

Stel je voor een klooster midden in de bossen, een kleine groep vrouwen en allemaal mooie sportieve activiteiten die goed zijn voor lichaam en geest. Wandelen, yoga en tai chi. Maar ook core stability en een lekkere bootcamp in het bos.

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 meihebben we een oud klooster voor je geboekt. Het wordt niet meer door de monniken bewoond en is een prachtige stille plek midden in de bossen. Het gastenhuis is onze uitvalsbasis voor de Digital Detox. Een actief weekend zonder telefoons of andere gadgets. Dit weekend is goed geschikt voor sportieve, actieve vrouwen die graag buiten zijn en een avontuur aan willen gaan. Een intiem en persoonlijk weekend met een groep van maximaal 14 personen. De sportieve activiteiten zijn zo georganiseerd dat iedereen op eigen niveau kan meedoen.

Lees verder over ons actieve weekend in het klooster

 

Hardlopen in de bossen

Wist je dat een natuurlijke omgeving bijdraagt aan je gezondheid? De natuur draagt bij aan het herstel van stress en stimuleert tot beweging. Zou sporten in de natuur dan het dubbele effect geven? Het is in ieder geval heerlijk om te doen.

Daarom hebben twee hardloopweekenden voor je bedacht. Onze Run Your Mind Retreats waarbij we de natuur, stilte en genieten van hardlopen in de bossen combineren. Denk hierbij aan een nightrun, een trailclinic, maar ook yoga in de buitenlucht. We hebben een prachtige locatie in de natuur voor je geboekt. In een klooster waar tot voor kort nog monniken woonden. Een stille plek met echte rust, maar ook voldoende omgeving om heerlijk in te sporten.

Het weekend van 15 t/m 17 juni wordt digital detox weekend voor hardlopers. Dus geen telefoon, geen internet, geen snelheid en dat soort dingen. Maar gewoon de natuur, de groep, samenzijn, bewegen, sport, lekker eten en in bed een goed boek. De stilte waar we allemaal naar verlangen. Durf je dat aan?

 

Running Girl – gekleurde ketting voor hardloopvrouwen

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.