live de giro rosa volgen hoe doe je dat

Niets liever hadden we gedaan dan live meekijken met de Giro Rose, die vandaag start met een ploegentijdrit. De Giro Rosa volgen blijkt echter niet zo gemakkelijk. Geen uitzending op de NOS, en ook geen livestream van de Giro Rosa.

Daarom hebben we het antwoord gezocht op de vraag: de Giro Rosa volgen – hoe doe je dat eigenlijk?

 

De Giro Rosa

De Giro Rosa is dé koers in het vrouwenwielrennen. 10 dagen lang wordt er in de Ronde van Italië gestreden om de felbegeerde roze trui. Dit jaar belooft die strijd enorm spannend te worden, want vrijwel alle wereldtoppers zijn aanwezig.

De meeste dames uit de top 10 van de wereldranglijst staan bij de Giro Rosa 2019 aan de start. Met daarbij o.a. de winnares van vorig jaar, onze Annemiek van Vleuten, maar ook Anna van der Breggen, Marianne Vos, de Italiaanse vrouwen Elisa Longo Borghini en Marta Bastianelli, maar ook de Australische Amanda Spratt.

Naast de roze trui wordt er ook gestreden om het paars (sprint), groen (klimmen) en wit (jongerenklassement). En een trotser mens dan een Italiaan? Die is er bijna niet, en daarom kent de Giro Rosa ook de blauwe trui. De trui voor de beste Italiaanse renster. Zo is het elke dag óók een Italiaans feestje op het podium.

>> Lees ook: Fietsen met klikpedalen doe je zo


Etappes

De Giro Rosa wordt verreden in 10 etappes. Vrijdag 4 juli wordt er gestart met een ploegentijdrit. Morgen en overmorgen volgen twee etappes waar de klimmers zich meteen kunnen laten zien. Na het weekend kan er dus al een flinke slag geslagen zijn door de klassementsvrouwen. Maar na het weekend volgt zeker nog enorm spektakel met zowel een individuele tijdrit als twee serieuze bergetappes.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle etappes, inclusief routekaarten, hoogteprofielen en verwachtte doorkomsttijden.

>> Lees ook: Nooit meer stinkende sportkleren, met deze tips


De Giro Rosa volgen in de nabeschouwing

De belangrijkste onbeantwoorde vraag voor iedereen is misschien wel: hoe kan ik de Giro Rosa (live) volgen? Helaas kan dat niet op TV, via de NOS of Eurosport bijvoorbeeld. De officiële TV zender van de Giro Rosa, de RAI, verzorgt helaas geen live-uitzending. Net zo min als een livestream.

Gelukkig is er sinds dit jaar wel een mooie samenwerking tussen Trek en VoxWomen. Zij verzorgen ná de Tour de France etappe een uitzending waarin ze de hoogtepunten van de etappe van die dag langs laten komen. Dat kun je hier kijken.

Ook via YouTube kun je nog wel het een en ander meekrijgen van de Giro Rosa. Bijvoorbeeld via het kanaal van de UCI waar ze ook een samenvatting zullen plaatsen. Of met leuke backstage update vanuit teams zelf. Kijk bijvoorbeeld eens op het kanaal van team Mitchelton-Scott (Annemiek van Vleuten en Amanda Spratt).

>> Lees ook: Wat zijn de beste racefietsbanden voor jouw racefiets?

Live de Giro Rosa volgen

Het live volgen van de Giro Rosa kan natuurlijk wel, maar dan via Twitter (hashtag #GiroRosa). Hier komen alle updates vanuit Italië direct binnen. Updates van de deelnemende ploegen, de UCI, de organisatie van de Giro Rosa, maar ook van enthousiaste verslaggevers.

Houd ook Vélofocus maar in de gaten, bijvoorbeeld via Instagram. Zij reizen het hele jaar door mee met het vrouwenpeloton en maken de mooiste foto’s in de koers zelf, maar ook van die leuke momenten er om heen.

Veel plezier met het volgen van de Giro!

Liefs, Astrid

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar FuturumshopWiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

View this post on Instagram

Congrats Annemiek! 🎉 #GiroRosa Stage 2 winner!

A post shared by Vélofocus (@velofocus) on

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak

6 Comments
 1. Ik vind het jammer dat de Giro Rosa niet wordt uitgezonden op tv. Het is ook mooi om te zien hoe de dames tegen elkaar strijden. En zeker zo mooi als het mannen wielrennen! Vind gewoon dat het meer op tv moet komen maar ja wat doen we eraan.

 2. Ik vind het echt een tekortschieten van de heersende media om dit zoveelste prachtige onderdeel van de vrouwensport zo veel minder aandacht te schenken als bij de mannensport. Hoezo te duur zou je denken.
  Zie het ook als een investering in topsport. Alsof het volgen van de mannensport gratis is. Waarom het een niet combineren met het andere zoals bij schaatsen.
  De vrouwen steken met kop en schouders op wereldniveau boven de mannen uit, dit verdient ieders aandacht.

  1. Ja, wij vinden het ook jammer. Maar in deze ligt “de schuld” toch echt bij de Italianen. Om dezelfde reden was de Giro d’Italia voor mannen overigens ook niet op TV, dus in die zin ook geen geval van verschil tussen mannen en vrouwen.

   Blijft wel doodzonde, want de Giro Rosa is dé koers bij de vrouwen. Dat verdient inderdaad wereldwijde TV-uitzendingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.