Vandaag start de 98e vierdaagse van Nijmegen, 46000 mensen zullen de komende vier dagen enorme afstanden wandelen rondom de stad en één van die mensen is ons vriendinnetje Ellen. Zij doet voor de 7e keer mee en zal ons met foto’s op de hoogte houden.

 

Toen Ellen ons voor de eerste keer vertelde dat ze meedeed met de Vierdaagse dachten we dat ze een grapje maakte. Ellen is een onwijze spring in het veld en feestbeest. En dat klopte voor geen meter bij het beeld wat wij van de Vierdaagse hadden. Wandelen, dat was toch voor van die mannen en vrouwen in matchende jassen en groene afritsbroeken? Wandelaars zijn toch heel serieus en dragen van die degelijke schoenen? Maar Ellen is helemaal niet saai, ze houdt van roze, heeft in haar pubertijd gegabberd, werkt bij de brandweer, is stoer en is altijd de aanjager van het plezier. Dus of ons beeld van Ellen klopt niet en zij heeft een andere kant die wij niet kennen of ons beeld van de Vierdaagse is niet helemaal zoals het zijn moet.

 

Volgens Ellen zijn wandelaars alles behalve saai en serieus. Sterker nog de Vierdaagse wandelaars hebben het over het Vierdaagse gevoel als ze over wandelen praten. Het schijnt de gaafste ervaring aller tijden te zijn. Er doen enorm veel verschillende mensen mee met de Vierdaagse. En volgens Ellen zijn de militairen de leukste groepen om bij in de buurt te lopen. Die zingen de raarste liedjes en houden het tempo er flink in.
En dan is er het publiek, sommige mensen staan jaar in jaar uit langs de kant en horen voor de lopers al bij de Vierdaagse. Deze mensen hebben een bijnaam gekregen en sommigen hebben zelfs een vaste fanbase.

Wat de Vierdaagse voor haar nog leuker maakt is dat ze deze elk jaar samen met Lisa loopt. Zij zijn ‘vierdaagse-vriendinnen’ en hun hele vriendschap draait om deze vier dagen. Voor Lisa en Ellen zijn deze dagen plezier en ontspanning, maar vooral een goed stel dagen de tijd om bij te kletsen en borrelen, borrelen en borrelen, want je denk toch niet dat ons feestbeest na het wandelen direct haar bed in duikt?

Terwijl Ellen vandaag de eerste kilometers maakt, laten wij alvast wat foto’s van gisteren zien, want op maandag kwam ze aan in Nijmegen. Daar deed ze mee met de warming up van Olga Commandeur en deed nog snel wat laatste boodschappen – zoals een goede maar absoluut fashionable hoed die haar beschermd tegen de zon – en ging op tijd naar bed.

 

De komende dagen zullen we naast de updates van Ellen ook want vragen over de Vierdaagse beantwoorden. Is er iets wat jij aan Ellen vragen wil? Laat het horen, dan geven wij je vraag wel door.

 

De Vierdaagse is begonnen!

 

Vergeten jullie haar niet aan te moedigen? Twitter: @EllenPluis

wandel vierdaagse nijmegen

Olga Commandeur Vierdaagse

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.