Het stukje wat Rose vandaag schreef over de bladen en onze billen werd zo goed gelezen en gedeeld dat we vermoeden dat het een beetje een dingetje is. Dat is ook niet zo gek, want wat de bladen en billboards laten zien raakt echt steeds verder verwijderd van normale mensen.
Wij geloven niet dat de bladen de schuld zijn, het is een wisselwerking tussen de bladen en hun lezers, zolang wij bladen die onrealistische beelden over verhalen delen blijven kopen en lezen, houden wij diezelfde bladen en hun boodschap in stand. Toch ligt toch echt wel een deel van de verantwoordelijkheid bij diezelfde bladen, merken en media. Zij zijn het die het beeld steeds extremer maken. Zij zijn het die beeld publiceren met modellen die geen echte huid meer hebben, zij bepalen het beeld waar wij dag in dag uit mee geconfronteerd worden. Dat doen zij, maar het is aan ons – de vrouw – om daarin een verandering te maken.

Hoe? Daar gaan we de komende tijd meer over schrijven.

Eén van de eerste stappen die we nemen is het houden van onze eigen lichamen, daar schreef Rose al eerder een stuk over: ik haatte mijn lichaam

Een tweede stap is humor, lachen om onszelf en die maffe industrie die zulke rare onrealistische beelden neerzet. Wij kunnen erg lachen om blogs en sites die de grootste photoshop fails op een rijtje zetten. Kijk zelf maar eens: photoshopfails

Het volgende filmpje maakte ons ook enorm aan het lachen, geniet ervan:

 

Fotoshop by Adobé from Jesse Rosten on Vimeo.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.