Hardlopen is populair, dat zie je aan de vele grote evenementen met lopers uit alle windstreken aan de start. Maar de laatste tijd is er iets geks aan de hand. En dan in de achterhoede van de wedstrijd. In heel Europa duikt er steeds dezelfde loper op. En goede tijden loopt hij niet…

Heb je ooit wel eens de achterhoede van een loopje gezien? Of het startvak van de langzaamste lopers? Het is daar waar je de lopers ziet die soms pas binnenkomen als een deel van ons al lang en breed thuis is. Sommige van deze achterhoede lopers komen binnen met aanmoediging van de bezemwagen. Een enorme overwinning.
Veel van hen zijn beginners, of lopers met een kilootje meer. En er zijn lopers die wedstrijdje na wedstrijdje in het achterste vak staan. Die zichzelf seconde voor seconde verbeteren, maar weten dat ze nooit in het voorste vak zullen starten.
Tussen die lopers is de laatste tijd een nieuwe loper ontdekt. Een fitte loper die onder de naam ‘Cotton’ meedoet. Sterk, getraind en mogelijk heel snel, maar toch in de lijsten van evenementen in heel Europa terug te vinden bij de langzaamste tijden.

 

Wie is die hardloper?

Deze ‘Cotton loper’ is een grapje van sportmerk Björn Borg. Een geintje ter promotie van hun sportkleding. Want sporten? Dat doe je niet in katoen, maar in technisch materiaal. Goede kleding draagt bij aan je prestaties. Technisch materiaal zorgt ervoor dat je je warmte kwijt kan en dat je niet doorweekt van het zweet hoeft te sporten.
Kleed je je te warm of in het verkeerde materiaal, zoals katoen, dan kan je je prestaties negatief beïnvloeden. Daarom heeft Björn Borg verschillende lopers gevraagd zich in te schrijven onder de naam Cotton en als laatste te finishen. Want ‘Cotton slows you down’ zoals het merk zegt.

Mooie hardloopkleding

Wij vinden het een leuke grap en reden genoeg om eens te kijken wat voor toffe items dit merk te bieden heeft. Ons oog viel vooral op een mooi jasje en twee gave tights. Maar ook de sportbh’s van Björn Borg zijn te gek om te zien.

bjorn borg hardlopen

Phoebe Legging – elastische tailleband én touwtje, verborgen zakje voor je sleutels, gemaakt van Hydro Pro materiaal wat je droog en warm houdt.

bjornborg hardloophoodie

Longsleeve met hoodie – Dit hightech dameshoodie heeft werkelijk aan alles gedacht. Het heeft zelfs een opening voor je staartje. Extra lange mouwen met langere boord en duimgat.

bjornborg zwart hardloopjasje

Panthea Jacket – Het windbestendige materiaal en de jersey boorden beschermen je tegen het weer en het geperforeerde rugpaneel zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en koeling. Daarnaast zorgen de reflecterende biezen op de mouwen ervoor dat je goed zichtbaar bent in de avond.

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.