ingang sauna deventer bij hotel gaja

Even buiten Deventer, in de bossen van Diepenveen, staat hotel Gaja. Een oud landhuis met een groot stuk land er om heen. Je kan er lekker eten, koffie drinken, bij het haardvuur zitten én het hotel is het beginpunt van veel wandelroutes.

Dit hotel ligt vlak langs ons vaste mountainbikerondje en zo hebben we het ook leren kennen. Niets zo goed als koffie bij het haardvuur met een stukje taart als je net terug komt van een ronde op de fiets. Maar nog beter is het om na het sporten lekker met je kont in de sauna te gaan zitten. En ook dat kan bij Hotel Gaja. (lees verder onder afbeelding)

Lees ook: Trainen en vakantie op Lanzarote

 

handdoeken bij sauna deventer

 

Sauna voor klein gezelschap

Een privé sauna wel te verstaan. Die je kunt afhuren met maximaal 8 personen. Er is een gewone sauna, eentje met infrarood en een lekkere jacuzzi. Je huurt de sauna voor twee uur. Het kost vanaf € 14,50 per persoon en de handdoeken, een paar lekkere badschuimpjes en een hele grote ruimte om te chillen krijg je er bij.

Wij zijn deze week er weer heen geweest. Eigenlijk waren we samen gekomen om een paar blogs te schrijven en foto’s te maken. Maar geen van ons had echt zin om te werken. En dan mag je – als het kan – wel even jezelf verwennen. Dat deden we in de sauna dus. (lees verder onder afbeelding)

Op vakantie maar dan anders: Bikepacking

 

vrouw in jacuzzi bij sauna in deventer

 

Bubbelen in de jacuzzi

We vinden de sauna van Hotel Gaja erg fijn. Geen enorme luxe, maar wel privacy en rust. Wat ik vooral leuk vind, is de aandacht waarmee ze het hebben neergezet. Een mooi schildering op het plafond en de deuren. Een rustige nette kleedkamer. Slippers voor als je ze zelf niet mee hebt en zo ook handdoeken, badjassen en van die grote sauna doeken.

Voor mij mag de ruimte van de jacuzzi wel wat netter. Maar daar zijn ze stap voor stap mee bezig. Het afgelopen jaar is de standaard douche vervangen door een supersonische met van die stralen en stoom. Ook is er een muurtje bij gezet om het gedeelte van de wc wat meer af te schermen. Het is een persoonlijke voorkeur, maar bij water wil ik frisse kleuren en misschien zelfs een beetje daglicht. (lees verder onder afbeelding)

Lees ook: kamperen in Overijssel en genieten van een sportieve vakantie

 

mand met slippers bij sauna in deventer

 

Wandelen vanaf Hotel Gaja

Wat ik heel leuk vind, is de ‘lounge’ waar je tussen de sauna’s door lekker kunt zitten om af te koelen. Ik zie mezelf daar wel genieten van een grote pot muntthee met kleine hapjes. En achteraf kan je heerlijk een hapje eten in het restaurant. Kom je van ver? Dan is een kamer in Hotel Gaja misschien wel leuk. Die hebben allemaal hun eigen sfeer en zijn erg bijzonder. Maar ik woon op fietsafstand en vind mijn huis ook heel bijzonder. Daarom blijft Gaja voor mij een fijne stop na het sporten.

Naast mooie fietsroutes, ons mountainbike rondje en het lange fietspad richting Zwolle, lopen er een aantal wandelroutes langs Hotel Gaja. Eentje van 6km, een iets langere van 8 en de Gouden Driehoek route van 20 km lang. Bij de receptie van het hotel kan je informatie over de routes krijgen en bij de parkeerplaats staat een bord.

-x- Rose (Astrid & Kirsten)

Wellness & Sauna Deventer | Hotel Gaja | vanaf €14,50 | www.hotelgaja.nl

3 vrouwen genieten van de sauna in deventer

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.