Een nieuw Stoere Vrouwen Sporten weekend! En we gaan een stapje verder…. gaaf, sportief, serieus en onvoorstelbaar leuk. We gaan een weekend lang trainen voor Obstacle Runs. Met hardloopworkshops, core en krachttraining, maar ook muurklimmen en trainen met de oprichter van de Strongsister Run. Heel gaaf en een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!

Samen trainen in een prachtige omgeving, met goede trainers, een gezellige groep en aan niets anders te hoeven denken dan je sport. Een soort trainingskamp, maar dan voor hobbysporters. Het is de manier om je sport een extra boost te geven, maar ook een zalig weekend weg. Denk aan hardlopen door de bossen van Overijssel, mooie paden en klimmetjes. Een nachtwandeling als het echt echt donker is. Het maximale van jezelf vragen, maar je ook laten verzorgen door onze masseurs en tot rust komen tijdens de yogales.

Elke twee maanden organiseren wij zo’n weekend. En in het weekend van 25 maart doen we dat eens een keer helemaal anders. Niet de Running Retreat zoals die van oktober en januari, maar een Obstacle Run Retreat met een heel ander programma.

 

Trainen voor een Obstacle Run

Het is niet zomaar dat obstacleruns zo populair zijn. Ze dagen de totale sporter uit. Je spreekt je kracht, techniek, inzicht en duurvermogen aan. En je hebt plezier als je in de modder glijdt, van de monekybars valt of iemand anders net dat zetje over een moeilijke hindernis geeft.

Wat wij het allermooiste aan deze uitdagende runs vinden is dat iedereen, werkelijk waar iedereen er aan mee kan doen. Er zijn deelnemers die voor de snelle tijd gaan, maar ook deelnemers die voor de gezelligheid kiezen. Maar alle deelnemers pakken hun voorbereiding flink aan. Hun training wordt breder dan rennen of krachttraining alleen en dat traint je lichaam maximaal. Kracht, duurvermogen en snelheid was in de oertijd precies waarom wij mensen overleefden.

Hoewel er veel verschillende en prachtige events bestaan, zijn wij vooral fan van de Strong Sister Run. Daar kan je je meten aan geslachtsgenoten in een speelveld wat pas bij je vrouwelijke kracht. Maar het is ook het roze zusje van de Strongman Run die helemaal voor ons vrouwen bedoelt is. Sport verbindt, samen sporten schept vriendschappen, maar samen over een obstacle klimmen wat je daarvoor onmogelijk leek schept herinneringen. (lees verder onder afbeelding)

Train je kracht, snelheid en techniek voor je obstaclerun

Trainen voor een obstaclerun vraagt om een complete aanpak. Je moet immers lekker kunnen rennen, maar ook kunnen klimmen en aan dingen kunnen hangen. Daarom gaan we tijdens het Obstacle Run Retreat aan de slag met je looptechniek – snelheid, kracht, explosiviteit en je vermogen te lopen op verschillende ondergronden – maar ook je algehele kracht.. Zoals je core, armen en benen.

Tijdens ons weekend worden je spieren flink aangesproken met hardlooptrainingen van onze vaste trainers, training van Marian Freriks die de Strong Sisterrun oprichtte en tijdens haar eigen atletiek carriere meervoudig Nederlands kampioen op de cross is geweest. We gaan muurklimmen, squatten, planken en opdrukken, maar nemen ook de tijd voor lekker eten, rust, verzorging door onze masseurs en natuurlijk de stilte van een yogales. (lees verder onder afbeelding)

Ga mee met ons Running Retreat voor Obstacle Runners € 329,-

Wij weten het zeker. Dit weekend wordt bijzonder en onvoorstelbaar tof. Wees daarom snel met het reserveren van je plek, want het aantal deelnemers is beperkt. Reserveren kan je doen door ene mail te sturen naar [email protected] o.v.v. Obstacle Run Retreat

Tot slot nog even waar het weekend uit bestaat

 • obstacleruntraining Marian Freriks (ze zei wat over obstakels….)
 • hardlooptraining Rose
 • bosloop met Astrid
 • muurklim workshop
 • corestability en krachttraining met Ilse
 • masseurs
 • yogales van Roos
 • overnachtingen
 • ontbijt
 • lunch
 • diner
 • heel veel gezelligheid

Leuke Obstacle Runs om aan mee te doen

Pak je agenda maar vast, want als je dan toch traint voor Obstacle Runs, dan kan je je ook maar het beste inschrijven. Natuurlijk zijn de twee edities van de Strongsisterrun een must. Maar we hebben ook een paar kleinere en apartere runs voor je gevonden.

Obstacleruns April

15 – Toughest Amsterdam

22 – Mud Masters Haarlemmermeer 

Obstacleruns Mei

6 – Strongsisterrun Rotterdam 
20 – Strong Viking Hills 
27 – Strong Viking Family 

Obstacleruns Juni

17 – Strong Viking Water 

24 – Battle of the Ardennes 

24 – Caveman Run

Obstacleruns Juli

1 – Tot de nek in de drek 

21 – City Obstacle Run 

Obstacleruns Augustus

26 – Family Color Buffelrun 

26 – Trolls Xtrem Run 

Obstacleruns September

2 – Strongsisterrun 

3 – Strongmanrun 

16 – Mud Masters hamburg 

30 – Race Against Nature 

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak