Heb je Before the Flood met Leonardo di Caprio gezien? De aarde heeft het zwaar. We gebruiken het om in ons luxe leven te voorzien en stukje bij beetje verdwijnt die prachtige natuur waar wij sporters zo dol op zijn. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die bijdragen aan een kleinere carbon footprint. Dit jaar zette The North Face een speciaal recycle programma op.

Rose eet sinds vorige week geen vlees meer. Het is haar reactie op het zien van de National Geographic documentaire. Astrid is aan het uitzoeken hoe ze onze Volkswagenbus zoveel mogelijk kan laten werken op zonne-energie. Zodat we – als we ergens aan het water staan om te suppen – kunnen leven met energie uit de natuur. Ook zijn we op zoek naar groene merken voor in onze shop. Of in ieder geval merken die een paar bewuste keuzes maken. Dus dat The North Face dat doet vinden we heel gaaf. Wat het nieuwe programma precies in houdt, laten we The North Face zelf vertellen.

‘We kunnen niet tegenhouden dat mensen groeien, dat kleding verslijt of iemand besluit dat het tijd is voor iets nieuws. We kunnen er echter wel voor zorgen dat gedragen kleding niet op de vuilnisbelt terechtkomt. Dankzij ons Clothes the Loop-programma kunnen klanten gedragen kleding en schoenen inleveren bij The North Face winkels. Het maakt niet uit hoe erg de producten zijn versleten of van welk merk een product is. De producten die in onze verzamelbakken worden gegooid, worden afgevoerd naar een recyclingcentrum waar ze zorgvuldig in meer dan 400 categorieën worden gesorteerd. Vervolgens krijgen de producten een tweede leven als tweedehandsproduct of een nieuwe bestemming, namelijk recycling tot teruggewonnen grondstoffen voor gebruik in producten als isolatie, drager voor tapijt, vulling voor knuffels en vezels voor nieuwe kleding.’

‘Clothes the Loop is in het leven geroepen omdat wij de impact van onze producten op het milieu tijdens elke levensfase willen verminderen, ook de fasen waar wij geen directe invloed op hebben. Om het programma te helpen promoten, ontvangen deelnemers een kortingsbon voor een volgende aankoop en bovendien gaan alle programma-opbrengsten in elk land waarin we het programma uitvoeren naar landelijke goede doelen. Sinds het begin van het Clothes the Loop-programma is er meer dan 13.000 kilo aan kleding en schoenen naar The North Face-winkels in de VS gebracht en gerecycled. In 2016 starten we het programma op in Europa.’

Wij vinden het goed dat The North Face dit doet. Sowieso kan je bij meerdere bedrijven je oude kleding inleveren. Bij de HM bijvoorbeeld. Als je dat doet krijg je een kortingsbon. Is je sportkleding nog goed? Verkoop het dan aan andere sportvrouwen, in de Sportvrouwen Verkoopgroep op Facebook bijvoorbeeld.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.