“Oh wow wat een fantastische vrouwen zeg! Deze foto’s zou iedereen moeten zien!” was het eerste wat we dachten toen we jullie reacties op onze Herzog compressie tubes prijsvraag zagen. We vroegen jullie om een foto te delen met jullie mooiste sportmoment van het afgelopen jaar en daarbij te vertellen waarom je de Herzog tubes wilde hebben.

Het resultaat? Allemaal stralende, sportieve vrouwen die een fantastisch sportmoment meemaken. Foto’s om blij van te worden. We hebben er een paar gekozen om op de site te delen. Gewoon omdat we de foto of het moment mooi vonden. We beginnen met Margriet, zij is een vriendin van ons en deed dit jaar mee met de Vrouwentriathlon. Ze liep al met compressiekousen en had speciaal voor de triathlon tubes gekocht. En eenmaal bij de triathlon bleek het in het reglement te staan dat tubes alleen mochten worden gedragen in combinatie met een volledig wetsuit. Margriet mocht het terrein niet op met haar tubes.

 

4

Margriet: “Hardlopen zonder tubes…?! Och hemeltje nee, dat was ondenkbaar…!
Na ruim 2 jaar ellende vanwege een verschrikkelijk frustrerende shinsplint, kon ik dankzij steunzolen en compressiekousen eindelijk weer een beetje hardlopen.
Maar de vrouw bij de ingang weigerde mij door te laten. Tranen sprongen in mijn ogen. Had ik dan echt een jaar lang voor niks getraind? Mocht ik dan echt niet meedoen als ik mijn tubes zou aan laten?
Stotterend zeg ik tegen de vrouw dat ik toch niemand pijn kan doen met mijn tubes, maar ze kijkt me onvermurwbaar aan.
Ineens komt er een 2e en 3e vrouw bij van de organisatie en ze besluiten te bellen naar een ander lid van de organisatie. Na 5 van mijn langst durende minuten van mijn leven, komt 1 van de dames naar me toe en zegt dat ik door mag lopen.
De triathlon was zwaar, ook al was het een 1/16e. Maar met mijn tubes aan, ging het hardloop gedeelte zonder klachten.
Nog steeds loop ik standaard met mijn kousen. Het zijn nog bij lange na niet de kilometers die ik zou willen lopen, maar ben al blij dat ik weer kan lopen. En zonder kousen weiger ik zelfs te lopen.
Helaas zijn mijn kousen nu echt aan vervanging toe, ik krijg namelijk nu blaren op mijn voeten door de kousen (ze zijn door het vele gebruik en wassen hard geworden). Daarnaast ook nooit de centjes gehad om echte Herzog kousen aan te schaffen.
Dus een nieuw, volledig aangemeten paar kousen zou enorm welkom zijn…!
#renherzogren

 

6

Mijn mooiste sportmoment van 2014 was de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Waarom? In september zou ik, na maanden trainen, de Dam tot Damloop lopen, maar een ernstig verstuikte enkel gooide roet in het eten. Zó lang op verheugd! Het was erg frustrerend om niet te kunnen lopen. Gelukkig stond er nog een evenement op het programma, namelijk de Zevenheuvelenloop. Vlak ervoor twijfelde ik nog of ik het wel zou kunnen, of mijn enkel het wel zou volhouden. Maar zoals je op onderstaande foto kan zien, ging het prima! Deze foto is ongeveer een halve kilometer voor de finish gemaakt, ik werd daar opgewacht door leden van mijn atletiekvereniging, met camera, confetti en heel veel aanmoedigingen! De ontlading was toen al heel groot!
Ik zou de compressietubes graag winnen omdat veel mensen in mijn omgeving hier heel veel baat bij hebben en ik erg benieuwd ben wat het voor mij zou doen. Enkel- en scheenbeenblessures liggen namelijk regelmatig op de loer, ik moet er echt heel alert op zijn en heel voorzichtig opbouwen. Ben heel benieuwd of ik met compressiekousen minder last heb van die kleine pijntjes die als ik niet uit kijk blessures worden!#renherzorgren

 

7

#renherzogren Voor de tweede maal door- en doornat tijdens de triathlon van Holten. De eerste keer natuurlijk zoals het hoort in het zwembad, de tweede keer tijdens het looponderdeel. Best stoer….toch??

 

8

Mijn mooiste sportmoment van dit jaar is toch wel: ten huwelijk gevraagd worden in het startvak van MudMasters! Daarna alle obstakels over ‘vliegen’ en samen romantisch door de blubber banjeren om vervolgens hand in hand over de finish te gaan #renherzogren

 

10

Deze foto werd twee weken geleden genomen tijdens mijn eerste crossfit competitie. Om aan dergelijke wedstrijden mee te doen, dien je eerst een paar opgelegde workouts uit te voeren om je te kunnen kwalificeren om te mogen deelnemen aan de finale. Van al de dames die aan deze voorrondes deelnamen mochten de 20 ‘besten’ naar de finale doorstoten. Ik beoefen nog maar een jaar crossfit en het was ook de eerste keer dat ik me ingeschreven heb voor dergelijke wedstrijd. Totaal onverwacht eigenlijk heb ik me kunnen kwalificeren voor de finale! Uiteraard was ik toen reeds zeer fier over mijn eigen prestatie want niemand had ooit gedacht dat ik het tot in de finale zou schoppen.
Deze foto werd genomen tijdens de finale zelf waarbij touwklimmen één van de opgelegde oefeningen was. Als ik nu naar de foto terugkijk, voel ik opnieuw de adrenaline door mijn lijf stromen: de stress van de wedstrijd, de fysieke inspanning tijdens de workouts, de aanmoedigingen vanuit het publiek.
Ik ben uiteindelijk wel als laatste geëindigd, maar voor mij was het deelnemen aan dit event al een overwinning op zich. Die dag was een ongelooflijke ervaring voor mij waar ik ook zeer veel uit geleerd heb. De drijfveer om hierin verder te gaan en beter te worden is groot. En daarbij helpen de Herzog compressiekousen mij enorm. Ik ben altijd zeer sportief geweest, en regelmatig scheenbeenvliesontstekingen gehad, maar sinds ik de Herzog compressiekousen draag tijdens de trainingen, heb ik geen last meer van mijn schenen. Ik kan deze tubes en enkelsokken dus maar al te goed gebruiken. Mijn collectie bestaat nu uit 2 paar zwarte, 1 paar blauwe, 1 paar oranje en daar kan dus nog gerust een roos paar aan toegevoegd worden! #renherzogren

 

11

Dit was wel een van de mooiste sportmomenten van 2014! Mijn allereerste Canicross-wedstrijd met mijn hond Bambi. Lang niet kunnen hardlopen, ivm scheenbeenblessure die steeds terug kwam. Nu met compressiekousen kan ik bijna pijnvrij lopen. Een extra setje Herzog zou ideaal zijn, want ik train vaker per week #renherzogren

 

12

Mijn tweede MTBtocht….. een toch al pittig parcours in een weekend vol regen….. minstens 10x onderuit gaan, languit in de drek, de paddestoelen vaak vanaf de onderkant bekeken, doorgaan en het nog leuk vinden ook! Super gaaf!!! Een nieuwe passie gevonden naast het hardlopen om toch pijnvrij te kunnen blijven hardlopen met kuitblessure en shinsplints kan ik niet meer zonder mijn Herzog tubes en sokken#renherzogren

 

13

Mijn mooiste sportmoment van dit jaar…. Het behalen van de finish van mijn 1e marathon in 3:58 uur. Supertrots! 1,5 jaar daarvoor begon ik met hardlopen en een paar jaar daarvoor haatte ik het! En nu? Ik kan inmiddels niet meer zonder en heb zelfs een aantal andere mensen geïnspireerd om de hardloopschoenen aan te trekken.

En waarom ik deze moet winnen… Omdat mijn mooie fijne roze herzogkousen die ik daar heb gedragen ‘op’ zijn. De gaten vallen erin en ik ben Nu wel benieuwd naar het verschil tussen de tubes en de kousen.#renherzogren

 

15

Ironman 70.3 Luxemburg: Het doel was onder de 6u30, de droom, 6u00. Het werd 6u00’51… “if you can dream it, you can do it!” #renherzogren

 

16

Toen ik een jaar geleden besloot om meer te gaan sporten, omdat ik het “kamer-olifantjes-gedrag” van mezelf niet meer accepteerde, stelde ik mezelf gelijk een pittig doel. Ik wou de Amstel gold race rijden in 2014. Nu een half jaar later is de volgende inschrijving aan de Amstel gold race alweer een feit, ben ik een wielrenverslaving rijker, maar zijn ook de volgende doelen alweer gesteld: in de zomer de Alp d’Huez en een driedaagse tocht voor een goed doel van de Belgische Ardennen naar het Noorden van Nederland. Om mijn conditie nog beter te krijgen voor dit alles, ben ik sinds kort ook aan het hardlopen, volleybal ik en doe ik ook nog aan mountainbiken. Een paar Herzog tubes zouden dus bij mij zeer welkom zijn. Ik kan me een leven zonder sport nu niet meer voorstellen! #renherzogren

 

17

Mijn eerste goal van het seizoen en gelijk mijn laatste aangezien ik 2 wedstrijden later geblesseerd ben geraakt. Ik loop nu tot januari nog op krukken dankzij een zwaar gekneusd bot en een dubbelgeklapte meniscus. Maar eerlijk gezegd zou ik ze niet voor mij mijzelf willen winnen maar voor mijn teamgenootje die ervoor zorgt dat ik goals kan maken en die altijd met blessures kampt.

 

18

Na de geboorte van mijn tweede dochter wilde ik echt een fitte mama worden en ben ik met hardlopen begonnen. Na een jaar wilde ik méér en liep mijn 1e halve marathon (al was dat erg zwaar). Een half jaar later, afgelopen oktober, liep ik mijn 2e in Eindhoven en wat was ik trots op de vooruitgang die ik had geboekt, 22 minuten sneller dan mijn 1e HM! Op de foto zwaai ik dan ook trots bij de finish naar mijn lieve familie. Wat je toch allemaal kunt bereiken als je in jezelf gelooft! Nu wil ik heel graag in het najaar van 2015 me wagen aan een hele marathon. Super spannend en wat zou ik graag de Herzog tube en enkelsokken winnen omdat ik zeker weet dat ik daardoor nóg beter kan presteren #renherzogren !

 

19

6x Alpe d’Huez en kapot…

Ik hoor een stem heel diep in mij: wat gebeurt, gebeurt. Geef niet op’.
‘Ik kijk om me heen, al die liefde die ik zie. Dichter bij de hemel kom ik niet’.

‘Op het dak van de wereld raak ik de sterren aan, voel ik de kracht van het leven. We gaan die berg verslaan.’ Dat is de tekst van het Alpe d’HuZes lied.

 

20

#renherzogren
Dit is tijdens de Duin triathlon in Almere. Het was een 1/8e en ik heb daar bijna 10 minuten van mijn PR afgehaald. Daar was ik super blij mee, ook omdat het een thuiswedstrijd is met veel bekenden. Dat is een heel gaaf gevoel!
Lopen of een triathlon doen zonder compressiekousen of tubes kan ik mij niet voorstellen. Het verschilt echt met de periode dat ik ze nog niet ontdekt had. Zou super zijn als ik ze zou winnen!

 

21

Drie dagen Zillertall Challenge, 200 kilometer, 10.000 hoogtemeters…….done! Voor het eerst echt trots op mezelf. Na drie dagen in je eentje afzien, heb je geen psycholoog meer nodig, wel compressiekousen!

22

#renherzogren
Mijn eerste trail (wieringermeertrail) wat was het zwaar, maar geen moment last gehad van kramp in de benen (over de rest van het lijf hebben we het maar even niet)

 

23

Ik ben natuurlijk de allerstoerste 50+er. Deze foto is genomen tijdense de Nederrendsebergloop van november 2014. Daar werd ik 2de van de 77 vrouwen.

Heel stoer met korte broek en dan die heerlijke Herzog kousen. Wil ze heel graag nog in een andere kleur. Sinds ik de kousen draag heb ik al 4 PR’s gelopen op 5 km, 10 km, 15 km en halve marathon.

 

24

Mijn mooiste sportmoment was afgelopen september de Viking Womens Trail, 3 dagen hardlopen, in totaal 2400 hoogtemeters, waarvan de laatste dag 1300 en finishen op 2200 meter hoog! Wat een fantastische ervaring…. Volgend jaar gaan we hem nogmaals lopen en hopelijk met een paar Herzog tubes zodat mijn benen wat minder te lijden hebben…dat zou heerlijk zijn!:-)

 

26

Eind september meegedaan met mud masters! Wat een fantastische ervaring is dat. Volgend jaar absoluut weer en dan gaan we voor de 12 km. Omdat het herstellen langer duurde door de onverharde ondergrond, lijken mij de tubes ideaal om hiervoor te gebruiken!

 

27

Ik heb nog nooit met compressiekousen/tubes gelopen en ik zou dat echt dolgraag willen ervaren, zodat ik nog beter kan presteren en ook sneller herstel na mijn trainingen (ik train 3x per week en wil dit wat uitbouwen). De foto is vlak na mijn finish van de Dam tot Dam dit jaar. Het ging zo waanzinnig goed (in tegenstelling tot vorig jaar) en dat is denk ik ook wel te zien. Ik zou graag in 2015 mijn eerste halve marathon lopen en kan daar best wat steun bij gebruiken! #renherzogren

 

28

1/8 recranten triathlon Holten. Zo super gaaf om daar te mogen staan! Maarre….op mijn leeftijd beginnen blessures op te spelen en zou dolgraag jullie kousen dragen.

 

29

Sinds 3 jaar lekker aan t hardlopen maar door chronische ziekte jammer genoeg vaak weer opnieuw moeten beginnen. Door mijn zwakke punten te verstevigen (zoals tubes) hoop ik 2015 eens wat verder te mogen lopen ; een halve marathon zou al mooi zijn!!#renherzogren Mijn mooiste run van dit jaar was de 10km in Tilburg, volgend jaar 10mijl?!

 

30

#renherzorgren zou ik zo goed kunnen gebruiken tijdens mijn langere lopen en voor herstel! Ben erg benieuwd naar ze! Dit was tijdens een fantastische run in Duitsland, waar we verdwaalden en om die reden extra kilometers hebben gemaakt! Oh wat waren die kousen dan fijntjes geweest!

 

31

Mijn allereerste cross en allereerste 5km loop, afgelopen oktober. Wat was ik trots dat ik hem uitliep. Ik ben pas sinds mei van dit jaar begonnen met hardlopen. En ik houd het nog steeds vol, wordt steeds iets beter en bovenal geniet ik er erg van. Op de foto trotseer ik een heuveltje, gebukt, omdat ik dacht dat dat sneller ging. Nu, na meerdere crossen weet ik wel beter. Rechtop en fier de heuvel op! Hopelijk de volgende keer met een paar mooie compressie kousen, die mijn benen de finish over dragen, lekker bruin van de modder. #renherzogren

 

10431440_891330820899310_8228951122347666710_n

#renherzogren Tijdens de training naar de Amsterdam marathon op advies van trainer de compressiekousen aangeschaft omdat ik last had van ‘ontploffende’ kuiten. Vanaf de eerste run geen last meer gehad. Geen verzuring tijdens de duurlopen en herstel ging ook veel sneller. Ben erg nieuwsgierig naar de compressiekousen omdat ik een hoge voetboog heb die wel wat extra steun kan gebruiken. Foto genomen tijdens de Amsterdam marathon dit jaar. Puur genieten!

 

33

Mijn mooiste finish moment was toch wel tijdens de Dam tot Damloop

Het meest ondenkbare werd werkelijkheid

Ik heb zelfs met mijn medaille om geslapen zo blij was ik.
Een moment om nooit te vergeten

 

35

Afgelopen september rende ik de Mont Ventoux op voor het goede doel. Daarbij haalde ik veel geld op, maar kon ik zelf de volgende dag amper lopen.. Mijn kuiten waren ‘enigszins’ overbelast. Met deze kousen kan ik op de volgende berg nog beter presteren!

De grote vraag is nu natuurlijk wel: wie is de winnaar?

Zoals met elke prijsvraag op onze site is het moeilijk kiezen en met de Herzog actie helemaal. Want de foto’s zijn zo gaaf en we vinden iedereen zo stoer dat we eigenlijk wel 50 paar Herzog tubes willen weggeven, maar dat kan natuurlijk niet. Dus waar kijk je dan naar? Ga je voor iemand die nog geen kousen heeft en zo de ervaring kan opdoen of kies je voor iemand met een mooi sportief doel? Na wat overleg kwamen we uit op het huwelijksaanzoek, want zwijmelwijmel, de fitte mama, want goed zo moeders, lekker sporten en het cadeau voor het trainingsmaatje, want wat een mooi gebaar.

Moeder, aanzoek, mooi gebaar, moeder aanzoek, mooi gebaar, moeder… aanzoek… MOOI GEBAAR!

En waarom het mooie gebaar van Anne Ummenthun? Nou simpel: het is bijna kerst en het is de tijd van cadeautjes geven. Wij genieten er onwijs van en komen er steeds meer achter dat geven aan de ander één van de mooiste dingen is. Daarbij vinden we voetbalvrouwen eigenlijk heel stoer, dat is echt iets heel anders dan al dat fietsen en rennen wat wij doen. Ga je ons een keer meer vertellen over jouw sport Anne?

En voor alle andere vrouwen, vergeet de december actie van Herzog niet, als je tubes in december koopt, krijg je er die fijne sokjes bij. Leuk voor onder de boom, al moet je je nog wel op laten meten. Wat je kan doen is kopen als cadeau en dan de tubes in het doosje laten en na de kerst even laten meten of je de goede hebt. En ze dan pas aantrekken of ruilen voor de goede maat.

Liefs de Stoere Sportende Vrouwen en bedankt dat we mee mochten kijken in jullie sportieve jaar!

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.