Run2day Deventer en stoerevrouwensporten.nl starten samen een hardloopgroep voor vrouwen. De trainingen – die elke donderdagavond plaatsvinden – zijn gericht op samen lopen en trainen naar evenementen.

 

In Deventer – waar ik woon – zie ik veel vrouwen die vaak alleen trainen. Dat doe ik ook. In mijn eentje een rondje maken is soms het lekkerste wat er is. Rennend langs de IJssel heb ik even tijd voor mezelf. Maar soms wil ik helemaal niet in mijn eentje en andere keren heb ik wat minder zin. Ik ga dan wel, maar bedenk me ook dat het leuk zou zijn om een hardloopclubje te hebben.
Gewoon een groepje wat lekker traint en soms samen meedoet aan hardloop evenementen zoals bijvoorbeeld de IJsselloop. Ik ben naar de Run2day gegaan en vroeg of er zo’n groepje was. Het antwoord wat ik kreeg was: “Waarom begin je die niet zelf Rose?”

 

Ik heb een datum geprikt en ben vanaf dat moment mee gegaan met de bestaande trainingsgroepen van Run2day. Ik heb geleerd hoe je een training geeft en ontdekte wat ik zelf leuk vind. Ik ben gaan lezen over warming-up, loopscholing en training en heb een datum geprikt. Op 17 april – de donderdag na de IJsselloop – gaan we van start.

 

Dus, je bent net begonnen met hardlopen en je hebt al een 5 kilometer loopje gedaan. Misschien ben je een ervaren loopster die graag één keer in de week met een paar andere vrouwen wilt lopen. Of je bent klaar met Evy en wilt weten hoe je nu verder kan trainen. Of misschien ben je net verhuisd en ken je hier nog geen lopers?

 

Wie je ook bent en hoe je ook loopt… ben je vrouw, heb je hardloopschoenen en wil je elke donderdagavond lekker samen rennen?

Je bent welkom!

 

 

 

Waarom alleen vrouwen? Nou simpel, wij vrouwen kunnen heel goed kletsen tijdens het lopen. We zijn aan elkaar gewaagd en mannen zijn vaak een stuk sneller en hierdoor zal de training voor veel vrouwen veel te zwaar zijn. Natuurlijk zijn er vrouwen die alle mannen er uit kunnen lopen, maar de gemiddelde loopster – en vooral beginnende – maken zich zorgen. Ze zijn bang de langzaamste te zijn en willen de groep niet ophouden.

 

Wat gaan we doen? Geen enkele training zal hetzelfde zijn. De een week richten we ons wat meer op duur en de andere week op techniek. We zullen intervallen doen, versnellingen en zo nu en dan ook op hardlopers gerichte krachttraining. We gaan verschillende soorten terrein uitproberen en misschien nodigen we soms een echte specialist uit. Maar wat we vooral gaan doen is lekker lopen, samen, met zo nu en dan een koffie of een terrasje achteraf.

 

Moet je elke week meedoen? Nee, we maken gebruik van een 10-rittenkaart. Op die manier kan je meedoen wanneer je wilt. Je bent verder aan niets verplicht al is het wel leuk als je komt.

 

Hoe laat begint het? Om half acht en we trainen ongeveer een uur.

 

Wat kost het? Niet veel, want ik vind dat trainen voor iedereen beschikbaar moet zijn. De 10-rittenkaart kost 30 euro en is verkrijgbaar bij de Run2Day.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

4 Comments
 1. Hoi,
  Vanaf welke locatie start de vrouwenloopgroep? Heb wel interesse. Loop morgen de 5 km met het bedrijventeam van mijn werk (drukwerkdeal.nl – fel oranje shirt met opdruk “henny rent de 5 km” – Drukwerkdeal.nl). Ik loop eigenlijk altijd alleen. Lijkt mij leuk om 1x per week mee te lopen met de groep. Graag hoor ik van je.
  sportieve groet,
  Henny Beumer

   1. Hoi rose,
    Ging goed gisteren, het was wel erg druk. Ik wou graag binnen het half uur finishen en dat is gelukt.
    Eindtijd 29.06 plaats 807. Mijn doel heb ik gehaald.
    En jij? Hoe ging jouw loop? Jij ging toch voor de 10 km?
    Ik probeer er donderdag te zijn, lijkt mij leuk.
    grt. Henny

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.