Heb je het gezien? Bij de gemiddelde hardloopwinkel hebben ze een muur met accessoires, een muur hè? Want ondanks dat wij hardlopers zo blij zijn dat we voor onze sport alleen onze schoenen en de weg nodig hebben, leuren we heel veel rotzooi met ons mee. En zo nu en dan spotten we een uitvinding die ons daarbij helpen. Zoals de sportbh met een vakje voor je smartphone.

Hardlopen met je smartphone

Grofweg kan je lopers indelen in twee groepen: zij de met en zij die zonder smartphone lopen. Vooral de lopers die zonder telefoon lopen snappen niet waarom die anderen het allemaal meenemen. Veel beginnende lopers beginnen met Evy op hun iPod en wennen er zo aan om altijd wat bij zich te hebben. En er zijn zoveel leuke hardloop-apps zoals runkeeper, endomondo of strava dat de meeste hardlopers hun telefoon nodig hebben om hun training te registreren. Veel lopers trainen graag met muziek en nemen daarvoor hun smartphone of iPod mee. En het is – voor anderen die tijdens hun werkdag een rondje maken of trainen terwijl de kinderen bij vriendjes spelen – ook wel zo handig om gewoon bereikbaar te zijn. Als er iets gebeurd zijn ze toch bereikbaar. Maar om nu met die telefoon in je hand te lopen? Dat is ook niet fijn. Daarom hebben veel lopers zo’n vakje om hun arm. Wij zijn daar niet zo’n fan van. We houden onze armen liever vrij. Rose houdt niet van gedoe aan haar armen en bij Maryvonne zakt z’n ding gewoon af.

sportbh met vakjeSmartphone in je sportbh

Sommige merken maken hun hardloopbroeken en tights met een vakje wat groot genoeg is voor je telefoon, maar helaas lijkt het de trend te zijn die vakjes kleiner te maken. Dat is echt irritant, er past nog net een sleutel of een lippenbalsem in. Rose propt haar iPod altijd in haar sportbh. Dat ding zit zo strak dat zo’n iPod zelfs bij haar cup wel blijft zitten. Het werkt goed, maar kent een nadeel: als je enorm zweer gaat je iPod of smartphone eraan. Dat vocht trekt namelijk in het apparaat.
Jammer, want op zich is er niets mis met die eeuwenoude vrouwelijke methode. Een bh kan meer vasthouden dan borsten. Eigenlijk heb je iets nodig om je telefoon mee te beschermen of een beter vakje. Op Gracies gear and training kwamen we precies dat tegen: een sportbh met een vakje voor je spullen, met ritsje waar meer dan alleen je telefoon in past. Geniaal! En ook nog in allemaal verschillende kleurtjes. En er is ook een tanktop met net zo’n vakje.

 

www.graciesgearandtraining.com

Gracie’s Gear op Facebook

 

 

 

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

4 Comments
  1. Ondanks dat ik, net als Rose, mijn foon in mijn bh droeg, doe ik dat niet meer sinds er steeds meer bekend wordt over het feit dat veel te jonge vrouwen borstkanker krijgen doordat ze hun telefoon in hun bh dragen.
    En dus komt mijn foon daar niet meer in de buurt.
    Zelfde geldt voor vriendin die haar foon altijd onder haar kussen had liggen, die nu een hersentumor heeft.
    Ik ben 2 jaar terug voor de SPIbelt gegaan. Deze gaat om je middel, houdt je tshirt mooi op zn plek en er kan echt belachelijk veel in zoals foon, lippenbalsem, sleutel en daarbij ook nog bv een dun jasje. Ik gebruik ‘m voor hardlopen en fietsen en ze zijn er in zwart maar ook in vrolijke kleurtjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.