Stoere Vrouwen Sporten gaat iets gaafs doen: een schrijfwedstrijd! Heb jij schrijftalent, houd je zoals wij van sport, ben je student journalistiek of communicatie of ben je gewoon een vrouw die wat te vertellen heeft? Dan kan jij ons team komen versterken!

Toen wij onze mooie site begonnen deden we dat omdat het ons opviel dat vrouwen en sport bijna altijd over afvallen gaat. Dat er voor vrouwen maar zelden wordt geschreven over hard trainen, het halen van doelen, sporten voor je plezier of je algehele gezondheid.

Dat moest beter vonden wij en gingen schrijven over precies die onderwerpen. Met succes, want inmiddels worden we dagelijks door duizenden vrouwen (en ook hier en daar wat mannen) gelezen. We hebben een grote community van vrouwen die net als wij genieten van sport. Vrouwen die ons inspireren en motiveren door te gaan met wat we doen: mooie artikelen, blogs en interviews over sport schrijven.

 

Hoe doe je mee met onze schrijfwedstrijd?

Wil je deel van team Stoere Vrouwen Sporten uitmaken? Dan heb je wel wat te doen de komende weken. We willen graag lezen wie je bent. Daarom vragen we het volgende: drie bijdrages.

De eerste over je leukste sportervaring. Dat mag een eerlijk blog zijn, maar ook een hele grappige. Het mag avontuurlijk zijn of hoe je ook het wilt schrijven. Wij willen lekker meelezen over hoe en waarom deze ervaring leuk was.
Lengte ongeveer 400 woorden, deadline 13 april 

Het tweede blog over iets wat je vindt. Je mening of visie over sport en vrouwen. En dat mag best wel eerlijk, confronterend of bijzonder zijn. We zijn namelijk erg benieuwd naar hoe je denkt en hoe je vrouwen en sport ziet. Maar vooral willen we weten of je dat over kunt brengen in een stukje.
Lengte 300-500 woorden, deadline 20 april

Tot slot iets over je training. Vertel maar over wat je doet en waarom. Waar train je voor, hoe pak je het aan. Of wat heb je gisteren voor training gedaan en wat deed dat met je. We zijn benieuwd naar jou als sporter. Ben je het type wat verbeten doortraint of ben je juist van het ontspannen rondje? Welke sport doe je en wat moet je daar zoal voor doen? Je mag dit doen met woorden, foto of film. Laat je skills maar zien.
Lengte eigen keuze, deadline 27 april

Hoe doe je mee? Vertel in twee tot drie zinnen wie je bent, stuur je drie bijdrages voor de gestelde deadlines en voeg bij je eerste bijdrage een toffe foto (liggend, minimaal 800 pixels breed) van jezelf toe waar je herkenbaar op staat. Ons email adres is [email protected].

 

Wat gaat Stoere Vrouwen Sporten voor jou doen?

Wij plaatsen alle bijdrages op de site en delen het op onze facebookpagina. Dan is het aan de lezers. Die vragen we te reageren op je bijdrage en te vertellen wat ze ervan vinden.

Aan het eind van de drie weken hoor je van ons of je door bent naar de volgende selectie. Spannend hè? Je hebt gewoon kans om bij het team van Stoere Vrouwen Sporten te horen, en dat kan je heel veel opleveren.

Ben je student? Dan krijg je goede begeleiding in het schrijven en delen wij onze ervaringen in het schrijven voor een online platform voor sportvrouwen. Je mag gebruikmaken van ons netwerk aan contacten, topsporters, vakmensen voor jouw interviews en artikelen. Perfect om aan tijdens je studie aan je portfolio te werken. Het enige wat wij ervoor terugvragen, is een regelmatige bijdrage en de wil om – net als wij – hard te werken.

Ben je al blogger? Dan bieden we een groot publiek, maar zeker ook onze ervaring, skills en netwerk van merken, bedrijven en sportorganisaties. Samen met ons kan je jouw plan uitwerken en artikelen schrijven. Bijvoorbeeld over het trainen naar een prestatie toe of het onderzoeken van bepaalde sporten. Of misschien wel iets heel anders: de laatste feiten en weetjes op het vlak van gezondheid of de nieuwste sportmerken en toffe kleding.

Ben je iemand die gewoon leuk schrijft maar die nog niet blogt? Dan ben jij misschien wel het juweel dat wij zoeken en zijn wij voor jou de plek waar je veel kunt leren. Als je een goede pen hebt, lekker schrijft of misschien leuke filmpjes of foto’s maakt: laat het ons weten. Wellicht pas je perfect in ons team en gaan we samen een tof product maken.

We zien uit naar jullie reacties!

Rose, Kirsten, Astrid en de rest

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

6 Comments
  1. Oh wel gaaf! Ik hou van schrijven alleen ik weet niet of ik het allemaal zou kunnen combineren, werk, sport etc etc. Maar het lijkt me wel leuk om te doen.

  2. Tja wat is nu precies de definitie van sport. Ik ga naar de sportschool waar ik sinds kort train met een personal trainer, ik loop hard, probeer te tennissen (wat meer fanatisme is dan techniek) maar ben vooral fanatiek met paardrijden, maar ja, das eigenlijk geen sport volgens veel mensen. Het allemaal in elkaar passen en meten, gezond eten en oh ja, 36 uur werken, dat dan weer wel. maar das vast niet wat jullie zoeken, toch?

  3. Of ik kan bloggen weet ik niet. Ik loop al een tijdje met het idee rond om iets meer te gaan doen met mijn ervaringen in combinatie sporten, eten en … mijn diabetes (type 2) maar dat zit voorlopig alleen nog maar in mijn hoofd en dat is zo specifiek. Wat allang uit mijn hoofd zit is fotografie ;), misschien hebben jullie daar iets aan. Op mijn website (www.rubensshoot.nl) zijn mijn pica’s te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.