Sport is wat we doen. Omdat sport ons sterker maakt en een moment geeft even alles los te laten.  Wij hebben ontdekt dat we door een paar keer per week te sporten anders in ons leven en lijf kwamen te staan. Niet doordat we afgetraind waren of ineens een sixpack hadden, maar doordat sport ons anders naar de dingen deed kijken. Die kennis wilden we delen en daarvoor hebben wij anderhalf jaar geleden Stoere Vrouwen Sporten opgericht. 

 

Stoere Vrouwen Sporten is beweging voor en door vrouwen. De community bestaat uit een online magazine voor vrouwen en een aantal facebookgroepen waarin vrouwen samen naar doelen toe trainen. We organiseren runs en rides of doen als groep mee aan sportevents.

We hebben maandelijks meer dan 45.000 lezers, waarvan 90% vrouw is. Onze verhalen over sport en gezond leven worden veel gedeeld en onze online workouts in de Stoere Vrouwen Trainen Facebookgroep tellen tegen de 3000 deelneemsters. Stoere Vrouwen Sporten is een succes! En krijgt steeds meer en meer vrouwen in beweging!

Dat betekent ook dat we in beweging zijn en dat volgende stappen worden gemaakt, zodat we meer kunnen ondernemen om vrouwen mee te nemen in onze actieve en positieve levensstijl. Voor de te nemen stappen en verdere ontwikkeling willen we graag samenwerken met talent. Studenten die graag deel willen uitmaken van ons team, een bijdrage willen leveren en wellicht hun eigen tak binnen onze beweging te ontwikkelen. Daarvoor denken we nu aan studenten journalistiek of communicatie en zoeken naar:

 

1. nieuwe collega voor het nieuws, iemand die het leuk vindt om haar eigen plekje op de site te ontwikkelen en te vullen met allerhande vrouwelijk sportnieuws;

2. een ijzersterk interviewer, die mooie, beeldende artikelen kan schrijven over vrouwen en hun persoonlijke verhaal en een complete serie kan opzetten en dragen;

3. nieuwe collega voor de evenementen, iemand die de kalender bijhoudt, voor ons events bezoekt en hier leuke items over maakt;

 

Het gaat om functies op vrijwillige basis. Maar dat betekent niet dat je er niets voor terug krijgt! Je maakt deel uit van een team enthousiaste vrijwilligers, je schrijft voor een site die maandelijks meer dan 45.000 unieke bezoekers trekt, je krijgt heel veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen rubriek vorm te geven en je lift mee op het grote netwerk van het huidige team.

 

Van zowel nieuwe collega 1 als 2 verwachten wij dat zij zelf als eerste op de hoogte is van nieuwtjes en evenementen omdat zij daar nu eenmaal enorm veel interesse in heeft. Zij levert regelmatig content en zorgt dat haar rubriek zo actueel mogelijk is. De nieuws- en evenementenrubriek op Stoere Vrouwen Sporten moeten onmisbaar zijn voor elke stoere sportvrouw in Nederland.

 

In alle gevallen verwachten wij dat je serieus en verantwoordelijk met je functie omgaat. Afspraak is afspraak, hebben wij hoog in het vaandel staan. Je hebt nauw contact met Kirsten (traffic manager) en Rose (brein achter het concept). Zij denken met je mee, bieden een helpende hand als het nodig is en geven opbouwende feedback op je werk.

 

Ben jij de stoere vrouw die ons team wil komen versterken? Mail dan je motivatie naar [email protected]. Als je gelijk ook al een idee hebt hoe je jouw eventuele nieuwe rubriek wilt invullen, werk het uit en stuur het mee! Wij houden van een concrete aanpak!

 

Rose & de Stoere Vrouwen die Sporten

Oh, mocht je goed zijn in eindredactie? Laat het ons weten!

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.