Gisteren schreven we al een stukje over dat Britse onderzoek waaruit bleek dat een groot deel van de vrouwen zich schaamt als ze zweet. Wij sportende vrouwen doen niets anders en wij schamen ons niet. Wij zijn er trits op en velen ons niet onzeker van wat zweet als we na onze zware workout of training op een bankje ploffen.

Omdat we het zonde en verdrietig vinden dat er vrouwen zijn die zich schamen om zoiets natuurlijks als zweten hebben wij met alle Stoere Vrouwen Sporten bloggers een actie bedacht.

We gaan vanaf vandaag onze after workout selfies op facebook, Twitter en Instagram posten en zetten daarbij de volgende hashtags: #iSweat #sweatgang

Doe met ons mee en laat andere vrouwen zien hoe sterk, gelukkige en zweterig we worden van sporten en dat we ons nooit schamen voor de rode bezweette koppen die laten zien dat we hard ons best hebben gedaan!

Op de zwart wit foto zie je Rose die blij thuis komt na een training en hieronder zie je de 16 km die Rhodé dit weekend liep en het maakt haar geen bal uit dat ze er per km beroerder uit ging zien, ze had maar mooi 16 km in de pocket!!!!

sweatgang

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

5 Comments
 1. Ik durf er eerlijk voor uitkomen dat ik er helemaal niet omgeef als ik bezweet terug kom van een rondje hardlopen! Integendeel! Zweten is juist heel goed! Een natuurlijk middeltje om mijn porien te reinigen ipv daarvoor een of andere duur product te kopen 😉 Het hoort er gewoon bij! Niets heerlijker om het zweet weg te spoelen met een lekker douche en daarna fris voor de dag te verschijnen! En als er mannen zijn die problemen hebben met het feit dat vrouwen zweten, tjah dat zegt meer over die mannen dan over ons zeker 😉

  De onderste linkse foto vind ik trouwens echt een hele mooie actiefoto!

  Nog iets wat me opviel: Rhode loopt ook met een tshirt! Ik zie op zoveel andere blogs vrouwen verschijnen in tank tops dat ik me bijna een uitzondering op de regel voelde! Ik vind een tank top heel erg vervelend. Het neemt onvoldoende het zweet weg waardoor ik vaak schuurplekken krijg tussen mijn arm en de huid vlak onder mijn oksel. Daarnaast heb ik ook zonne-allergie dus liever iets meer huid bedekt en geen allergie dan een tank top aan te hebben en uitslag op mijn rug te hebben waarbij ik verga van de jeuk!

 2. Ben het helemaal eens met Margot.
  Lekker laten gaan en laten zien dat vrouwenzweet! 😉
  Begrijp ook wat je bedoelt met schuurplekken onder de oksels.
  Echt niet prettig. Maar je hebt (ik heb) tanktops die erg goed het zweet opvangen.
  En dan heb ik er geen last meer van.

 3. Zweet? Hoe meer hoe beter, er zijn mensen die deodorant gebruiken voor ze sporten. Nooit begrepen. Zweet mag en is een soort van beloning voor je harde werken. Stoere vrouwen die zweten, op dat vlak kunnen we ook nog wel wat emancipatie gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.