Wist je dat je van sporten pukkels op je rug kunt krijgen? Dit komt door de toename van testosteron in je bloed. Deze testosteron verhoging komt vooral voor bij sporters die veel aan krachttraining doen.

Testosteron zorgt niet alleen voor pukkels, het stimuleert ook het verlangen in seks. Bij zowel mannen als vrouwen. Daarnaast stimuleert het de haargroei – lees snor – en schijnt dit effect onomkeerbaar te zijn.

Het mannelijke hormoon – zoals testosteron vaak genoemd wordt – draagt bij aan de groei van je spieren én ondersteunt de vetverbranding. Daarom zijn er bodybuilders die door het nemen van testosteron in synthetische vorm enorm groeien. Dat het er niet uitziet en dat het ongezond voor ze is nemen ze maar voor lief.

Bij mannen wordt agressiviteit en het daarbij horende gedrag vaak gelinkt aan een te hoog testosteron niveau. De pil onderdrukt de aanmaak of werking van testosteron, daarom zijn – volgens onderzoek – vrouwen die de pil slikken wat minder competitief.

Vrouwen die veel sporten hebben meer testosteron in hun lichaam dan vrouwen die niet sporten. Wielrenster Marijn de Vries suggereerde op haar blog dat ze vermoedt dat ze tijdens haar rustperiode in de winter een gezelliger en vriendelijker mens is doordat ze minder testosteron aanmaakt.  We zullen haar eens vragen naar rugpukkels.

foto: www.zdorovieinfo.ru

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.