Lewis Hamilton, Novak Djokovic en Rick Paul hebben meer met elkaar gemeen dan hun grote naam in de sportwereld. Zij eten allen ook plantaardig. En produceerden – samen met o.a. Jackie Chan en Arnold Schwarzenegger – The Game Changers. Een documentaire die in gaat op de vraag: wat is de waarheid over voeding? Over vlees, proteïnes en kracht?

De documentaire volgt James Wilks. Hij is een voormalig instructeur in het Amerikaanse leger en vechter in de Ultimate Fighting Championship. Toen hij geblesseerd raakte en minstens zes maanden aan de kant zou staan onderzocht hij de rol van voeding voor een optimaal en snel herstel.  Daarbij stuitte hij op een onderzoek waaruit bleek dat de Griekse gladiatoren vrijwel geen vlees aten. Dat verbaasde hem, want hij was net als vele sporters, overtuigd van de rol van vlees in een dieet.

>> Kijk ook: Documentaire “No Limits” over de laatste duik van Audrey Mestre

 

Sport en een plantaardig dieet

Het leidde tot een vijf-jarig onderzoek en experiment door Wilks. Het resultaat daarvan is verwerkt tot deze documentaire. Een documentaire waarin je de sterkste, snelste en beste atleten ter wereld langs ziet komen. Allen met diezelfde overeenkomst: hun plantaardige dieet.

De documentaire draait komende weken in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 1 oktober is de documentaire ook te bekijken via iTunes (nu te koop als pre-order).

Hieronder alvast de officiële trailer:

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar de Body & Fit shopFuturumshopWiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.