Wij duursporters maken grote trainingsronden en doen dat vaak alleen. De Ridersmate zorgt ervoor dat we tijdens die trainingen veilig zijn en dat we onze geliefden altijd kunnen vertellen waar we zijn, als ons iets overkomt. 

Wat doe je als je valt tijdens het fietsen? Of als je tijdens het hardlopen een misstap maakt en niet meer verder kan? In de meeste gevallen zullen we even naar huis bellen, maar het werkelijke antwoord op deze vraag hangt af van waar je bent en hoe je er voor staat. Toen ik nog in Amsterdam woonde, reed ik altijd over het asfalt, langs boerderijen of wegen met genoeg verkeer. Toen dacht ik nooit echt na over mijn veiligheid. In Noord-Holland is het druk bevolkt en zelfs op het platteland ben je nooit echt alleen. Hier in Overijssel is het heel anders.

Ik dacht er vrijdag nog aan toen ik aan het mountainbiken was. Ik rij dan meestal over van die smalle bospaadjes die door de bossen rondom Deventer slingeren. En ik weet negen van de tien keer niet waar ik precies ben en als ik het al weet zou ik niet aan je kunnen uitleggen waar dat dan precies is. En terwijl ik aan het einde van de dag door de bossen reed en het al schemerde bedacht ik me dat als ik zou vallen en naar huis zou bellen dat ik niet mezelf dan niet kon helpen. Tenzij ik de coördinaten zou geven van waar ik was.

Op de website van fietsmagazine Grinta! Kwam ik de Ridersmate tegen. Deze kleine gadget geeft automatisch een signaal als het contact tussen de fiets en de fietser verbroken is. Dus als je geraakt wordt door een auto of als je door een stuurfout keihard in de berm belandt, wordt er een waarschuwing verstuurd. Natuurlijk is dat tricky, want je zal maar vallen en weer opstappen. Maar het gaat vooral om die ene keer waarop je niet op stapt.

De Ridersmate is eigenlijk gemaakt voor fietsers, ruiters en motorrijders, maar eigenlijk is het voor hardlopers ook een goede gadget. Als je iets overkomt tijdens het lopen en je kan echt niet meer thuis komen. Of er overkomt je iets anders engs onderweg? Dan kan je gebruik maken van de sos knop en de Ridersmate direct aanzetten. Ook dan wordt er een bericht naar ene door jou gekozen telefoonnummer gestuurd. En bij dat bericht zit meteen de Google Maps kaart van waar je bent. Een fijn idee als je als vrouw in je eentje langs een polderweg traint.

Meer lezen over de Ridersmate? Kijk dan even op de site van Ridersmate of de website van Grinta! Natuurlijk, daar staan nog veel meer leuke en handige fietstips en weetjes. Zoals de nieuwste mountainbikeschoen van Sidi en fietspedalen met gps erin.

Liefs Rose

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.