De eerste twee dagen van de Vierdaagse zitten erop. Ellen heeft nu totaal 80 km gewandeld en is dus op de helft van haar totale afstand. Hoewel deze editie van de Vierdaagse van Nijmegen niet de eerste is die Ellen loopt laat ze zich vandaag toch verrassen door De Man met De Hamer, maar niet de spreekwoordelijke…

… er liep gewoon een man met een hamer rond, net zoals dat er een man in een ochtendjas liep. Want die mannen heb je op de Vierdaagse.

Wij hebben Ellen gevraagd haar Vierdaagse in beeld te brengen en te laten zien waarom het lopen van de Vierdaagse zo bijzonder is dat ze nu al voor de 7e keer mee doet. Ellen krijgt van de de vier dagen wandelen energie. Natuurlijk is haar lijf moe, ze staat vroeg op en wandelt 40 km per dag, maar al het contact met haar medelopers, de goede gesprekken met haar vriendin en de grappen met het publiek wat haar aanmoedigt, zijn voor haar echt een opsteker. Niet alleen vergeet ze haar fysieke vermoeidheid, de vele mensen inspireren haar tot het maken van grappen en het voeren van gesprekken.
Het vreemde maar vooral aan de Vierdaagse is dat iedereen er een deel van uitmaakt en zelfs een vreemde kan op dat moment een band met je hebben.

Na gisteren voelde Ellen zich goed, ze had geen blaren en het weer was ook goed te doen. Door de wind op haar blote benen had ze het soms zelfs wat koud. In haar tas heeft Ellen haar slippers, die zijn van levensbelang na de finish. Want daar begint het feest. Als Ellen haar schoenen uittrekt, slippers aandoet en een wijntje – of een paar – gaat drinken. Al duurt de avond niet lang. Om negen uur ligt ze al in bed en stuurt een appje naar haar vriend. En dan? dan is het tijd om te slapen. De start is immers al om kwart over vijf.

vierdaagse 2014

 

vierdaagse nijmegen

 

nijmegen vierdaagse

 

blaren op de vierdaagse

 

wandelschoenen vierdaagse

 

vierdaagse feest

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.