‘Wat ik kan, kan iedereen,’ aldus Wim Hof, de wereldberoemde Nederlandse ‘Iceman’. Op dinsdag 21 april gaan 700 gewone Nederlanders die uitdaging aan. Onder leiding van Hof gaan ze in een bad met ijs zitten. De Iceman pleit voor een herwaardering van kou. Trainen met kou levert veel op: meer energie, minder ontstekingen en betere doorbloeding.

Hof wil laten zien dat je geen medisch wonder hoeft te zijn om, net als hij, extreme omstandigheden te overleven. Wetenschappers hebben ontdekt dat dankzij zijn ademhalingstechnieken iedereen zijn afweersysteem kan beïnvloeden. De recordpoging vindt plaats tijdens een KiKa gala in Theater Amsterdam. De gehele kaartopbrengst gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Koud kunstje

Vanaf deze week ligt het eerste boek van de Iceman in de winkel, Koud Kunstje. Hierin wordt zijn methode uitgelegd en wetenschappelijk onderbouwd . Er komen ook artsen en patiënten aan het woord.Onderzoekers van het AMC en Radboud UMC erkennen dat mensen in staat zijn om met Hof’s koudetraining en ademhalingstechnieken hun autonome zenuwstelsel te activeren en het immuunsysteem te sturen. In de medische wereld werd dit tot voor kort als onmogelijk beschouwd. Deze bevinding kan veel betekenen voor mensen met auto-immuunziektes zoals reuma en chronische darmziektes.

Meedoen?

Durf jij onder leiding van Iceman Wim Hof het ijsbad in? Meld je aan via www.innerfire.nl/wereldrecordpoging. Gewoon komen kijken kan natuurlijk ook. De recordpoging ijsbadzitten op dinsdagavond 21 april vindt plaats in Theater Amsterdam tijdens een benefietgala voor KiKa. Er treden ook artiesten en auteurs op waaronder: cabaretier Marjolijn van Kooten en DWDD professor Erik Scherder.

Een kaartje voor het KIKA gala bestel je door 50 euro te sponsoren via: www.runforkikamarathon.nl/vitaalpunt.  De hele kaartopbrengst gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij. Het boek Koud Kunstje is verkrijgbaar via bol.com of bij de boekhandel.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.