Sinds Rose in december de compressiekousen van Stox Energy mocht testen, is ze onder de indruk van dit merk. Daarom wil ze graag een paar weggeven aan een lezeres. Alleen weet ze niet zeker welke ze zal kiezen. Stox maakt namelijk specifieke kousen voor specifieke situaties. Lees hoe jij kans maakt op een paar kousen die bij jouw leven passen.

Je ziet steeds meer lopers met van die hoge kousen onder hun korte broek. Dat zijn compressiekousen. Over compressiekousen hebben we al vaak wat geschreven. Compressie zorgt er voor dat de doorbloeding in je benen toeneemt en dat je zodoende sneller herstelt. Maar niet alleen hardlopers maken gebruik van deze handige sokken. Ook triatleten, wielrenners, ruiters en zelfs medewerkers van het ziekenhuis zijn aan de compressie geslagen.

 

De compressiekous die bij je past

In mijn loopgroep heb ik veel loopsters die in het ziekenhuis werken. De hele dag staan ze op hun benen en halen met gemak iets van 14.000 stappen per dag. Zij vertelden me dat hun werk soms lastig combineert met hun sport. Nog voordat ze gaan trainen zijn hun benen al moe. Toch blijven ze hardlopen en verzinnen allemaal manieren om zo fit en gemotiveerd mogelijk aan hun training te beginnen. Een paar van hen gaan hardlopend naar hun werk of trekken hun schoenen direct aan na hun dienst. Weer anderen plannen hun trainingen om hun rooster heen en plannen duurtrainingen op de vrije dagen. Maar bijna allemaal dragen ze op hun werk compressiekousen. De compressie in hun kousen zorgt er voor dat ze tijdens hun werkdag niet van die zware benen krijgen. Dat draagt er weer aan bij dat ‘s avonds na hun werk nog even kunnen hardlopen.

 

De werking van compressiekousen

Als ik compressiekousen draag, dan is dat na mijn training. Ik vind dat fijner. Dat verschilt enorm per sporter, want ik ken ook mensen die zonder nog geen kilometer willen lopen. Om te begrijpen waarom sporters voor compressiekousen kiezen, is het nodig te weten wat een compressiekous nu precies doet. Zo’n kous geeft druk op je been. En dan niet op zo’n manier dat het gewoon een strakke sok is. De druk is heel bewust op sommige plekken meer en op andere plekken minder. Hierdoor wordt de spierpompwerking van de kuit geholpen en neemt de doorbloeding toe.
Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar de spieren gaat en dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Er zijn sporters die merken dat het dragen van een compressiekous hun benen ook ondersteunt. Zij ervaren dat ze door het dragen van de kous sneller weer kunnen sporten na een blessure aan bijvoorbeeld hun kuit, enkel of scheen.

Mede om die reden draagt Astrid haar kousen als ze een langere afstand gaat lopen. Ik ga alleen voor het snellere herstel, want mijn herstel gaat altijd erg traag en ik heb lang last van stijve kuiten. Ik heb mijn kousen wel mee als ik ergens een langere afstand ga lopen, maar trek ze pas aan als ik klaar ben en weer in de trein richting huis zit.

leuke compressiekousen

Welke sport je ook doet

Het gebruik van compressiekousen wordt steeds populairder en dit komt mede door alle positieve ervaringen van gebruikers. Astrid gaat volgende week op wintersport. Zij vertelde me dat ze haar compressiekousen misschien wel mee wilde nemen. Dat ze wel eens wilde kijken of dat tijdens het skiën net zo’n effect had als tijdens het hardlopen. Als zij en ik gaan hardlopen heeft ze die kousen bijna altijd aan. De kousen geven net wat meer steun waardoor ze lekkerder door kan lopen. Als ze haar kousen draagt heeft ze het gevoel dat haar benen langer fris blijven en zodoende langer door kunnen. Maar als ze die kousen gaat dragen tijdens haar skivakantie, zo vertelde ze me, dan zou ze wel haar warme skisokken missen.

De wensen van een hardloper zijn anders dan die van iemand met een staand beroep of een topsporter die kousen voor na een wedstrijd wilt. En in plaats van een sok te maken die voor elke sporter wel wat doet, koos Stox ervoor een paar verschillende te maken die specifiek de vraag van verschillende gebruikers beantwoordt. Zo hebben ze een sok voor tijdens het hardlopen, eentje die het herstel bevordert, een sok die je kunt dragen tijdens je werk en een sok gemaakt voor koudere omstandigheden op de piste. Die laatste doet het in de winter overigens ook erg goed in je fietsschoenen als je gaat mountainbiken.

 

Win Stox Energy compressiekousen

Zoals ik al vertelde, wil ik graag een paar compressiekousen weggeven aan een lezeres. En precies dat ga ik doen. Jij maakt dus kans op je eigen setje sokken. Hoe? Nou simpel:

1 Plaats op onze Facebookpagina, bij de post van dit blog een sportfoto van jezelf,

2 Vertel welke sport je doet en wat je daar aan hebt,

3 Leg aan ons uit waarom uitgerekend jij die kousen winnen moet.

Natuurlijk kan je ook voor een vriend of vriendin meedoen. Dan kan je hen verrassen met een paar kousen waarmee ze kunnen sporten.

Hoef je zelf geen kousen, maar zie je een reactie op onze pagina die je bijzonder of mooi vindt? Like die dan, zo weten wij precies wie er een paar kousen volgens jullie verdient. Misschien doen we daar wel wat mee.

Volgende week vrijdag maken wij de winnaar bekend. Doe je best, trek onze aandacht, maak er iets leuks van!

stox energy sokken

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.