We zijn jarig!

Stoere Vrouwen Sporten bestaat vandaag een jaar! Jawel een jaar, we zijn jarig, hang de ballonnen en slingers maar op, bak een taartje, eet hem op, zet je feestmuts op, want dat doen wij ook! Want een eigen vrouwen sportwebsite is natuurlijk een droom die niet alleen uitkomt, maar ook elke dag nog iets beter wordt.

We zijn met onze site begonnen om twee redenen, de eerste is dat wij zo van sporten houden en er echt van genieten het te doen en we dat graag aan anderen willen laten zien. Met onze verhalen willen we andere vrouwen inspireren ook te gaan sporten en met ons enthousiasme willen we jullie grootste cheerleader zijn.

De tweede reden waarom we met de site begonnen zijn is omdat we tot nu toch nog geen fijn blad hebben gezien wat over vrouwen en sport gaat. Wel schrijven sportbladen af en toe wat voor vrouwen en hebben het dan vooral over roze dingen, speciale zadels, een roze jasje, gezellige dingen of vriendinnen gedoe, maar zelden over trainingsleer, beter worden, afzien, blessures en alle andere dingen die je als sporter altijd meemaakt. En de bladen die over sport en vrouwen schrijven, kiezen ervoor om sport negen van de tien keer aan afvallen te koppelen. Kort samengevat is de sportende vrouw dus een liefhebber van roze, houdt ze niet van kennis en vindt ze zichzelf te dik. En daar kunnen wij ons niet in vinden, daarom zijn wij gaan schrijven over het leven, sport en vrouwzijn zoals wij het beleven. Zonder calorieën, met een hoog muts gehalte, maar dan wel heel stoer, maar vooral eerlijk en echt.

Nu hadden we al wel een vermoeden dat wij niet de enige vrouwen waren met behoefte aan een ander sportgeluid, maar dat het zo hard zou gaan met onze site? Het is onvoorstelbaar wat er gebeurd met Stoere Vrouwen Sporten en we zijn enorm dankbaar dat we dit met jullie mogen meemaken.
Pas zagen we op Facebook dat iemand iets over ons zei: “Waar sportscholen falen, slagen de Stoere Vrouwen Sporten.” waren haar woorden. En rondom oud en nieuw kregen we meerdere berichten waarin vrouwen ons bedankten. Mede door ons enthousiasme waren zij meer gaan sporten en voelden zich beter dan ooit. En precies dat is wat we willen. Elke vrouw die denkt dat ze niet goed in sport is maar het wel probeert is voor ons een mega knaller en super succes. Want met elke stap, workout of pedaalslag die ze neemt wordt ze sterker, gaat ze meer in zichzelf geloven en zal ze dat uitdragen in haar eigen leven.

Wij krijgen vandaag veel felicitaties en zijn daar blij mee, maar het allergelukkigst worden we van jullie verhaal, jullie motivatie en jullie sportavonturen. Daarom hebben we iets leus bedacht: onder de mensen die ons vertellen over hun sport, hun verhaal of wat stoere vrouwen sporten dit jaar voor ze betekende gaan we een cadeau verloten en wel een bon van Futurumshop ter waarde van 75 euro!

Dus dit is wat je doet: schrijf een berichtje onder dit blog of als reactie op onze Facebookpagina en vertel ons echt iets over jezelf en je sport, laat ons je leren kennen en laat ons genieten van jouw motivatie. Dan gaan wij het lezen en maken vrijdag de winnaar bekend.

Leuk toch?

We zien er nu al naar uit je bericht te lezen, maak er wat moois van.

Liefs Stoere Vrouwen Sporten

Oh ja, deel onze site met je vriendinnen, op Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en alle andere site, forums, blogs en onlinegroepen waar je komt. Daar help je ons enorm mee.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

34 Comments
 1. Sporten is voor mij begonnen toen op 28 jarige leeftijd de diagnose reuma werd gesteld. Sporten bleek een perfecte remedie tegen pijn en mentale beslommeringen. Spinning werd mijn sport, gevolgd door hardlopen en wielrennen. De verslaving was geboren. Inmiddels is sporten een wezenlijk onderdeel van m’n leven geworden waar ik niet meer zonder kan. Niets zo lekker dan een beetje afzien met de wind in je haren.

 2. Hoihoi!

  Ik ben Irene, 30-dagen challenge fan van het eerste moment dat Rose hiermee begon. Natuurlijk ben ik nu ook al 1 jaar fan en volger van de stoerevrouwensporten- site, dus eigenlijk ben ik ook een beetje jarig vandaag

 3. Als eerste Gefeliciteerd!

  Ik vind jullie super ! Volg jullie op twitter en Facebook.

  Na jaren lang overgewicht te hebben gehad heb ik vorig jaar mijn leven omgegooid. Na 4 kinderen was het nu mijn tijd!
  Na een maagverkleining gehad te hebben en door heel erg veel te sporten ben ik nu 45 kilo kwijt. En jullie helpen me daar erg veel bij!

  Door alle challenge en berichtjes heb ik er weer zin in. En ben trots op mijn lichaam nu! Weeg 71 kilo en dat heb ik sinds mijn puberteit niet meer gewogen.

  Heb er ook veel moeite mee gehad dat ik faalde. Dat IK een operatie nodig had om ooit op een gezond gewicht te kunnen komen. Maar het is echt een hulpmiddel. Want ik moet net als jou de keus maken tussen gezond en ongezond voedsel!

  Mede dankzij jullie lukt me dat! Bedankt!

 4. Van harte gefeliciteerd met jullie eerste jubileum!

  Ik ben een 22-jarige student. Vroeger reed ik regelmatig paard. Toen tegen het einde van mijn middelbare school periode kreeg ik het druk, ging ik verhuizen (voor studie) et cetera. Ben toen ook gestopt met sporten. Elke keer zei ik tegen mezelf dat ik weer moest gaan sporten. Maarja, dat gebeurde natuurlijk niet. Dus 6 jaar later sportte ik nog steeds niet…
  Toen rond september 2014 besloot ik mijn voornemen ook echt in een daad om te zetten. Ben toen naar een paar sportscholen toe gegaan voor een gratis proefles. Had al vrij snel dé sportschool voor mij gevonden. Niet lang daarna kwam ik de Stoere Vrouwen Sporten & Stoere Vrouwen Trainen pagina op Facebook tegen. Als je veel met sporten googelt en bezig bent, komen deze pagina’s ineens prominent naar voren. Ideaal!
  De decemberchallenge was het eerste wat ik mee besloot te gaan doen. Helaas door ziekte, smoesjes,andere sporten en andere bezigheden is deze challenge niet afgemaakt.

  Ondertussen bleef ik berichten lezen op Stoere Vrouwen Trainen. Wat een bewondering voor elke vrouw die wel door is gegaan met de challenge. Dat wil ik komende (januari) challenge ook. Door het doorzettingsvermogen van andere vrouwen zelf gemotiveerd worden om ook door te zetten. Precies waar SVS & SVT voor bedoeld is lijkt me.

  Intussen probeer ik minstens 5 uur per week te sporten, in de vorm van groepslessen zoals bodyattack, bodypump, clubpower, grit & low impact. In de vakantie kwam ik ruim boven dit streven uit, met zeker het dubbele aantal uur per week.
  Nu school weer begint gaan we kijken of dit te doen blijft.

  Naast deze groepslessen fiets ik recreatief, probeer ik ook hard te lopen en ben ik dus bezig met de challenges.
  Ook vind ik het, zeker in vakanties, fijn om lekker te zwemmen. Vanaf nu gaan we elke keer dat ik in het zwembad lig natuurlijk ook een paar stoere baantjes trekken!
  Wanneer het budget het weer toelaat wil ik ook weer graag gaan paardrijden.

  Dat is wel zo’n beetje wat te melden valt over mijn (sport)leventje.

  Groetjes Nu-An (op FB bekend onder Hua Nü)

 5. Vroeger altijd veel aan sport gedaan (vooral erg fanatiek paardrijden) maar door de jaren heen steeds minder gaan doen. Vorig jaar januari een nieuwe start gemaakt en keihard er tegenaan gegaan. Eerst lopen met de hond, kleine blokjes want mijn conditie was echt nihil. Daarna voorzichtig aan de MTB gepakt en wat door de bossen gaan rijden. In februari me ingeschreven op een sportschool om krachttraining te doen.

  Op de sportschool kwam ik ook in aanmerking met spinnen. Ik kan me de eerste les nog goed herinneren. Wat voelde ik me vreselijk! Achterin, met lange joggingsbroek, oversized shirt, nog 40 kilo te zwaar en gewone joggingsschoenen. Ik was die dag de enige vrouw (toch wel stoer dus!) en de rest waren allemaal “professioneel uitziende wielrenners” in van die strakke fietspakjes en super kicken schoenen aan.

  Eigenlijk wist ik niet goed wat ik daar tussen zocht en had ik geweten dat het die dag “wielrenners” dag was geweest, was ik waarschijnlijk thuis gebleven.

  Maar, tijdens dat uur gebeurde iets magisch. Al ging ik half dood op die fiets, ik was verkocht. Binnen no time had ik ook “echte” schoenen en een fietsbroek en al snel spinde ik meerdere uren per week. In mei meegedaan aan mijn eerste marathon, en toen was het hek van de dam! Ik wilde langer en meer.

  Fitter zijn, meer genieten.

  De kilo´s vlogen eraf en eind juni mijn allereerste racefiets gekocht op marktplaats. Dat is waarschijnlijk mijn beste koop ooit geweest, ben er echt super verliefd op!

  Wat een vrijheid geeft zo´n fiets, wat een kick, voor je het weet ben je kilometers van huis. Qua gewicht ben ik er nog niet en al blijft dat een doel, het sporten is zoveel meer voor me geworden. Het is mijn uitlaatklep, mijn eigen prive therapeut geworden. Op de spinfiets kan ik vol los, rammen, beuken, pushen en iedere keer mijn limieten opzoeken. Terwijl de racefiets me op een andere manier volop laat genieten, iedere keer langer en verder. Door al het sporten kan ik nu uitkijken naar een sportief 2015 met verschillende langere marathons op het programma en mijn eerste Amstel Gold.

  Nogal een verschil met vorig jaar, toen kon ik nog niet de trap op zonder hijgen!

 6. Hey meiden,

  Allereerst wat motiverend geschreven!

  2014 stond voor mij in het teken van sporten en dan met name op de sportschool maar ook deelnames aan mudruns en dergelijke! Naast het sporten ben ik ook op mijn voeding gaan letten en daardoor heb ik ( ja ja wat gewicht kunnen lozen) door vet te verliezen maar ook om vet om te zetten naar spieren en daardoor meer spierdefinitie kunnen creëren! Deze lijn/levenstijl wil ik door trekken in 2015 en dat begint vandaag! Trainingsschema’s opgesteld en de sportschool in! Dit gaat natuurlijk alleen lukken als jullie zo positief, motiverend en STOERE teksten en afbeeldingen plaatsen.

  Bedankt voor afgelopen jaar en op naar nog veel meer!

  Groetjes

 7. Sinds oktober 2013 durf ik mij echt hardloper gaan noemen. Daarvoor liep ik wel al wat, maar het was echt in periodes. Het ging een paar maand goed en dan weer een paar maand waar ik amper de hardloopschoenen aantrok. Maar sinds oktober 2013 dus ben ik helemaal verslaafd… Ik besliste toen om voor het eerst de 10 miles van Antwerpen te gaan lopen. En het is helemaal niet meer gestopt: wings for life world run, 20k v Brussel, halve marathon… In 2015 hoop ik beter te worden op de halve marathon. Mijn PR staat nu op 2u10. Ik zou dit graag onder de 2u krijgen en dit als sprinkplank naar de volledige marathon te gebruiken.

  Ik besef nu dat ik jullie eigenlijk al heel snel ben gaan volgen na jullie start… Hoe heeft Stoere vrouwen sporten mij afgelopen jaar geholpen? Op ontzettend veel vlakken… Heel veel tips, gaande van de perfecte gezichtsreiniger (dikke love voor annayake!) over de ideale zonnebrandcreme voor tijdens mijn vele loopjes (heel veel liefde voor die lancaster!) tot zeer verhelderende verhalen (zoals het verhaal van Rose over haar lichaam). Mijn vriend is ook een fervente hardloper, maar ik merk dat je als vrouw toch soms net iets andere ongemakjes hebt tijdens het hardlopen waar hij als man niet altijd een antwoord op weet 😉 en daarvoor kom ik maar al te graag naar Stoere vrouwen sporten!

 8. Gefeliciteerd!
  Jullie verwoorden elke keer zoooo goed waarom ik sport(en zo leuk vind)!

  Mijn naam is Yolanda en ik sport al zo’n beetje heel mijn leven.
  Van peutergym naar zwemles en 16 jaar lang korfbal tijdens mijn leven in het dorp tot een nieuw leven in de stad met goedkope sportschool-groepslessen, beginnen met hardlopen, outdoor bootcamp, schaatscursus, obstakelruns & nu in de voorbereiding op mijn eerste kwart triathlon!

  Ik ben super fanatiek in wat ik doe, hou van doelen stellen en daar naar toe werken en wil het beste uit mij zelf halen. Bovenal geniet ik van het bewegen, jezelf ontdekken en nieuwe dingen doen. Ik bedoel hardlopen.. neverrr dat ik daar goed in was (laat staan het leuk vinden) & nu doe ik wedstrijdjes waarin ik mijn persoonlijke doelen haal of (nog enger) ga even naar buiten om hard te lopen omdat ik ervan ontspan!

 9. Een aantal jaren geleden ben ik door een diep dal gegaan. Overwerkt, met een depressie tot gevolg. Zonder werk thuis komen te zitten, medicijnen, het werd een neerwaartse spiraal. Hoe beroerder ik me voelde, hoe minder zin ik had om wat te doen, waardoor ik me weer beroerder ging voelen…
  Totdat mijn moeder me zo’n beetje aan mijn oren naar de sportschool sleepte. Sporten was gezond, en ik kwam weer onder de mensen, want ik was ondertussen een kluizenaar geworden. En dat heeft geholpen. Ik ging van gewoon fitness naar groepslessen: spinning, body combat, body pump, grit. Ik voelde mij weer stukken beter. De ggz kon naar huis, en de medicijnen kon ik ook gaan afbouwen. Ik kreeg weer zelfvertrouwen!
  Helaas stopte mijn sportschool in de loop van vorig jaar. Even had ik geen zin meer in sporten, want ik wilde niks anders dan die sportschool. Als alternatief ben ik gaan hardlopen, omdat ik als een soort stuiterballetje op de bank zat. Dat vele sporten was toch een soort verslaving geworden. Sinds kort ben ik lid van de atletiekvereniging. Kom ik ook weer onder de mensen, en krijg een hoop tips over het lopen. Mijn doel is een 5 km loop hier in mijn wijk in Mei. En misschien finish ik als laatste, want ik ben ronduit langzaam, maar ik ga het wel doen!
  Sport is mijn redding geweest uit die depressie. Ik wil nooit meer zonder!

 10. Lieve stoere vrouwen,

  Na 5 jaar ritme-stoornissen, wegrakingen en veel ziek zijn kreeg ik op mijn 17e de diagnose LQTS-2, een genetische afwijking aan de elektrische geleiding van het hart. Gevolg was de plaatsing van een pacemaker/ICD, inmiddels ben ik alweer 2 modellen en 10 jaar verder. In combinatie met medicijnen zijn mijn klachten onder controle, heel fijn!
  Maar mijn lichaam had mij wel mooi 5 jaar lang in de steek gelaten en dat is niet goed voor de vertrouwensband. Omdat dit allemaal speelde in mijn pubertijd heb ik nooit geleerd echt goed naar mijn lichaam te luisteren. Ik wilde overal aan meedoen en vooral “gewoon” zijn. 5 jaar na de diagnose heb ik voor mijzelf de knoop doorgehakt; dit ben ik, dit heb ik, ik moet weer vriendjes worden met mijn lijf! Makkelijker gezegd dan gedaan, nog elke dag ben ik hiermee bezig, maar de 100% vertrouwen komt in zicht! Ergens wist mijn verstand wel dat sporten de manier is om te ontdekken wat je kan en wat niet, maar zodra ik ook maar iets duizelig werd of pijntjes kreeg, voelde ik mij weer in de steek gelaten.
  Afgelopen jaar kwam ik via Facebook bij Stoere Vrouwen terecht, wat een verademing! Ik ben niet de enige die in gevecht is en nog veel moet leren over mijn lijfje 🙂 Door de blogs, de verhalen van de andere stoere vrouwen en vooral het enthousiasme heb ik de stoute renschoenen weer aangetrokken en ben gegaan. Inmiddels loop ik 3x per week 5km en doe ik aan de 30 dagen uitdagingen mee. Langzaamaan ontdek ik dat ik meer kan dan ik dacht en dat mijn lijf steeds beter en sterker wordt. Bedankt voor het vertrouwen wat jullie mij hebben gegeven en de onvoorwaardelijke steun!

 11. Hoi ik ben brigitte. Nu 31 winters jong. Ik ben een aantal jaren geleden met sporten begonnen toen ik werkloos werd. Dat werd toen mijn uitlaatklep. Het was heerlijk om je gedachtes uit te kunnen zetten. Ik kreeg intussen een nieuwe baan (hoezee)
  Nu ben ik dit jaar begonnen met hardlopen, het veel getwijfeld of het wel verstandig zou zijn omdat ik weke delen reuma heb. Toch begonnen en toen heb ik gelijk een doel gesteld, ik zou 6 maanden later meedoen aan een loopevenement. Want ja als ik iets perse wil dan moet het ook. Kortom ik heb mezelf suf getraind en in september mijn eerste loop gedaan. En dat smaakte naar meer. Dus in maart van dit jaar ga ik de cpc loop doen en nu 10 km. Helaas heb ik momenteel weer geen baan meer :'( maar nu ga ik zolang weer alle tijd en energie stoppen in het sporten. Ik vind mezelf een stoere vrouw omdat ik ondanks mijn lichaam wat niet altijd meewerkt toch ga sporten. Ennuh als laatste.. GEFELICITEERD MET HET 1 JARIG BESTAAN! dat er nog maar veel bij mag komen. Xx

 12. Hoi hoi,
  Ik ben Nusa, 31 jaar. Ik sport pas net met stoere vrouwen sporten en rose. Ik loop al een aantal jaar hard, alleen lukte me het niet om dit vol te houden. Na een tijdje verslonsde het weer. Ik hoop doormidden van m’n wekelijkse hardloopdeelname bij rose en Facebookgroep dat ik het nu wel ga volhouden. Voor mij is sporten mijn hoofd leeg maken, daarnaast wil ik ook wat kilo’s kwijt.

 13. Gefeliciteerd!

  Ik ben Gillian en ben zo’n 3 jaar geleden besmet met het sport virus!

  Ik had jaren last van overgewicht, tot op een dag in 2011, het was genoeg geweest! Het knopje ging om, en ik ging op dieet. Binnen korte tijd was ik 25kilo kwijt en ben ik gaan sporten om te zorgen dat ik niet weer aan zou komen. Ik begon met collega’s in de sportschool en ging naar groepslessen. Ik ontdekte toen de Les Mills lessen en deed Bodyattack, Bodypump en CXWorkx.

  Later besloot ik te gaan hardlopen, de loopkoorts nam toe.. wedstrijdje hier, wedstrijdje daar.. Tijdens het hardlopen kan ik mijn hoofd leeg maken en genieten van mijn omgeving, mijn langste afstand is 27km en waar ik het meest trots op ben op loopgebied… mijn deelname aan The Strongmanrun in 2013!

  Mijn sportweek tegenwoordig bestaat uit hardlopen, mountainbiken, wielrennen/spinning en krachttraining. Ik stel mezelf doelen (meestal in de vorm van wedstrijden en evenementen waar ik me voor inschrijf) en ga er volledig voor! Mijn volgend doel: De Nunspeetse Keiler, met mijn team gaan wij ons best doen voor een podiumplaats. De sponsor is binnen en de trainingen zijn in volle gang!

  Een week niet gesport, is een week niet geleefd 😉

 14. Sporten doe ik zelf al lang. Ik vind het heerlijk om daarmee mijn hoofd leeg te maken en goed voor mijn lichaam te zorgen. Vooral hardlopen, bootcamp, yoga en schaatsen doe ik de laatste jaren. Maar pas na mijn burnout in 2013, toen ik eens ging nadenken waar nu echt mijn passie ligt, kwam ik erachter dat sport ook echt mijn passie is. Zelf sporten, maar ook anderen enthousiast maken en laten ervaren hoe goed en fijn sport voor je is. Ik besloot van sport mijn werk te gaan maken, ook al ben ik van huis uit bedrijfseconoom en heb ik mijn hele werkzame leven in de automatiseringsbranche gewerkt in commerciële leidinggevende functies. Nogal een stap dus!
  Maar ik ben stoer en Stoere Vrouwen Sporten en ik wil (net als jullie) zoveel mogelijk stoere vrouwen aan het sporten krijgen. En lekker gezond eten en leven. Daar voel je je zoveel beter van! En het is het mooiste cadeau dat je aan jezelf kunt geven. Zeker als je veel stress hebt of al veel te ver bent gegaan en met een burnout, depressie en/of angsten te kampen hebt.
  Dit jaar ga ik dus mijn eigen beweegstudio speciaal voor vrouwen starten, als zelfstandig ondernemer. Hoe stoer is dat!? Nooit gedacht dat ik dit zou durven, maar nu ik echt concreet met de voorbereidingen bezig ben voelt het zo ontzettend goed!!!
  2015 wordt mijn jaar, en ik hoop net als jullie veel stoere vrouwen te inspireren om te gaan sporten! Go for it!

 15. Allereerst van harte gefeliciteerd met dit zo waardevolle initiatief. Ik volg jullie nog niet het hele jaar, maar ben er door mijn dochter Martine op geattendeerd. Nu lees ik jullie verhalen en de reakties erop. Het stimuleert mij enorm om mee te doen aan de challenges en te blijven hardlopen. En vooral gezien mijn leeftijd (62) denk ik dat blijven bewegen een goed iets is. Ik voel me er in ieder geval beter door.
  Dus dames, blijf doorgaan met schrijven, blijf ik door gaan met sporten.

 16. Gefeliciteerd met jullie 1-jarig bestaan!

  Ik heb vroeger gevolleybald en daarna getennist tot ik zwanger was van onze oudste dochter. Daarna in de eerste tropenjaren (want twee jaar later is de jongste geboren) geen tijd/zin/motivatie gehad om te sporten. Je hoofd zit vol met het zorgen voor je gezin, het huishouden, baan etc, voor mijn gevoel paste daar even geen sporten tussen.

  Drie jaar geleden was mijn conditie ongeveer nul waarna ik besloten had te gaan hardlopen met de welbekende “Evy” en waar ik in het begin nog bijna doodging als ik drie minuten moest hardlopen begon ik het toch steeds leuker te vinden. Een vriendin had me toen al gewezen op Crossfit maar ik gaf als antwoord; te druk, geen zin om op vaste tijden te sporten en bovendien haat ik fitnessen……

  In maart 2013 toch maar eens een proefles gedaan en ja hoor helemaal verkocht!!! Sinds een jaar train ik twee keer per week en ik vind het GEWELDIG!!!

  Ik sla geen les over en vind het geweldig om te zien hoe snel je vooruitgaat in kracht, conditie, snelheid, spiermassa etc. en het klopt wel wat ze zeggen; het is echt verslavend!!!

  Sinds ik Crossfit ben ik fitter, sterker en vrolijker dan ooit, heerlijk!! En wat mij betreft is Crossfit ook wel een echte “Stoere vrouwen sport” doordat het zo divers is, je weet nooit vooraf wat je gaat doen, geen les is hetzelfde en je wordt elke keer weer uitgedaagd je grenzen te verleggen en nieuwe dingen te leren en de teamspirit is fantastisch iedereen helpt elkaar en is blij als een ander weer een mijlpaal bereikt heeft.

  Groetjes

 17. Hallo. Ik ben Nicolette en nu een jaar of 20 fanatiek aan het sporten. Hoewel ik fietsen, mountainbiken en wandelen ook heel graag doe blijf ik verslaafd aan hardlopen. Ik kan het niet laten en 2014 was voor mij dan ook weer een jaar van niet opgeven en terugvechten na een blessure. Na de Acht van Apeldoorn kon ik de volgende dag bijna niet meer lopen van de pijn in mijn voeten. Hielspoor en achillespeesklachten, voor de zoveelste keer. Met hulp van de fysio en speciale inlegzooltjes kon ik in mei weer de eerste hardloopstapjes zetten, al blijft het een labiel evenwicht. Even iets te veel en het is weer even pas op de plaats. Eind augustus ben ik met Run to the Start gaan trainen voor de Zevenheuvelennacht en was superblij toen ik over de finish kwam. Hard gaat het allemaal niet meer (ik ben inmiddels 58) maar mijn slogan blijft: Never give up!

  Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan!

 18. Mijn sporten zijn:
  – Wielrennen
  – Schaatsen
  – Bootcamp
  – Stoere vrouwen sporten
  – Fitness in groepsverband
  – Tennis
  – Pieterpad lopen

  Gefeliciteerd met deze site! Ga zo door!!!!

 19. van harte gefeliciteerd!, ik ben mijn hele leven al een fanatieke sporter , hardlopen en mountainbiken zijn mijn sporten, ik volg sinds een paar maanden jullie site en ik kan er 1 ding over zeggen: ik krijg er een enorme kick van!!!, het is jullie gelukt om een grote groep vrouwen aan jullie te binden zonder al het typische vrouwen geneuzel, hoe goed is dat!!, ga zo door, tis voor mij elke dag genieten

 20. Ten eerste gefeliciteerd.
  Ik ben in 1997 begonnen met sporten, omdat ik veel te zwaar was geworden en ik een zittend beroep had. De (innerlijke) noodzaak om te blijven sporten, kwam toen mijn moeder op haar 47e diabetes kreeg door overgewicht. Ik heb van dichtbij gezien hoe dat haar leven beperkt heeft en hoe de kwaliteit van haar leven drastisch kelderde. Dat nooit. Op een gegeven moment werd sporten geen moeten meer, maar willen. Hoe heerlijk is het om lichamelijk bezig te zijn naast je zittend werk. Ik ren graag, en ga naar zumba en yoga. Ik kan echt niet meer zonder sporten. Word al chagerijnig als ik niet op mijn vaste dagen kan sporten of word vrolijk bij het vooruitzicht te kunnen gaan sporten.
  groetjes, Linda

 21. Lieve meiden, van harte. Ik heb jullie pas 2 week geleden ontdekt. Maar wat vind ik jullie leuk! Ik heb moeite om trots te zijn op mezelf, laat staan stoer te vinden. Zeker omdat mijn man en ouders dat ook nooit uitspreken/ uit spraken. Alles was dus altijd gewoon. Ik loop nu 8 jaar hard en de afgelopen 2 jaar ook lange afstanden. Eerst in 1.5 jaar rustig opgebouwd naar de marathon van Berlijn. Daarna in riesenbeck een 6 daagse hardloopwedstrijd gelopen met gemiddeld 20 km. Per dag. En afgelopen oktober weer een marathon van amsterdam.
  en heel stiekum word ik trots op mezelf. En vind ik het ook best stoer. Door jullie pagina durf ik heg nu ook hardop te zeggen: meid het is een knappe prestatie om van max. 10 km. Naar een 4:19 uur marathon te komen.
  doelen voor dit jaar: een halve marathon onder de 1:49 lopen een de 10 km onder de 49 min. Lopen. Meer core stability en ik wil niet dieten, maar wel op mijn voedseliname letten. Dat laagje vet om alles heen mag nog wel iets minder…

 22. Gefeliciteerd met jullie jubileum!

  Als kind haatte ik gym en dus haatte ik sport (dacht ik). Ik zie geen diepte, wat de meeste sporten tot een regelrechte ramp maakt. Ik kan niet over een bok springen want ik zie niet hoeveel stappen het zal zijn tot de bok en hoe hoog dat ding is (spring ik er tegenaan of vlieg ik er overheen?) Ik kan geen bal vangen of slaan en ik stond doodsangsten uit op het klimrek omdat 10 meter hoog net zo goed 150 meter zou kunnen zijn voor mij.
  Naast het feit dat ik geen diepte zie ben ik ook nog eens ontzettend onhandig. Zo heb ik wel eens een squash-balletje in mijn oog gehad, ben ik van een paard gevallen en bij jaren-90 aerobics deed ik mijn linker been omhoog als het de bedoeling was dat iedereen zijn rechter arm omhoog deed. Eigenlijk zou ik het beste in een witte ruimte kunnen leven met verende muren waar de kans om mijzelf te bezeren minimaal is. Of toch niet……
  Als kind zat ik op zwemles, hoewel ik niet van nature bleef drijven als je mij in het water gooide haalde ik toch in redelijk tempo mijn zwemdiploma’s. Tegen de tijd dat mijn 3 jaar jongere broertje begon met zwemles had ik alle mogelijke zwemdiploma’s gehaald en stroomde ik door naar het wedstrijd-zwem groepje wat tegelijkertijd trainde met de zwemles kindjes. Helaas trainen wedstrijdzwemmers van oudsher VROEG in de ochtend. Niet een beetje vroeg, maar echt vroeg (05:30-07:00). En omdat mijn ouders dat toch echt te ver vonden gaan ben ik na een aantal jaar gestopt met zwemmen.
  Iedere andere vorm van sport was nog steeds niks voor mij. Op de middelbare school was ik 3 van de 4 weken ongesteld, en de vierde week had ik een gekneusde arm/been/knie/pols/elleboog of mocht ik niet sporten ivm migraine. (allemaal niet echt, het verband was echt, de rest van het verhaal niet) Ik begon met roken en drinken en had nog steeds een een verschrikkelijke hekel aan alles wat ook maar een heel klein beetje op sport zou kunnen lijken.

  Nadat ik in 2008 bevallen was van mijn oudste zoon en in een verschrikkelijk nare relatie zat kwam ik tot de conclusie dat ik toch echt een beetje moest gaan sporten om er voor te zorgen dat ik oud genoeg zou worden om mijn zoon volwassen te zien worden. Ik pakte de enige sport op die ik ooit min of meer gekund had: zwemmen. Eigenlijk kon ik het nog steeds, conditie had ik niet maar de techniek zat er nog wel min of meer in. Een maand later zwom ik 10 km van de kromme rijn marathon en bedacht ik mij dat als ik nu eens zou stoppen met roken en serieus zou gaan trainen ik ieder belachelijk zwem-plan wat ik ooit gehad had makkelijk zou kunnen waarmaken.
  Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en staat er een kanaal-oversteek gepland voor deze zomer. Ik zwem 10 uur per week met programma’s van een professionele coach en doe daar naast nog een aantal uur per week aan core-stability training, kracht training en loop wat hard.
  Als ik nu aan mensen vertel dat ik vroeger met geen mogelijkheid voor 9 uur mijn bed uit kwam, en ik als de wekker ging eerst 2 sigaretten moest roken IN BED (bluh!!) voordat ik uberhaubt zou overwegen om er uit te komen kijken ze mij aan alsof ik het over iemand anders heb.
  Tegenwoordig sta ik om 04:15 op om te gaan trainen om half 6 (want dat is nog steeds het tijdstip waarop wedstrijd zwemmers trainen). Ik train mee met een wedstrijd-zwem-vereniging waar het gros van de zwemmers half zo oud is als ik en eigenlijk bevalt dit moment van trainen mij prima. Voordat alle gekte van kinderen, werk en sociale verplichtingen los barst heb ik mijn sport al gehad. Het heeft mij tot nu toe al zo veel meer gebracht dan alleen een gezonder lichaam wat lang genoeg mee zal gaan om die oudste zoon volwassen te zien worden!

 23. Hallo Stoere vrouwen van harte hoor met het 1e jaar .

  Ik ben Geke Compagner ben 46 jaar, woon nu 8 jaar in Duitsland en werk in Groningen dus dat is 4 dagen in de week 85 km. heen en 85 km. terug en dan dagen van negen uur werken .
  Dus sporten in de sportschool vind ik lastig , maar toen we ons kleine boerderijtje kochten was mijn wens een sportzaal in huis en dat is gelukt met spiegelwand en al heerlijk vind ik dat nu kan ik mijn eigen tijd bepalen . en onder tussen komen twee vriendinnen ook gezellig met mij één keer in de week sporten . Dvd,s van tay bo aerobics en zumba en bootkamp enze voort heb ik en daar kiezen we steeds wat uit . Zelf ben ik ook weer begonnen met hardlopen op de dagen die ik vrij ben want sport liever s,ochtends . Vanaf de plank challenge doe ik mee ( de 5 min. niet gered ) . vind het heel motiverend al de verhalen op face book . Ga zo door zou ik zeggen vele vrouwen genieten hier van !!

 24. Dit stukje is voor alle vrouwen die denken dat sport niets voor hen is.
  Ik ben 50 en tot mijn 48ste heb ik helemaal niets, nada, nopes aan sport gedaan. Sport was stom, je werd er moe van en de haar ging er raar van zitten. Ik werkte hier 1,5 km vandaan en ik ging altijd met de auto.
  Totdat;
  Ik in 2012 voor de tv zat en keek naar de alpe d’zes. Ik werd hier erg door gegrepen. Ik bespaar jullie de zielige verhalen maar ik wist 1 ding zeker. Dit wilde ik doen, dít moest ik doen. Dus 48 jaar nooit gesport en dan dit voor de buitenwereld belachelijke idee. Juli 2012 ben ik op een racefiets gestapt, heb een fietsclinic van 5 zaterdagen gevolgd voor de beginnende vrouwelijke fietsers met een racefiets. En daar sprong de vonk over. Ik leerde ontzettende leuke meiden kennen. Met 2 daarvan ben ik het avontuur alpe d’huzes aangegaan, met hen heb ik een klein jaar getraind. Zijn we het hele land door gereisd om toertochten te rijden, gehuild omdat ik dacht het toch niet te kunnen. En feest gevierd omdat we samen toch die berg op zijn gekomen.
  En nu 2,5 jaar later. Ben ik nog steeds even enthousiast en heb ik nu hier op deze site alweer leuke meiden leren kennen en hebben we afgesproken een keertje te gaan fietsen.
  Je bent nóóit te oud om te beginnen!!! Gewoon doen! Iedereen is ooit begonnen bij nul.

 25. Gefeliciteerd met jullie verjaardag!

  Mijn mooiste cadeau

  Een nieuwe baan, 15 kilometer en ik had een ingeving: ik ga op de fiets! Ik had een wat rammelige Gazelle met een paar versnellingen, ik mopperde wel, maar ik zette door. Van mijn familie ( iedereen had wat geld ingelegd) kreeg ik voor mijn vijfentwintigste verjaardag een hele mooie fiets cadeau en dat maakte de rit een stuk leuker en ik kreeg de smaak te pakken. De fiets werd naast vervoermiddel ook gebruikt voor fietstochtje en ja… toen kwam er ook een fietsbroekje.
  Van het een kwam het ander en ik kocht een treinkaartje naar Zweden om daar vervolgens een maand, alleen (!), rond te gaan fietsen. Ik ontdekte daar dat ik bergen op kon fietsen met bepakking, een band kon plakken, meer dan honderd kilometer per dag kon fietsen als het moest, ik ontdekte dat ik heel sterk kon zijn en kon doorzetten en dat was misschien wel voor het eerst in mijn volwassen leven. De prachtige natuur en de rust, ik was hier in mijn element, ik en mijn fiets.
  Deze fiets heeft me vervolgens nog vele kilometers en mooie fietsvakanties gebracht en me veel geleerd. Ondertussen zijn er al vele fietsen gekomen en zijn er ook weer een paar gegaan, maar deze eerste heeft mij tot een fietser gemaakt die zich geen leven zonder fietsen meer voor kan stellen. Daarom is dit mijn mooiste cadeau.

 26. Gefeliciteerd! Het toeval wil dat ik ook jarig ben vandaag. Nu geloof ik niet zo in toeval, dus ondanks dat ik normaal gesproken niet meedoe aan dit soort dingen, heb ik toch besloten een reactie te plaatsen. Want in mijn moment van bezinning zie ik mezelf ineens 27 jaar geleden als 10 jarig meisje op een racefiets stappen. Not done natuurlijk. Welk meisje doet er nou aan wielrennen in de jaren 80? Maar stoer als ik was ging ik er vol voor, ook al was het een mannenwereld. Door mijn enthousiasme werd ik al snel een van de jongens. En dat ben ik eigenlijk altijd gebleven, ook al draag ik ook graag rokjes en hakken. Ik ben altijd blijven wielrennen. Ook al zat het soms tegen. De passie voor de sport zit diep. Ook een verhuizing naar de VS hield me niet tegen om aan die passie gehoord te geven. En dat werd beloond, want mijn wielercarriere beleefde daar een tweede jeugd. Met als gevolg dat ik zelf weer opbloeide na een moeilijke tijd te hebben gehad. En na de geboorte van mijn twee kinderen gebeurde iets soortgelijks. Weer terug in Nederland besloot ik me ervoor in te gaan zetten om mijn liefde voor de sport te delen met gelijkgestemden. Met als resultaat een wielerteam van meer dan 50 vrouwen. Vrouwen die nog nooit in een groep hadden gefietst. Niet wisten dat er anderen waren zoals zij. Die door de nieuwe contacten opbloeiden. En nu niets liever doen dan samen sporten en samen grenzen verleggen. er is niets mooiers dan dat.

 27. Goedemorgen op deze mooie feestdag,

  Gefeliciteerd!

  Mijn broer heeft me gisteren jullie website doorgeven voor inspiratie. En dat heb ik zeker gevonden. Er staan herkenbare, leuke en interessante stukjes op. Dat maakt me sterk en gemotiveerd van binnen.
  Want ook ik vind het lastig om uit mezelf het sporten, vooral de discipline. Ik weet hoe geweldig het gevoel is als ik heb gesport, maar het volhouden is lastig vooral omdat ik weet dat ik moet sporten/beweging om af te vallen (ca. 30 kilo te gaan). Maar hoop dat het me nu gaat lukken mede dankzij jullie website!!!

  Ik ga het gewoon doen, ik ben tenslotte ook een stoere vrouw!!!! 🙂

  1. Weet je wat misschien al onwijs kan helpen?
   Niet sporten met afvallen als hoofddoel maar met andere kleine doelen. Bijvoorbeel zoveel zoveel uur deze week, of elke dag dit, een x aantal minuten of kilometers. Dat werkt net wat positiever in je hoofd en die kiko’s volgend dan vanzelf wel. En je zou de blogs van Zelia van Justkeeprunning eens moeten lezen. Zij is een ware inspiratie

 28. Beste Rose,

  Allereerst gefeliciteerd met dit eerste jubileum.
  Stoerevrouwensporten.nl heeft voor mij het afgelopen jaar veel betekent in mijn zoektocht hoe het sporten weer in mijn leven te laten passen.
  Sinds mijn jeugd kamp ik al met astma/chronische bronchitis. Dit is vaak een barrière tijdens het sporten omdat mijn prestaties nogal wisselend zijn en ik vaak terugslagen heb. Toch is het ook een stimulans: als ik niet sport heb ik er veel meer last van. Dus van jongs af aan heb ik veel gesport. Tijdens school en studie was dit redelijk makkelijk in te plannen: vaste avonden in de week ging ik braaf trainen. Slechts zelden sloeg ik over.
  Sinds de geboorte van mijn zoon is dit echter veel moeilijker: er zijn veel meer factoren/personen/verantwoordelijkheden/taken waar ik rekening mee moet houden in de planning. Meerdere keren per week naar zwemtraining of uren fietsen zit er niet meer in. Dus ik zal het anders moeten aanpakken en het inpassen in mijn dagelijkse routine en de rollen die ik heb (moeder, werk, studie, huishouden, partner, vriendin, etc.) daarnaast wil ik gezond eten en voldoende slapen. Ik dien een balans te vinden hierin. Helaas zit er vaak te weinig tijd in een dag en lukt het vaak niet. Vooral sporten en slaap schieten er vaak bij in. Maar er zit verbetering in. Hardlopen is efficiënter dan fietsen/zwemmen en de oefeningen kan ik thuis op ieder moment van de dag doen. Ik ben er nog niet, maar de steun en tips via deze site helpen wel en geven inspiratie voor oplossingen. Ga zo door en bedankt voor dit afgelopen jaar!

  Groeten Ingrid

 29. Hoera, 1 jaar (en 1 dag inmiddels), gefeliciteerd!
  Ik hoef niets te winnen, vind het al prachtig dat jullie zulke mooie, interessante, leerzame en vooral motiverende stukjes schrijven. Ik ben jaren geleden gaan hardlopen omdat ik een sporttest moest halen voor de baan waarop ik gesolliciteerd had. En juist die baan (met soms veel te veel uren en midden in de nacht uit bed gebeld worden om aan het werk te gaan) weerhoudt me er nu soms van om zo veel te trainen als ik zou willen. Maar ik doe mijn best! Na jaren rondjes van 5, 8 of 10 km gelopen te hebben, ben ik vorig jaar eindelijk eens op zoek gegaan naar mijn grenzen. Wedstrijdjes liep ik niet, want ik ben toch te langzaam 😉 Maar na de zevenheuvelenloop vorig jaar (mijn eerste loopje!) toch de smaak te pakken gekregen. Eerstvolgende doel is de 10 mijl in Apeldoorn in februari en dan hopelijk eind maart mijn eerste halve marathon…
  Deze site helpt me als ik echt geen zin heb en moe ben. Lezen wat jullie allemaal doen, motiveert (hoewel ik soms ook al moe word bij de gedachte, haha). Hoop dat jullie nog lang zo doorgaan!

  liefs,
  Karin

 30. Sport staat bij mij in het rijtje van sterk, stoer, levenslust, liefde, humor, afzien en al dat soort dingen meer. Maar vooral voor relativiteit… Op de fiets geniet ik van het afzien en maakt nare dingen minder erg en leuke dingen extra leuk!
  Vroeger moest ik er niets van weten, dat is nu wel anders. Van hard werkende, maar rokende en kroeg-hangende dame tot Alpe d’hu6 (5x… potverdorie net geen 6, maar wel trots) fietsende en 10.000 km/jaar rijdende madammeke.

  Niets maakt me zo blij als fietsen (ja ja m’n vent staat op 1… nou ja soms

 31. Sport staat bij mij in het rijtje van sterk, stoer, levenslust, liefde, humor, afzien en al dat soort dingen meer. Maar vooral voor relativiteit… Op de fiets geniet ik van het afzien en maakt nare dingen minder erg en leuke dingen extra leuk!
  Vroeger moest ik er niets van weten, dat is nu wel anders. Van hard werkende, maar rokende en kroeg-hangende dame tot Alpe d’hu6 (5x… potverdorie net geen 6, maar wel trots) fietsende en 10.000 km/jaar rijdende madammeke.

  Niets maakt me zo blij als fietsen (ja ja m’n vent staat op 1… nou ja soms

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.