Elke dag een andere spiergroep, afgestemd op haar sport en passend rondom haar hardlooptrainingen. Dat is wat Rose doet. Wij zullen dat in onze september full body challenge ook gaan doen. Op maandag benen, dinsdag core, woensdag bovenlijf, donderdag benen en vrijdag weer core. Alleen vraagt dat wel om wat voorbereiding, voor deze workout heb je trainingsgear nodig.

Komende week beginnen we aan de challenge van september. Het wordt een full body workout waarbij we dagelijks andere oefeningen voor een andere spiergroep doen. Voordat we je vertellen wat de oefeningen zijn, willen we je de tijd geven wat fitnessspullen te kopen, want voor deze workout heb je wel het één en ander nodig.
Een fitnessbal, gewichtjes en een fitnesselastiek, dat is wat Rose gebruikt. Nu zou je de gewichtjes kunnen vervangen met flesjes of een tas met boeken en kan je in plaats van een fitnesselastiek een binnenband gebruiken, maar volgens Rose is het veel fijner om een paar echte trainingsspullen aan te schaffen. Vooral als je ze dagelijks gebruikt. De challenge begint pas op 1 september dus er is nog wat tijd om spullen aan te schaffen. Als je vandaag of morgen bestelt weet je zeker dat je je spullen op tijkd binnen hebt.

Dus: een fitnessbal, gewichtjes en elastieken. Goed om te weten is dat er verschillende maten ballen zijn. Ben je zoals Rose 175 lang dan is een bal van 65 cm goed, ben je korter dan 165? Neem dan de 55 cm bal. De 75 cm bal is voor mensen van 180 en langer.
Als je gewichtjes koopt is het aantrekkelijk om van die kleine gekleurde te halen. Als je ze van twee of drie kilo koopt kan je er de komende maand aardig mee beginnen. Train je al langer? Dan ben je beter af met van die gewichten die je zelf veranderen kunt. Die zijn voor de lange termijn beter, je kan er namelijk ook als je sterker wordt nog lang mee trainen.
Fitnesselastieken kan je in alle soorten en maten kopen. Onze voorkeur gaat uit naar de simpele waar je een knoop in legt. De fysio gebruikt die ook. Die dingen met een handvat zijn en duurder en tenzij je de beste koopt, gaan ze helemaal niet zo lang mee.

 

Fitnessbal

avento_fitnessbal_65cm_roze

 

Fitnessgeest vanaf 13 euro 

Bol.com vanaf 15 euro

 

Gewichtjes

rucanor_dumbbell_set_2_x_3_kg_blauw_1

Fitnessgeest vanaf 7 euro 

Bol.com vanaf 10 euro 

 

Fitness elastieken

rucanor_fitnessband_1_roze

Fitnessgeest vanaf 9 euro 

Bol.com vanaf 12 euro 

Over het schema en de oefeningen posten we dit weekend nog een blog en op maandag maken we het schema aan je bekend. Doe je met ons mee?

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.